"De fick ett gott intryck av dig!"

Hur trevligt låter inte det?! På jobbmässan tidigare i mars så var jag vid Sector Alarms monter och pratade lite, innan jag visste att de endast jobbar eftermiddagar och kväll. Nåja, skadar ju inte att lämna cv ändå, kommer ju ändå inte få jobb där... Det var min tanke.

Igår ringde en tjej ifrån Sector Alarm, och vi pratade lite. Tydligen hade hennes kollega ifrån montern fått ett gott intryck ifrån mig, men eftersom de jobbar eftermiddag och kväll (15-22) och jag är ensam med Nattis går det ju inte så bra direkt, haha. Men jag fick jättegärna höra av mig ifall min situation ändrades, så jag kan jobba dem tiderna. Tråkigt att inte få jobb, men hur kul är det inte att man faktiskt ändå är en person som de gärna skulle vilja ha? Åh, jag är glad! Nu väntar jag bara på arbetsförmedlingens kontakt eftersom hon skulle höra av sig angående möte med regionchefen.

Telefonintervjun igår gick ju... bra... Fyllde i en grej på nätet, såg en introduktionsfilm och efter det skulle de ringa upp mig inom 30 minuter. Klockan var 15:11 när jag kollat klart på filmen. De har fortfarande inte ringt, och nu är den 07:04.... Seriöst företag det där alltså... Nu var det inget för mig ändå insåg jag efter introduktionsfilmen, men ändå. Funderar på att maila personalansvariga och bara nämna att jag blev klar med introduktionsfilmen för 16 timmar sen, utan samtal, bara för att se dem skämmas lite och se hur de reagerar haha :)

Det fortsätter gå bra nu!

Jag vet inte hur, men helt plötsligt dyker det upp ett mejl ifrån arbetsförmedlingen om att ett företag söker en säljare som är teknikintresserad, social, öppen, har kunskap inom excel samt relativt duktig inom matematik. Det är skickat direkt till mig (och säkert några andra) men det ligger inte ute på hemsidan eller så. Detta är en annons "direkt" till mig för att jag passar in på beskrivningen. Jaha, vad säger man?! Om jag var intresserad skulle jag höra av mig så skulle hon fixa ett möte med regionschefen! Det är en direktväg till intervju låter det som? Sjukt pepp!

Dessutom ringde det ett annat företag, de skulle ha telefonintervju som första stadie, så imorgon kommer vi hålla intervju. Det är inget företag jag vill stanna på, egentligen inte ens börja, för det är rörlig lön, och det gillar jag inte. Jag vill ha en fast lön varje månad. Men det är bättre än inget. Får se vad jag har för åsikt imorgon, men jag är inte så jätteivrig där, haha.

Ja, det känns som det går ganska bra nu som sagt :) Så fort jag började tänka positivt har det bara flytit på egentligen, och åt rätt håll! Så imorgon ska jag vara lite sådär egoistisk och ta mig en tur ut till erikslund shoppingcentet när Nathalie är på dagis. Skor blir det med största sannorlikhet, hittat ett par supersnygga! Och eftersom skopunkten alltid har "köp 2 - billigaste halva priset" eller "köp 3 - billigaste på köpet" så ska jag passa på att kolla skor åt Nattis, några vårskor nu när snön (äntligen) börjar smälta. Och eventuellt ett par bättre skor åt mig, då de supersnygga också har klack, hög klack. Inte så smidigt att ha när man leker med Nattis ute ;)

Sen blir det kanske lite klädprovning, men har inte råd att köpa något om jag ska köpa skor, så får nöja mig med att kolla och prova. Avslutar med mathandling så man fyller kylen och frysen nu när lönen kommit. En såndär "bara så runt i lugn och ro och bara vara" dag innan jag ska hämta Nattis med andra ord! Mys :)

På torsdag blir det jobb, skönt det också, lite extra pengar, samt skönt att göra något vettigt. När man är hemma annars blir det att gå runt och bara vara, städa, tvätta. Vettigt ifs, men så tråååkigt. :)

Fick lite sena födelsedags- och julklappar ifrån Joss i fredags förresten! En nattlampa åt Nattis och en fin bild på oss båda. Nathalie går ofta fram till tavlan, pekar på sig själv och säger "mej!", sen pekar hon på mig och säger "mamma!" :) Sötnöt!

Kram på er!


Det går bra nu!

