Sjukstuga

Lilltjejen har pendlat mellan 39.5 och 40.5 både i onsdags eftermiddag, hela torsdagen och hela dagen idag. Känns som hon kokar. Dock är hon pigg, till och från i alla fall. Ena stunden ligger hon halvt död på soffan och bara gnäller, nästa stund så ska hon dansa mitt på golvet med mig. Det jobbiga är att hon knappt äter elle dricker. Igår drack hon en hel liter nyponsoppa, plus åt lite annat här och där, en hel korv bland annat. Idag har hon fått ner en halv flaska (kanske 2 dl?) blåbärssoppa, en festis (25cl), några pommes (3-4 kanske?), några räkor (10 tror jag mamma räknade det till) och så lite majs nu på kvällen. I normala fall dricker hon 3-4 flaskor (ca 20cl) med dryck bara på eftermiddagen. Sen på förmiddagen går det väl ner 2-3 stycken kanske. Och idag har hon fått ner drygt en flaska. Kissat har hon heller inte gjort sen strax innan 14 idag. Så ska kolla blöjan sen när hon somnat, för så länge hon kissar är febern i sig inget problem (kiss visar att hon får i sig illräckligt med vätska, men det får hon ju inte...) Imorgon är det dag 4, så då blir det att åka upp med henne för kontroll om det inte ger med sig under natten. Vilket jag inte tror, tyvärr....

Jobbintervju

Jahaja, intervjun gick ju super. Enda problemet är att jag inte vill ha jobbet. Hahaha! Det är endast provision, och jag känner inte att det är speciellt säkert. Visst, man kan tjäna massor. KAN. Men oftast gör man det inte. Man kan jobba en månad och inte tjäna en krona om man har otur. Nejtack. Men jobbet är åtminstone mitt om jag vill ha det... Haha :)

Nä, tacka vet jag Martin&Servera, fick idag reda på att jag kommer få jobba alla veckor fram till semester (börjar v.25) och sen hela sommaren också (det visste jag redan). Så har jobbat v.17-nu och kommer jobba nu-v.32. 16 veckor blir det i sträck (heltid) så jag är mer än nöjd! Så får vi se vad som händer och sker till efter sommaren istället! :)

Nu blir det serie, nytt avsnitt av New Girl idag. Kemin får vänta en dag, skickade ju in mitt uppdrag igår (deadline idag) så jag tar en välbehövd vila ifrån plugg. Och imorgon blir det troligtvis VAB då en liten tjej hade 39.2 graders feber nu på eftermiddagen. Stackarn...

Jobb, plugg, sova och äta...

Mitt liv går snabbt just nu. Upp och jobba (och träna innan det om jag inte suttit uppe för länge på kvällen innan...), kommer hem och äter, pluggar, sover. Och så börjar det om.

Har faktiskt inte så mycket att säga. Tänkte ta lite bilder på min "trädgård" och lägga ut, en liten update sådär. Sen tänkte jag köra igenom ett snabbt magpass (tränade inte imorse, satt uppe för länge igår...) på 5 minuter, men hey! 5 minuter magträning är mer än inga minuter! Dessutom cyklade jag ju till jobbet, och hem, så får ju lite motion i alla fall.

Sen blir det att hämta ett glas kallt vatten och sätta mig framför Game of Thrones, säsong 3, avsnitt 7 idag. Spännande! Längtar nästan lika mycket till Game of Thrones som jag längtar till Grey's Anatomy. Men bara nästan ;) Saknar Cougar Town, det var roligt... Kommer i alla fall en säsong till vad jag vet, men datum är "unknown" på imdb...

Nä, träning, bilder och serie nu, godnatt! :)

Dagens...

