Veckans Video

Igår testade vi att gunga för första gången. Nathalie var dock ganska trött, så var inte så jätteroligt, förutom ljuden jag gjorde, haha. Kanske är roligare när hon är mer vaken, eller äldre, vi får se en annan gång! Så veckans video får bli ett klipp när hon gungar lite grann.




Och igår var en speciell dag också, förutom gungandet då. Det var exakt ett år sedan jag träffade min sötnos för första gången! Gud vad tiden går snabbt, haha. Jag kommer fortfarande ihåg exakt hur det var att vänta där vid hamnen och sedan se honom för första gången. Och allting annat också, såklart. Underbart!


Imorse då? Ja, jag har varit duktig, satt på båda tvättmaskin och diskmaskin, plockat bort all smutsdisk från mitt rum efter mig och Antti, plockat bort alla kläder, plockat lite i Nathalies rum etc. Vad har min underbara pojkvän gjort då? Han har sovit, den latmasken! Haha.

Vår? <3

Så underbart ute just nu! Solen skiner och det är +7 grader här. Dock är det slaskigt och blött, så inte så mysigt att gå ändå. Men att kunna gå ut och gå utan att ta på sig en tjock jacka? Underbart! Gick i min topp och en tjockare tröja över endast, Nathalie fick behålla overallen på fortfarande dock. Just nu ligger hon och sover på altan i vagnen, med altandörren öppen. Så sjukt varmt här inne så behövdes öppna dörren kan jag säga, haha.

Nu ska jag passa på att plugga lite finska medan hon sover, får se hur det går, haha :) Kram!

Sova "middag"

Tja, det är ju inte direkt middag när hon sover på morgonen igen, känns som hon skulle behöva sova någon timme längre istället för att vakna 6, eftersom hon sover redan 8 igen. Menmen. Hon somnade i sängen idag i alla fall :) Hon var inte så nöjd men så satte jag mig bredvid sängen och då gjorde hon ett långt ljud, vände sig och somnade medan hon "kramade" nallen. Hon har en nalle jag börjat ge henne varje natt, den har sån där extremt mjuk päls och är så gosig! Hon leker med den tills hon somnar, sötis <3

Nu ska jag i alla fall passa på att städa lite i mitt rum medan hon sover. Jag har ju kastat ut mitt gamla skrivbord, tv-bänken, en fotölj (som ändå bara användes som 'bord' till min spegel, haha. Och in har det kommit ett nytt skrivbord och en hylla. Kan ta bilder senare för er som vill jämföra (ni som sett mitt rum tidigare, dvs) och för andra som är nyfikna, men först så måste alla grejer bort som inte ska vara kvar. Ligger grejer på andra sidan av sängen t.ex. för jag inte orkar/haft tid att rensa bort dem än. Ska tömma min bokhylla också och flytta ut den, så lite kvar att göra fortfarande.

Så nu ska jag inte slösa tid här, utan nu blir det städa! Kram!

Video



Veckans video

Imorgon uppdaterar jag med två videoklipp, har inte haft tid helt enkelt! :) Och kan tyvärr inte lägga in video nu för jag bloggar på mobilen (Måste länka vid youtube och grejer) så får bli imorgon! Tills dess får ni klara er med en bild.

Godnatt därute, kram!



Pulkapremiär!

För inte så länge sen så fick vi två stycken pulkor av min pappas gamla jobbarkompis frus syster (Oj, vad komplicerat det blev där), anyhow, vi fick i alla fall två pulkor, en vanlig och en bebispulka med högre kant på, och bälte såklart. Så idag tog vi en premiär tur på bebispulkan. Man vet ju faktiskt inte hur länge snön är kvar, och bebispulkan blir ju ganska värdelös nästa vinter! Så vi fick ut på baksidan och körde runt några varv. Dock förstod hon inte så mycket av varför vi gjorde det, hon såg mest förvirrad ut, sötnosen! Men nu har vi i alla fall testat på det, så då vet vi, haha. Förhoppningsvis är det väl roligare till nästa vinter, när hon förstår lite mer, och kanske, kanske kan åka liiiite utför också! :)

Måste också påpeka att det är extremt skönt ute just nu! Solen värmer så himla mycket och det är rent utsagt mysigt att vara utomhus, även fast snön ligger kvar. Jättemysigt! Och tack vare att det var så fint väder så tog min mamma ut Nathalie i barnvagnen efter pulkaåkningen så hon fick sova, hon hade ju inte sovit på eftermiddagen än (brukar sova efter maten), dock så sover hon på morgonen också. Hon vaknar 5:30 (i alla fall de senaste dagarna) sen sover hon någongång vid 8-9 igen, idag från 8 till 10. Så går nog ingen nöd på henne att det blev en sen middagslur nu. Och just nu sover hon ute i vagnen på altan, hon tycker nog också det är väldigt skönt ute, sötnosen!