 
Fick mail idag om att jag blivit intagen på studier. Distansstudier. Det är kompletterande gymnasiestudier - vill inte slösa mer högskoleveckor med studiestöd, och då har jag kompletterat klart om jag bestämmer mig för att läsa till läkare ändå. Annars ger det åtminstone lite mer pengar just nu. Kemi 1 & 2, Biologi 1 & 2, Fysik 1a & 2 samt Matematik 4. Totalt är det 750 poäng på 20 poäng/v = 37,5 vecka, vilket innebär att studierna pågår tills årsskiftet. Men om jag vill söka läkare redan till våren måste jag vara klar till 7/11, nästan 2 månader i förväg. Då måste jag alltså läsa mer än heltid för att lyckas, haha. Nå, vi får se! Vi tar det som det kommer. 

Semestern är bestämd, men inte bokad än. Men det är väl 90% klart vart det blir och när. Blir tillbaka till Turkiet, men denna gång till Lara, 16 km utanför Antalya tror jag det var. Det blir 3:e gången vi är i Turkiet, men det är ett billigt resemål och varmt nog. Dessutom orkar man inte flyga längre resor med småbarn, så ca 4 timmar är lagom långt borta! 24/8 har vi pratat om. Dels är det skönt att åka på hösten (eller på gränsen till höst när det inte är så jättelångt bort, så det fortfarande är varmt) och dels så kommer jag (och troligtvis Marcus också) att jobba HELA sommaren. Så det får bli såhär, skönt det också! Skickar med några bilder så ni kan bli lite avundsjuka, haha ;) 
 
Vi har stor pool, flera barnpooler (med rutschbanor!), 8 à la carte-restauranger (italienskt, japanskt, kinesiskt, mexikanskt, klassiskt turkiskt, franskt, sushi och fiskrestaurang), all inclusive, 6 barer och massor av snacks-ställen. Helt perfekt! Vi kör alltid all inclusive nu för tiden, det blir både billigare och bekvämare, bara gå och plocka när man vill under hela dygnet! Dessutom har vi ett eget minitivoli (får se om Nathalie är stor nog för att åka och tycka det är roligt då), spa, gym och massor av aktiviteter såsom fotboll, dart, bordtennis, dansundervisning, you name it! Lite avundsjuka blir ni väl ändå? ;) 

Och imorgon blir det filmkväll här hemma. Jag och Joss ska äta massa onyttigheter och dricka lite gott, sånt där lyx man inte unnar sig så ofta! Så Nathalie får sova hos mommo och det är hon så glad över, så vi får det ganska bra allihop :)

Arbetssökandet går inte så jättebra, men vet ni vad? Det kommer när det kommer, just nu känns det bra ändå! :)

 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens...

Efter att jag lämnat Nattis på dagis står träning, dusch, lunch, tvätt och städning på dagens schema. Börjar med träning för det är så skönt att ha det gjort! Alternativt slänga i en tvätt och sen träna emellan maskinerna, beroende på om tvättstugan är ledig. Saknar att ha tvättmaskin hemma, bara slänga i en tvätt när det passar, istället för att samla på sig flera maskiner och köra allt... Så sjukt stor klädhög innan det känns värt att gå ner dit, dessutom drar man sig från att göra det för att det är så jobbigt att springa fram och tillbaka. Enda fördelen är torktumlaren, så man slipper stryka! Men nog om tvättstugan...

Ska troligtvis försöka komma iväg till plantagen under dagen också, köpa en tack-blomma åt mina föräldrar som tack för all renoverings- och barnvaktshjälp. Får nog bjuda dem på middag när jag fått lön också, det förtjänar de väl? ;) Bara kolla hur snyggt pappa gjort det! Lite småpyssel kvar, såsom Nathalies taklampa, min sida är lite tom på väggen än så länge. Men det löser sig med tiden! :)


Passa på att köpa tulpaner till vardagsrummet samtidigt, och kolla om de har örtväxter än när jag ändå är på plantagen :)

https://cdn1.cdnme.se/2454160/6-3/pic_5146c4daddf2b336b0daf6e7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2454160/6-3/pic_5146c4dee087c3095303d7cd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2454160/6-3/pic_5146c4e8ddf2b336742702d9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2454160/6-3/pic_5146c4e99606ee027833ce81.jpg" class="image">


Mycket att tänka på

Har varit mycket att tänka på denna vecka, som sagt. Har inte haft någon energi, någon vilja, ingenting. Men nu känner jag mig påväg upp igen. jag tar dagarna som de kommer och jag fokuserar på att vara positiv, lycklig. Jag försöker!