Idag har jag städat. Städat ordentligt. Plockat undan papper och block etc som ligger och skräpar i köket (jag lyckas alltid samla ihop en hög med papper och böcker etc, "användbara" saker, som aldrig används...), så nu rök den högen! Dammat, dammsugit, skurat, förutom sovrummet för där sover Nathalie. Jag testade att damma men hon vaknade av de små vattendropparna och de tysta tysta ljuden av att jag tog upp och ställde tillbaka grejerna... Så jag sket i sovrummet, får väl dra en sväng med dammsugaren senare och sen passa på att skura efter hon somnat. Så smidigt att göra det medan hon sover, så hon inte springer och halkar :)

Så nu inväntar jag bara att Nathalie ska vakna, så ska vi gå ner och köra igång lite tvättmaskiner. Brukar ju passa på när jag är ledig och Nathalie har dagis, men nu har jag ju fått jobba 3 helveckor (och jobbar nästa också!) så får dra med henne ner. Det är inte så jobbigt egetligen, värst är det efter torktumlaren är klar, för då vill jag vika direkt så jag slipper stryka kläderna. Och då tar det ju lite längre tid så då brukar hon bli irriterad och grining över att vi aldrig går. Är ju 3 maskiner som jag ska vika på samma gång, så jag förstår henne.... ;)

Passa på att springa ner med soporna också, sen över till mormor och morfar en sväng troligtvis. Och förhoppningsvis kan jag sticka iväg till tvättstugan medan trollet stannar hos mormor och morfar, så mycket smidigare ;)

Nä, nu förbereda lite påsar med tvätt så jag bara kan klä på Nathalie och dra direkt i princip, kram!

Intervju

Personen som skulle återkomma förut gjorde det aldrig. Jag älskar seriösa företag? ;)

Idag fick jag ett mail från en avdelningschef på JV-Consulting. Han skrev följande:

"Din profil ser intressant ut och jag skulle gärna vilja träffa dig för intervju angående tjänsten som säljare och/eller mötesbokare.
Jag uppskattar om du svarar på meddelandet så snart som möjligt för att bekräfta intervjun eller om tiden inte passar.
Meddela mig också om du söker för våra lediga kvälls- eller dagplatser, det är samma rekryteringsprocess men väldigt olika behov nämligen."

Så då ska man tydligen på intervju då! Äntligen en riktig intervju, inte någon telefonintervju/"jag återkommer" osv, utan en riktig intervju. Nervös tjej! Jag som är så dålig på att sälja in mig själv... Men det ska nog gå bra. Får jag inte jobbet är det inte hela världen, det är provisionslön (och garantilön), så jag är inte helt säker på om jag vill ha det än haha. Jag är väldigt emot provisionslöner... Men att gå på intervju och lyssna är ju bra ändå, man kan ju alltid tacka nej om det är så sen!

Nu blir det sova, kram! :)


Mellanmål

Hur många kan stolt medge att de har ätit glass till mellanmål? - Jag kan!

För denna glass kan man vara stolt över! Den innehåller:
- 250g lättkesella (jag tog 115g kesella och resten turkisk lättyoghurt)
- 1 äggvita
- 2 msk honung (eller 3 msk stevia strö om man föredrar det)
- 1,5 msk kokossmör eller 3 msk riven kokos (jag tog riven, men smör blir nog bättre när man slipper alla bitar!)
- 0,5 dl mjölk (jag tog lättmjölk)
- 2 msk Whey Vanilj

Blanda äggvitan med stevia/honung och blanda sedan i resten av ingredienserna. Saknar ni glassmaskin som mig så ställer ni in smeten i en bytta i frysen och rör om med 15 mins mellanrum tills den är lagom konsistens.

Jag rörde en timme och sen gick jag och la mig. Idag var den som en isklump... ;) Kan tänka mig att den stelnar bättre (och kanske inte lika mycket) om man fortsätter röra, men jag körde den i micron på svag värme (låta den stå framme borde ju också fungera) och rörde om för att kunna få ut någon glass - och det fungerade det också ;)


Nybakad frukost!

Det här är ju då ett bröd, men eftersom jag inte har en brödform så bakade jag det i min springform. Blir ju inte riktigt samma sak, men jag var ivrig att testa det här receptet. Totalt är det 991 kcal, och skär man det i 8 skivor blir det 123 kcal per bit. I brödform rekommenderas ca 10 skivor per bröd.

