6 månader<3

Visste ni att den här söta saken kom till mig för första gången för 6 månader sen? Ett helt halvår! Åh, vad jag saknar och älskar dig!<3

Vet du hur underbar du är som står ut med mig? Som stannar fast jag gör det svårare för oss båda. Men jag älskar dig oavsett vad!<3 


v.40

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ja, 6 dagar kvar, vad kan man säga? På torsdag så är det sagt liksom. Och det känns som en evighet, haha. Men men, jag är ganska inställd på att gå över tiden, det är ju trots allt det vanligaste med första graviditeten och då förväntar jag mig inte så mycket nästa vecka, så ja. Över tiden it is! Även fast jag hoppas att det INTE blir så :) Men bebisens val, tyvärr.

Var hos barnmorskan idag också, magens mått ligger som vanligt precis över mittenkurvan (eller Svensson-kurvan) som hon kallade det, huvudet är helt fixerat, normala hjärtljud och fostret är fortfarande aktivt (Den sparkade massor när hon kände runt :). Så ja, bara att vänta och se nu, nästa barnmorskemöte är bokat 5:e men förhoppningsvis behöver jag inte gå då, haha.

Kram där ute!

Besök under helgen

Jag orkade inte skriva under helgen, kändes som jag hade nog att göra ändå, haha. I lördags kom min mormor, hennes sambo, min moster samt hennes minsta barn förbi här och hälsade på. Vi åt god mat, pratade och bara hade det allmänt trevligt här hemma med andra ord, och sen så sov de över också. Så hela lördagen gick åt där, och sedan så var de här halva söndagen också, sen fick vi ensamtid, haha, och då orkade jag inte skriva om jag ska vara ärlig :) Min moster tog också med sig en massa babygrejer till mig som hon inte längre behövde och ville bra av med, så jag har nu uppdaterat min baby-kollektion med två babysitters (tänkte ha ett uppe och ett nere, så slipper man släpa upp och ner liksom), ett till babygym (samma där), en bärsele, en musik-mobil till spjälsängen, en söt hängande nalle till barnvagnen och en MASSA leksaker såsom mjuka böcker, spegel-leksaker, kuber, med mera. Jättemycket fint och bra, tack så mycket!



Började ju dagen idag ganska dåligt med att jag fortfarande mådde illa när jag vaknade upp (precis som när jag gick och la mig..), så jag låg och drog mig i sängen ganska länge och smsade lite med Antti, vägrade resa mig i princip, haha. Sen ringde telefonen så jag var tvungen att gå upp, och då blev illamåendet värre. Tillslut var jag tvungen att spy, och då kändes det i alla fall lite bättre. Sen satte jag mig vid datorn ett tag, orkade inte med frukost eftersom jag fortfarande mådde lite illa. Tillsist tvingade jag i mig lite frukost och då kändes det bättre faktiskt. Så sen fortsatte jag dagen med att vara duktig istället! Jag satte på en ny maskin med tvätt, hängde upp den och satte på ytterligare en maskin. Under tiden den var på så strök jag tvätt från tidigare och tömde och fyllde diskmaskinen, och sedan blev det ännu en tvätt maskin som fick hängas. Dock så hade vi slut på sköljmedel, så blev ingen tredje maskin, men jag tycker jag var duktig ändå? ;) Efter det tyckte jag att jag förtjänade lite slapp framför datorn, eller vad säger ni? :)



Tycker också det var ett tag sen det blev en ny bild här, så här kommer en ifrån förra veckan någon gång, alltså v.38! Inte lite stor, eller? Haha, man känner sig lagom lätt just nu kan jag säga :)


Familjerätten

Ibland får jag lite sådär småpanik på grejer. Jag vill inte nämna vad här, för det blir för personligt och nästintill ett påhopp. Jag var i alla fall på familjerätten idag, och det gick bra, hon jag pratade med var jättesnäll och förstående och allt sånt, och det tog bara en kvart ungefär sen fick jag gå igen :) Så nu är i alla fall faderskapsintyget påskrivet, resten skulle vi avvakta med tills vidare sa hon. Så det känns bra! :)

Jag har lite sådär småtråkigt, som vanligt, så jag satte mig och gjorde en ny banner nyss, den gamla hade ju gravidmage ifrån v.20 ungefär, haha, och det är ju "bara" 19 veckor sen. Tyckte texten var så söt också, för den är ju faktiskt sann, men vi får se hur länge jag orkar med den bannern innan jag gör en ny igen, haha :) Måste ju hitta på något på dagarna...



Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

ANu ni! Nu är det exakt 2 veckor kvar, och eftersom man räknar med +-2 veckor på förlossningsdatumet så kan det ske när som helst nu! Åh, vad spännande det är!

Vaken innan 10!

För en gångs skull är jag vaken innan 10, haha, jag har ju haft "problem" med att sova men har alltid varit kvar i sängen till åtminstone 10 i alla fall, där har det gått någon slags gräns. Men idag blev jag väckt av min mobil som ringde. Eller ja, mobilen ringde ju inte, utan min älskling, men det var mobilen som gjorde ljud ju, haha! Han hade i alla fall gjort sin uppkörning nu, och klarat det! Grattis älskling! <3 Och jag tänkte att han kunde smsa mig när han var klar, så jag fick veta hur det gick, men han tyckte tydligen ringa var bättre ;) Men det gör inget, för jag älskar att höra hans röst, så jag vaknade i alla fall upp på ett bra sätt :)

Nu ska jag tillbaka ner i varma sängen och bara mysa en stund till tror jag, bara vara lat och kolla tv :) Kram där ute!

Bakning

Nu har jag gjort lite "nytta" idag och bakat :) Det är så sjukt mysigt att bara hålla på och baka, och så har man något att göra dessa dagar då det inte finns så mycket annat också. Mina dagar går ju inte direkt i någon bra speed när man bara sitter och väntar på att den lille bebisen ska titta ut, och Antti har börjat universitetet nu, så han är inte online för att underhålla mig heller! Så bakning som underhållning var mer än välkommet :)

Dagen började med att jag var tvungen att handla lite till baket, sedan blev det en daim-kladdkaka och medan den var i ugnen så åt jag och min broder lappskojs, haha! Efter det blev det mer bak med kokostosca-kaka. Dock är våran ugn helt cp, kakan skulle vara inne 20-30 minuter och redan efter 15 började jag fundera på att ta ut den, men lät den vara inne någon minut till, och då var den nästan bränd :s Sen skulle kokostoscan på, och den skulle in igen i 10 minuter, efter 5 fick jag ta ut den. Så jag hoppas den är okay ändå, ville ju inte bränna den men sen så börjar man fundera på om den verkligen var klar då? Men kanten smakade helt okay förutom den lite brända smaken (Kanterna blev brända) så mitten av den lär ju gå att äta? Haha.

Egentligen var tanken att jag skulle baka havredubletter också, men min lilla mor hade inte köpt alla ingredienser och jag orkar inte åka till affären IGEN, så jag bakar dem senare. Anledningen till hela bakningen är ju att min mormor, hennes sambo och min moster samt hennes ena barn kommer förbi i helgen, så måste ju ha något att bjuda på :) Tyvärr (eller tack och lov? :) är ju både jag och mamma bak-o-maner, så det blir en hel del gott i helgen att bjuda på, haha. Skriver mer om det senare. Nu ska jag planera morgondagen med Joss, verkar som att hon tittar förbi, trevlans!

Ha det bra där ute, kram!

Snart mamma?

Jag vet att det är sent och allt såndär, men jag måste bara få skriva detta!

Jag var nyss inne på familjeliv och tog upp deras graviditetsuträknare ännu en gång pågrund utav att jag pratade om graviditeten med en kompis. "Du har 18 dagar kvar till beräknad förlossning" säger den. Liksom, 18 dagar? +-2 veckor på det. 4-32 dagar. Jag har min bebis i mina armar inom en månad!