För att skriva det hela kortfattat, jag var fast i tanken på att Antti var den enda jag ville spendera mitt liv med. Han var perfekt. Ett halvår efter att det tog slut satt jag fortfarande och tänkte samma tanke. Patetiskt skulle jag sagt om någon annan hamnade i samma situation. Och patetiskt tyckte jag själv också, men jag kunde inte hjälpa det. Tänker inte gå in detaljer, men när jag hörde att någon annan troligtvis lyckat stjäla hans hjärta blev jag arg och ledsen. Varför? Varför kände jag så? Vi var inte tillsammans, vi pratade faktiskt inte speciellt mycket heller. Han hade inget "löfte" emot mig, ingenting. Men jag blev arg. Några dagar senare insåg jag att jag har ingen som helst rätt att vara arg.

Jag vet hur det är att vara i ett förhållande där man inte är helt lycklig. Varför skulle jag vilja hålla kvar någon och få honom att känna detsamma? Det vill jag absolut inte. Jag är glad om han hittar någon som gör honom lycklig.

När jag tänker på det så är det enklast såhär också. För det första så fick det mig att komma över det snabbare. Faktiskt. Jag kan tänka på det utan att känna så mycket (okej, lite känns det fortfarande, men långt ifrån lika!). Dessutom så slipper man all distans. Framtiden blir enklare. Allt blir enklare.

Jag slutar tänka på framtiden nu. I alla fall vad det gäller kärlek. Det kommer väl när det kommer. Och kommer det inte har jag Nathalie, och henne tänker jag lägga all min kärlek på istället för att vara ledsen, fundera på hur mitt liv ska se ut, fastna i allt framtidstänk. Jag tänker leva i nuet!

Kände att jag behövde skriva av mig, och idag känns det faktiskt bra! Faktiskt! På måndag börjar jag träningen, på nytt, för med denna veckas känslor och vilja (eller ska jag säga ovilja?) så har jag inte tränat alls. Så jag börjar dag 1 på måndag igen. Nu kör vi igen. Tänker planera upp ett bra matschema och tänker köra på morgonen. På balkongen, så får börja klä på mig bättre, haha. Inne kör jag i endast shorts och tränings-BH, ev ett linne över.

Nu har jag skrivit av mig, och nu tänker jag sova. Har precis kollat på The Perfect Man på tv, och insett att det kommer när det kommer ;) Slutade precis, och jag är trött, så sängen känns bra nu. Bjuder på lite "vill ha" grejer, sånt jag skulle köpa om jag hade pengar. Enjoy! 

Strandklänning: 
 
Hissgardin till köket:
 
Nya jeans: 
 
Sängkläder till nya sovrummet: 
 

...

Mycket som hänt, eller egentligen inte men ja. Vet inte hur jag ska förklara. Möblerat om och saknar internet på stationära också. Men tar bärbara och bloggar mer ikväll, jobbigt att blogga på mobilen, i alla fall när man skriver långa inlägg.

Idag kör vi COLOR på kläderna. Lite färggrann måste man väl vara ibland? Inringd på gamla jobbet, 3:e dagen i rad nu, blir troligtvis imorgon också. Trevligt, får ju en lön i mars (det jag jobbade i feb) och alla dagar jag jobbar nu går till april-lönen. Trevligt, för annars går jag i princip +- 0 efter hyra, räkningar, mat och blöjor....

Men men, mer ikväll! Kram på er :)


Återanvändning?

Ni som gått upp något kilo vet hur det känns när kläderna inte sitter sådär som de brukar. I högstadiet hade jag tre korta linnen, ett vitt, ett grått och ett svart. Linne, jeans och en tröja med dragkedja över var min vardag. Sen började de sitta lite sämre. Sen mycket sämre. Tja, vad kan man säga, det var storlek M, så de var ju inte meningen att man skulle vara stor direkt...

Nu kan jag ha dem igen. Fortfarande lite fett som syns (de är ju faktiskt tajta linnen, och hade lite fett som syndes i högstadiet också ;), men det visar ju att det är på rätt väg!

Min fina städ-klädsel, för nu ska det städas ordentligt! Och vem orlar städa i jeans...? (Säkert alla andra förutom jag, haha)

Dessutom hittade jag den rosa tröjan på Gina Tricot och blev kär... Men har man inget jobb får man drömma om nya kläder istället ;)

Kram!


Dag 4 INSANITY

Dag 4 bjöd på Cardio Recovery - så skönt att det inte var massa hopp och skutt och speed liksom. Behövdes! Dock inte lätt för den delen ;) Fy vad ont i benen man fick, eller ja, hade redan innan, men det gjorde det ju inte bättre direkt. Massa övningar i lågt tempo, hålla kvar i en position osv. Aj säger mina ben, haha. 

