Kämpa kämpa

Fysik 2 är påbörjad. Jobbsöket är i full gång, liksom lägenhetssökandet. Det är full rulle med andra ord. Förvänta er inga jätteuppdateringar, det är för mycket som händer och sker för att jag ska kunna ta mig tid att skriva ner allt.

Fysik

Allting inskickat och klart nu. Det enda som återstår är en vecka fylld med repetition innan muntliga examinationen på fredag. Sen återstår bara fysik 2 och sen är jag helt klar! Kan inte riktigt förstå att jag nästan är klar med min behörighet redan. Har nog mycket att tacka Anders för det, som fick mig att inse att jag behöver inte sitta och plågas med ett liv jag inte är nöjd med, utan då är det bättre att fokusera 100% på det man vill. Nu blir det ju inte 100% ändå tack vare att jag återigen är inne och jobbar timmar (i princip heltid) men jag har ändå lagt fokus på plugget och tackat nej till jobb om jag känt att jag behöver plugga mer.

Snart snart snart! Kämpa på!

Fysik...

Jag vill bara bekräfta för er alla att fysik fullkomligt suger. Jag satt och var så pissförbannad igår över fysiken, fastnade på en elektronikuppgift och allting bara for ur mig. Jag hatade den som kom på fysik, hatade den som la elektronik i fysikkursen ("men det hör ju till fysik" fick jag till svar från Anders), hatade den som tyckte att elektronik skulle vara fysik när det redan finns en hel jäkla kurs om endast elektronik (ellära), hatade den som kom på den smarta idéen att läkarlinjen kräver fysik, etc. För helt ärligt, hur ofta kommer jag att behöva räkna ut resistensen på en krets där jag ska koppla in en lampa i framtiden? Och behöver jag verkligen veta hur moln skapas? Är det relevant för mig att veta värmekapaciteten på is som smälter? Inte riktigt va? 
 
Ta denna uppgift tillexempel. Jag har fastnat, vet inte ens vart jag ska börja. Hur räknar jag tryck? Jag är helt vilse i en djungel av formler hit och dit.
 
Hur stort tryck utövar du mot bassängbotten på badhuset när du står där med en hälften av din volym under vattenytan? Redovisa noga de mätdata som du använder när du löser uppgiften.
 
Nej, tacka vet jag att Fysik 1 snart är över. Muntlig examination inbokad 23/5, har lite kvar att göra tills dess dock. sen är det bara 5 veckor med Fysik 2 och sen behöver jag aldrig mer titta åt fysikens håll igen. Tack och hej! 

Detox

 
Beställt lite goingar inför detoxen. Börjar så fort vi fått grejerna, förhoppningsvis kommer de på tis så vi kan köra from onsdag! Pepp pepp! 
 

Dålig uppdatering

Jag vet, jag vet... Här händer det typ ingenting. Jag har faktiskt inte mycket tid över till bloggen i nuläget, vilket jag tycker är synd, för det är så skönt att skriva av sig och bara få ut allt man tänker och känner.

Sista uppdateringen var 7/4. Den dagen slutade med följande: 
 
 
Nathalie snubblade till på sista trappsteget och for rätt in i trapphusdörren, slog i en metallist på dörren. Anders var med, jag höll mig lugn (tack vare Anders närvaro mest) och Nathalie var stencool hela tiden. Hon märkte väl att vi inte jagade upp oss. Fick åka upp till "doktor adde" (Sjuksköterska Adde, Anders närmaste vän) som hade akuten den kvällen. Så det var skönt att vi kände igen någon som skulle fixa till Nathalie, lugnade oss ännu mer. 
 
 
Men känner man sjuksköterskan så får man god glass, så då är man rätt glad ändå ;) Här med bedövningstuss under bandaget. 
 
 
Efteråt så får man stort plåster. Slapp sy i alla fall, såret var så fint att det gick att limma ihop! 
 
 
Och som ni ser här har det läkt ihop fint. Hon lär ha ett ärr kvar, men sånt är livet. Tur i oturen är väl att hon åtminstone lär få ut lite pengar från försäkringen om ärret är kvar om ett år, och pengar på kontot är aldrig fel, även om man är 2½ år ;) 
 
Utöver det så har det varit fokus på MIG. Rådgivning, fokus på vem jag vill vara och fokus på att verkligen vara den personen i verkligheten också. Fokus på saker som tar mig framåt - studier. Det är lite segt på den fronten, men jag gör mitt bästa. Jobb, jobb, jobb dessutom. Timmar nu som i för sig varit i princip heltid, men from 22/5 kommer en kollega operera sig och bli borta minst 6 veckor, så då ska jag in så mycket som möjligt där. Vilket betyder att jag i princip jobbar heltid from nu tom sommarvikariatet går ut v.34. Skönt med lite pengar, en del till resan i Augusti och resten sparas på kontot, lär behövas i höst när jag återgår till att (förhoppningsvis) plugga. 
 
Skrivit ut ansökan till undersköterskeutbildning och ska posta den under morgondagen. Håller tummarna och hoppas på det bästa. Skiter det sig så tar jag och Nattis föräldraledigt i väntan på ett jobb. Då kan jag fokusera på högskoleprovet och repetera inför det. Inte helt fel det heller faktiskt. 
 
Detox med Joss från och med tisdag. Raw detox, bara otillagade, rena och ekologiska varor. Grönsaker, frukt, frön, nötter... Och vatten, massa vatten! Smoothie till frukost och lunch (fullproppade med spenat/kål, frukter, bär, nötter, frön, etc) och en sallad till middag. Suttit och letat inspiration till otillagade sallader. Vad har man i en sallad där man inte får använda kyckling, räkor, etc? Det är ju det vanligaste, att man har någon proteinkälla i form av djurprotein. Men icke under den här veckan. Men vi har hittat massor av recept, där smakerna kommer från rena dressingar, ren salsa, rena såser (otillagade), nötter, frukt och bär. Det här blir nog bra! 
 
Nu ska jag bädda ner Nathalie och sätta mig med fysikboken framför mig. Kämpa kämpa. 
 
Kram! 

RSS 2.0