Åh, jag var bara tvungen att påpeka det. Nu blir det sova som gäller, godnatt :)

Barnshopen

Vi har en butik här i Västerås, Barnshopen, som säljer begagnade kläder och leksaker. Jag själv har alltid varit lite emot de här med second-hand, jag tycker det är lite äckligt att använda det som andra använt förut. Jag vet att allt är tvättat och rent osv, och det är ju inte som att det är intima grejer (eller?) men jag skulle aldrig själv använda det. Men till en bebis känns det mer okej faktiskt! För det första så är de ju så små så kort tid, och växer ur kläderna, så de är ju inte använda speciellt länge! Och allting var i hur fint skick som helst. Så jag och mamma tog en sväng förbi för att kolla lite hur butiken såg ut osv, hade ju bara kollat in den på internet innan. Och det var verkligen superbra där inne! För det första så är det i princip proppfullt med kläder, allt från storlek 50 upp till barnkläder där man använder small/medium/large storlekar istället. Utöver det hittar man även leksaker, gåstolar, gunghästar, vagnar, you name it! Flertalet prinsessklänningar fanns tillgängliga också om sådana saker skulle vara aktuella i framtiden ;)

Jag gick därifrån med en ny pyjamas (hade ju inte köpt några sådana ännu, haha :), två byxor i 56 (har väldigt mycket bodys och väldigt lite byxor märkte jag), fem par strumpor och två mössor, samt två leksaker som jag kan hänga i babygymmet som mamma köpte häromdagen. Det saknade en del av leksakerna som ska hänga, men det är ju ganska mysigt för då kan jag hänga upp vad jag vill :) Sen så blev mamma lite shoppingsugen också och inhandlade ytterligare en pyjamas, en mössa och en helbody-dräkt. Mys, tack mamma! Hon får lite sådär kli i fingrarna ibland, och måste inhandla något hon med ;) Hon påpekade även att detta skulle bli hennes favoritbutik i framtiden, och berättade för min kära far att det fanns både gunghästar och gåstolar och prinsessklänningar, så det passade jättebra när morfar ska gå och handla julklappar! ;)

Om någon annan vill besöka butiken och ta del av deras varor så kan ni hitta hemsidan här: http://www.barnshopen.nu/

Nå, nu har ni i alla fall fått en liten uppdatering av vad som hänt, för det är i princip allt som hänt än så länge, haha! Jag har sååå tråkigt under mina dagar att jag inte vet vad jag ska ta mig till, så om någon vill ses så är det bara att höra av er!



Åh, just det, jag ska plugga i höst också! Jag ansökte till två distanskurser för skojs skull och på antagningsbesked 1 kom jag in på ena och reserv på andra, däremot så är jag antagen till båda i antagningsbesked 2! Så det blir lite 3D-modellering i en termin och lite finska i två terminer framöver, spännande :) 3D-modellering är ju något jag vill hålla på med, eller i alla fall grafisk design, och finskan tyckte jag vore lite roligt att lära sig, dels för att spionera när Antti chattar med folk och för att förstå deras hemliga konversationer (A) Nä, men bara kul att förstå! :)

Nåja, nu ska jag ta och slappa ett liiiiitet tag till, sen tror jag att jag ska göra nytta och stryka, eller vad tror ni? Låter som en tråkig men bra plan? Ni får ha det så bra där ute, kram!

Tråkigt..

Åh, jag har så tråkigt här hemma, haha.. Känns som jag bara går runt och försöker att få tiden att gå liksom. Och jag vet inte med vad heller! Det mesta är ju liksom inte kul att göra själv, enligt mig i alla fall. Så känns nästan som jag bara sitter och kollar på klockan och ser den ticka sakta, sakta framåt. Nej, fy, vad deprimerande det låter. Kan inte bebisen komma ut snart? Är ju bara 28 dagar kvar nu till beräknad! Det är alltså exakt 4 veckor kvar till BF, och med största sannorlikhet kommer bebisen alltså inom 2-6 veckor, det är ju inte alls långt kvar! Eller jo, men mina dagar så kommer det kännas som en evighet, haha. Nä, ta mig tillbaka till Finland?

Har så många tankar som går igenom mitt huvud just nu att jag inte kan hitta på något heller. Sitter bara och tänker på samma grejer om och om igen, inte bra det där alltså. Äh, det löser sig väl i slutändan, eller?

Nu ska jag gå och borsta tänderna och tända akvariumen, och fördriva yttligare.. 5 minuter av min tid? :) Haha, ha det bra där ute, kram!