Imorgon väntar Pure Cardio - hur läskigt låter inte det?! Men vafan, det klarar jag nog också! ;) 
 
Idag var jag för övrigt på rekryteringsmässa. Massa arbetsgivare som står på mässan och så lämnar man cv och pratar lite med dem osv. Tyvärr är det ju i princip bara bemanningsföretag som jag kan prata med det, eftersom de flesta kräver utbildning osv. Mycket teknik också, vilket jag inte direkt är intresserad av ändå. Men men, fördrev lite tid och fick ut några cvn i alla fall. Tror jag har mer tur när jag söker själv än de jag lämnade på mässan, men man vet aldrig. 
 
Nej, duschen nu och sen ett avsnitt Happy Endings, tror jag. Eller The Walking dead? Har inte bestämt mig än, något blir det i alla fall! Kram på er :) 
 
 
Mitt schema för dessa 60-galna dagarna:

Halvdan träning men ändå stolt!

Mina ben är döda. Har ingen energi alls i dem. Usch, för träning då, säger jag. Jag körde ändå. Många pauser blev det, extra alltså. För benen hängde inte med i alla hopp och all fart. Dessutom har jag ont i hälsenan igen, vilket inte gör det bättre. Usch för smärta. Tycker dock om träningsvärk, speciellt i magen av någon anledning. Då känns det bra, haha!

Nu till stolt delen: när jag körde Fitnessfighten i November så klarade jag knappt 15 push ups på knä när jag började. I slutet (1 dec) kunde jag köra ca 5 pushups på tå. December gick utan mycket träning. Likaså januari och februari. Dag 3 på insanity, och jag gör inte mindre än 15 push ups PÅ TÅ?! Vart kom det ifrån?! Så stolt, för jag har aldrig haft någon vidare styrka i armarna, har kört 5 kg på vissa maskiner på gymmet för jag inte orkar mer, andra 10, 15. Tror inte jag kört mer än 15 kg på någon "arm"-maskin faktiskt. Så armstyrka har aldrig varit min grej. Men 15 push ups på tå och jag är så sjukt glad! Ååååh! Det firar vi med en ansiktsmask, en dusch och sen Shameless! ;)

Kram på er!

Gottegris

Igår kom sötsuget. Men jag frös in äpplen med kanel i yoghurt. Ska köpa grekisk yoghurt eftersom den är tjockare, men vanlig yoghurt var ganska gott det också! Går att frysa vilka frukter man känner för.

Då började jag tänkte, vad mer kan jag unna mig? TORKAD FRUKT! Har ju alltid någon frukt man inte hinner äta upp, och fruktsockret gör det ju sött och gott. Så just nu har jag en halv plåt äpplen i ugnen för att testa. Ska vara inne 4-5 timmar, så är ju ingen snabb process, haha. Önslar jag hade en svamp- och frukttorkare så jag slapp ta upp ugnen i flera timmar. Hint, om någon vill köpa en åt mig så är det HELT OKEJ! ;) Går ju att frysa in torkad frukt i yoghurt också, torkad banan i yoghurt är ju i det vanliga naturgodiset från affären :) Fast med extra socker och sånt!

Övrigt då, får köra INSANITY antingen när Nathalie sover middag, eller sover ikväll. Ska ju till öppna idag troligtvis så blir kanske lite kort med tid om jag kör det mitt på dagen. Har träningsvärk idag också, gillar't!

Nathalie är ledig hela dagen idag så jag kan gå på rekryteringsmässan på torsdag, den är ju längre än hennes ordinarie dag så tog en ledig dag för att jämna ut det :)

Och ikväll blir det ensamtid - nämligen matshopping... Hahaha, vilken lyx? ;)


INSANITY dag 1

Tagit bilder, men mitt internet är dött (jävla bredbandbolaget, så himla dåliga!) så kan inte lägga ut dem just nu. Insett att jag gått tillbaka lite när jag kollar på dem, men jag bryr mig inte om det gör nu tar jag ju tag i det igen! :) Lägger in de sen när jag fått internet!

Dag 1 är Fit Test så den är lite kortare.

http://m.youtube.com/watch?v=EBZC0ACwwcw om ni vill kolla, så ser ni vilka övningar jag pratar om också.