Längtar tills det blir varmt och man kan sitta ute, när snön har smält och det räcker med en jacka på henne och hon kan ligga på gräset eller på en filt och (troligtvis) krypa omkring utomhus, gud så mysigt det kommer att bli! Men ett litet tag kvar tillsdess, i alla fall :) Tills dess får vi nöja oss med lite snö/pulka-bilder på sötnosen!





5 månader

Idag blir min lilla tjej 5 månader <3 Tiden går så fort! Och jag har en "rolig" period framför mig, jag ska lära henne att sova middag själv. Just nu sover hon hela natten själv, men middag ska hon vara i famnen, annats vaknar hon. Drygt. Då nu ska jag lära henne att somna själv och på så sätt också sova middag själv. Good luck till mig? ;)

Sötis bild på älsklingen såsom hon sover just precis nu <3


Bloggdesign?

Alltså, vafan? Jag satt igår och ändrade färger på bloggen, ska göra den lite mer vårig tänkte jag. Men jag ser fortfarande vinter-bloggen? Är det bara jag? Snön är borta och "om mig" texten är grön istället för vit, men resten av grejerna syns inte för mig, inte än iaf? Aja, får se om de dyker upp!

Nu ska jag sova faktiskt :) Så godnatt där ute!

Doptårta

Åh, jag sitter förfullt och tänker ut hur doptårtan ska se ut. Jag har så många ideér och det är svårt att bestämma sig för vad som blir bäst. Kan jag inte bara få göra alla? Haha! Jag vet i alla fall vilket/vilka teman jag ska ha, beroende på om det blir en eller två tårtor :) Beror på antalet gäster, helt enkelt!

Men jag ska inte skriva så mycket just nu, tror att Nathalie kommer vakna snart igen. Tröttisen väckte mig 5:30 imorgon, lagom pigg mamma hon har idag, haha. Menmen, så är bebislivet ;)

Kram!

Video-spam!

Först har vi en trött, ätandes tjej, som tyckte det var smidigt att äta på handen och sen gnugga sig i ögonen. Videon visar motsatsen!




En av de roligaste grejerna i världen är att leka med tidning!



Men inte lika roligt när man tar tidningen ifrån henne;



Det här med att sitta börjar vi få lite häng på i alla fall!




Och strumpor är väl inte bra att ha på fötterna? :


Slarv

Ojoj, här har det inte blivit mycket text på senaste tiden. Känner att så fort jag fått ledig tid har jag försökt att plugga lite, har ju tenta imorgon. Och jag är så inte förberedd.

Som "plåster på såren" ska ni får fler videoklipp denna vecka! Fast inte än ;) Måste rotera och ladda upp dem först. Kolla in igen under dagen så ska ni se att det finns några videor!

Idag är planerna att besöka 'mormor's jobb, jag och Nathalie, sen ska vi äta ute efteråt, mums :)

Pulver - borta!

Idag var första dagen utan något pulver alls. Skönt måste jag säga! Men idag har det varit en jobbig dag (orkar inte ta upp det här) så jag tänker faktiskt inte skriva mer, utan jag tänker dra mig till sängen och lägga mig bredvid Nathalie och sova. Så godnatt allihopa!

"Ingen feber"

Tog tempen på Nathalie imorse också, hon hade fortfarande feber, men när jag ringde BvC sa de att det inte räknades som feber på bebisar och att förkylningen klarar hon av själv, så det var skönt att höra. Om det blev värre eller att jag hade fler frågor så skulle jag ringa igen, och lät det som att hon hade svårt att få luft när hon andades skulle jag åka in med henne så någon fick kolla på lungorna. Men sålänge det bara var såhär så var det lugnt i alla fall! :)

Duktiga jag?

Idag känner jag att jag har varit duktig! Jag har;
  • Plockat i diskmaskinen
  • Satt igång diskmaskinen
  • Plockat ur diskmaskinen
  • Rensat garderoben på gamla, trasiga/för små kläder
  • Lagt iordning allting i garderoben
  • Varit ute på 1 timmes promenad
Riktigt skönt att vara ute och gå. Lite kallt är det fortfarande, men man känner sig så mycket piggare efter motion. Och dessutom så är det ju väldigt skönt att komma in i värmen igen, i alla fall, haha! Nathalie sover så skönt i vagnen också, hela promenaden. Hon är fortfarande lite sjuk, har feber och täppt i näsan. Ska ringa BvC imorgon om hon fortfarande har feber och höra om det är normalt och okej.

Nej, nu  blir det lite mer finska, snart tentamen ju! Kram!

RSS 2.0