Barnmorskan

Ja, som sagt så var jag hos barnmorskan idag. Tycker det är ganska mysigt ändå, att se att bebisen mår bra och att magen växer som den ska osv. Magen ligger kvar på kurvan som vanligt och hjärtat slår på bra, underbart! Mindre underbart är att min barnmorska nu drar iväg på 4 veckors semester och jag får tillbaka den där jobbiga barnmorskan jag pratade om förut. Usch. Och förhoppningsvis går jag inte över tiden, så isf har jag henne enda till förlossningen. Usch, igen? Tyckte verkligen inte om henne, men men. Två veckor till nästa besök och sen är det bara 2 veckor kvar på min ordinarie barnmorskas semester, så får väl stå ut? Haha.

Sen blir det kanske IKEA idag, vi får se om mamma orkar och inte ska ut och träna med resten av familjen :) Då blir det lite nya sängkläder (ett par räcker nog inte så långt, haha), underlakan, täcke och spjälsängsskydd i alla fall.

Glömde förresten nämna att när jag kom hem ifrån Finland hade mamma och pappa gjort fint i källaren! Jag "får" ju rummet utanför mitt, som hittills bara varit garderob, till barnrum. Så de hade kastat ut alla gamla garderober och gjort nya hyllplan/lådor där, samt dragit för med tyg som "dörr" till dessa. Ser mycket bättre och mysigare ut än garderoberna som stod där förut. Sen så hade de kastat ut en av fåtöljerna till mitt rum istället, så det fanns plats till sängen i rummet, och satt upp söta tavlor och gosedjur och allt sånt. Så hade hon gjort det mysigt genom att bara tända bordslampan där inne när jag kom hem, så det var jättesött! Och sen hade de också piffat till mitt rum lite, ny säng har jag fått eftersom min andra var ganska gammal och tydligen "kände man igen den", alltså botten på sängen. Så de bjöd de mig på, samt att de hängt upp gardiner på sidan av fönstrena (bor ju som sagt på källarplan, så har små fönster, går inte att ha vanliga gardiner) och gett mitt rum lite mer färg. Mysigt! Sen hade mamma varit på shoppinghumör också, så jag fick en skötväska (som man kan veckla ut för att få som en skötbädd), sängkläder till bebisen, sängkläder till mig själv (när jag ska flytta hemifrån, någon gång), leksaker för sand/vatten (hon var tvungen, var hennes förklaring, haha) och våtservetter. Och pappa fick äran att bygga spjälsäng och skötbord med mig, efter ett antal svordommar över hur "bra" IKEA saker är, haha :)

Ser det inte mysigt ut?

Här kommer förresten bilden ifrån Antti's sommarstuga som jag lovade er!


Tandläkaren

Då var jag hemma ifrån första stoppet på dagen som var tandläkaren, surprise surprise med min titel där! Jag behövde i alla fall laga en tand, så fick gå tillbaka till tandläkaren och fixa det nu, usch. Jag känner mig i alla fall duktig för jag klarade mig utan bedövning, men för att vara ärlig så skrämde bedövningen mig också, så både mod och rädsla där, haha! Fast borrningen kändes inte så mycket, ilade till lite mot slutet, men det jobbigaste var att ligga på rygg. Låg på rygg 10-15 minuter sen var jag tvungen att gå upp, kände mig helt yr av att ligga där, så fick en liten paus, sen fyllde de i tanden och gav mig en ny paus. Behövdes, man ska inte ligga på rygg när man är gravid märkte jag. Och sen fick hon den bra idéen att hon bara skulle ta bort tandsten innan jag fick gå, och det gjorde ju jävla mycket ondare än vad borrningen gjorde, så skulle jag tagit bedövning hade det varit för den delen i sådana fall. Usch.. Men jag överlevde!



Nu ska jag gå upp och väcka min bror tydligen, sen så blir det att fördriva tiden tills klockan 13.00 då jag ska träffa min barnmorska igen, tror jag måste ta blodprov denna gång igen också för hon sa att man brukar ta ett i v.35 och jag är ju i v.36 nu så.. Förbereder mig mentalt på det och hoppas på att jag inte behöver :)

Ta hand om er så skriver jag mer efter barnmorskan, kram!

RSS 2.0