Fit test är 8 övningar på en minut var, där man räknar hur många man hinner/orkar på den minuten. Om 14 dagar gör man om den, och ser hur mycket man utvecklats under dessa 2 veckor! :)

Switch kicks 96
Power jacks 32
Power kicks 46
Power jump - (kan inte hoppa så inomhus, får köra ute på balkongen i framtiden!)
Around the globe jumps 7
Suicide jumps 9
Push up jacks 3 (kan inte ens göra vanliga pushups fler än kanske.. 5?)
Plank oblique 39

Får se vad det visar om 2 veckor! Tar bilder vid varje fit test också har jag bestämt. Kan sammanfatta det såhär: mina lungor och ben dog under träningen! Hur ska jag nu orka squats? ;)


Förberedelse

Sitter och förbereder inför Insanity. För över alla workouts på usbminne så jag kan köra de på tvn istället. Om en halvtimme lämnar jag Nattis, sen tar jag fina, halvnakna bilder (så jag kan kolla progress senare), sen kör jag. Vikt och cm får ni klara er utan, jag har inte möjlighet att ta dessa (ev. cm).

Kram!

Snart har jag ett sovrum...

Sovrummet är i princip klart. Nästa vecka sätter vi upp hörnlister på träväggen, en taklist på träväggen, hyllor, tavellist och gardinstång. That's it! Plockat in lite i sovrummet igen, ett sängbord, en golvlampa och lite blommor. Men ska bli skönt att få ordning igen. Alla småsaker ligger ju i vardagsrummet just nu...

Imorgon börjar insanity, wish me luck! Beach'13, NU KÖR VI! :)


Update...

1) Är numera arbetslös. Japp, så är det! Företaget slås ihop ifrån Servera R&S AB till Martin & Servera (tillsammans med gamla Martin Olsson). Därmed vet man inte vilka förändringar som kommer ske, och vi extraarbetare får gå tills man tagit reda på det. Behövs det mer folk står vi först i kö såklart, men annars. Ja, annars fortsätter vi vara arbetslösa helt enkelt!

2) Det positiva i detta är att det ger mig en spark i baken att söka heltidsjobb. För det vill jag ju ha! En riktig inkomst och ett fast arbete där jag inte sitter och inväntar dagen jag inte kommer behövas mer (som nu hände) alternativt får fast anställning (vilket inte hände).

3) Det andra positiva är att jag nu varken behöver gå upp 4:50 eller börja vid 20:00 med träningen. Jag har nämligen rätt till 4 dagar x 5 timmar på dagis. Det betyder att mån-tors kan jag lämna Nathalie på dagis vid 9, gå hem och träna, söka lite jobb, äta lunch, och sen hämta henne vid 14 igen. Hur super är inte det? Beach13, här kommer jag!

4) Jag har insett att jag inte är så himla duktig på att skriva personligt brev, och jag känner mig negativ inför hela jobbsöket. I mitt huvud så vill väl ingen ha en ung, ensamstående mamma med ytterst få erfarenheter (läs mer än många andra ungdomar) och knappt någon utbildning. Men vi får väl se. Ska öga igenom mitt personliga brev en gång till nu, och sen ska jag väl börja skicka ut till några jobb som ligger ute på arbetsförmedlingen. Hoppas kan vi väl?

5) Jag har ångest över sommaren, för jag känner att det inte hänt så mycket där sen Fitnessfighten. För jag är lat. Så nu har jag laddat ner Insanity och ska köra deras 60-dagars program. Det kostar egentligen, men jag tog det på piratebay, så för mig är det gratis ;) Taget ifrån nätet:

The INSANITY workout might just be the hardest fitness program ever put on DVD. Your personal trainer Shaun T will push you past your limits with 10 INSANITY workout discs packed with plyometric drills on top of nonstop invervals of strength, power, resistance, and ab and core training moves. No equipment or weights needed. Just the will to get the hardest body you've ever had. 
 
The secret to these mind-blowing INSANITY workout results: Max Interval Training. Shaun T took traditional interval training and flipped it on its head - you perform long bursts of maximum-intensity exercises with short periods of rest. Each INSANITY workout keeps you constantly challenged as you alternate between aerobic and anaerobic intervals performed at your MAX. The result: burn up to 1,000 calories in an hour and get the most insane body in 60 days. 
 
Okej, låter super, eller hur? Jag förväntar mig inte en insane body inom 60 dagar. Jag förväntar mig en BÄTTRE kropp om 60 dagar, men jag tror jag kommer vara långt ifrån nöjd när jag är klar. Men vi kör på, kan inte bli värre i alla fall! 

200...

Det ni! <3


RSS 2.0