40gram havremjöl (egentligen ska det vara mandel, men jag hade inga mandlar hemma)
40g kokosmjöl
20g Whey Vanilla
180g övermogen banan (ca 2 normalstora)
2 äggvitor
0,5 dl naturell lättyoghurt (tror grekisk kan vara riktigt bra, den är lite fastare. Jag hade turkisk dock)
65g kesella (jag tog mer turkisk lättyoghurt istället)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Frivilligt: Stevia strö (1 msk) eller honung. Jag drog i 2-3 msk honung.
Egentligen ska brödet toppas med valnötter också, men det saknar jag ju också hemma... :) Ta 15g valnötter och hacka dem grovt.

Blanda alla ingredienser (förutom nätterna) i en mixer. Smörj en form med olja och häll i lite mandel/havremjöl för att hindra den från att fastna. Häll i smeten, toppa med nötter och grädde i 175 grader. Receptet säger 45, men i en springform hade jag den knappt 30, så håll lite koll. Hade nog kunnat haft min några minuter längre, den var lite mjuk men höll ihop fint ändå.

Och god var den! Nästa gång struntar jag nog i honungen för den var lite för söt för "frukost"bröd. Men mellis eller fika funkar den utmärkt till annars!


Dagens...

Började som sagt dagen med träning. Sedan blev det 4,5km cykelfärd till jobbet. Efter jobbet blev det 4,2kmin till stan. Köpte proteinpulver när jag ändå var där, samt fick min studieförsäkran påskriven. Cyklade 3,5km till Ibbes pizzeria och köpte en pastarätt (okej, jag vet, inte så jäkla "clean", men jag vänjer mig fortfarande och det är inte lätt att bara slå om!), sedan blev det 3,2km hem.

Totalt har jag alltså cyklat 15,4km. En och en halv mil! Det ni?! Och för att göra det värre - mina däck saknar i princip luft helt och mitt bakdäck tar emot så det går segare att cykla. Cykeln är nu inlämnad på "pappas cykelverkstad" där den får kärlek under morgondagen ;)

Jag har träningsvärk i magen...


Hej dolda sockret, jag ser dig!

Det som är superbra på Servera (eller Martin&Servera som vi numera heter) är att leverantörer ofta ger oss prover, både nyheter och gamla godingar.

Nackdelen med proverna är att de inte alltid passar in... Som idag. Våran innesäljare med utökat ansvar har spenderat halva morgonen med att dela ut prover idag.

Proverna kommer ifrån Säljprofilen AB, men ett vanligare namn för er andra är nog "Smakis" och "Sundis". Hur mycket socker är det inte i en oskyldig fruktdryck? Kartongen säger stolt "inga färgämnen, konserveringsämnen eller sötningsmedel", men läser man innehållet i en vanlig apelsin "Smakis" får man ut följande:

Vatten, apelsinjuice från koncentrat (21%), socker (6,5%), syra (citronsyra, askorbinsyra), naturlig apelsinarom

8,5g sockerarter (kolhydrater) /100g dryck.

Läser vi "Sundis" istället:
Apelsinjuice. Ja, det låter väl bra? 8,5g sockerarter (kolhydrater) /100g dryck där med...

Visst, det är fruktos, eller fruktsocker, men är det inte bättre att pressa en apelsin själv då? ;) Färskpressad apelsin är dessutom mycket godare!

Ja, jag börjar tänka till lite, haha! Försöker äta "clean" som det kallas. Inga helfabrikat och så lite halvfabrikat som möjligt. Har de ingredienser du inte kan uttala så är det dåligt, och är det inget du tror du skulle kunna göra hemma så är det troligtvis också dåligt ;) Inget vitt mjöl osv, och inget tillsatt socker såklart.

Nä, dessa får Nathalie festa på i några månader istället! Och det har hon nog inget emot <3


Uppe med tuppen

Och redo för träning! Känt av halsen de senaste dagarna, så har inte haft energi att gå upp (kanske därför min kropp ville sova tidigt också?) men idag känner jag av halsen så lite så idag kör vi!

"Insane Abs" står på schemat denna morgon, sedan blir det att cykla till jobbet också (4,5km). Hejdå fettet, försvinn! Skönt att komma igång igen,i måndags cyklade jag 4,8km till stan, 3,8km därifrån till jobbet och ytterligare 4,5km hem, boyah! Bara synd att det är på gränsen mellan varmt och kallt, så man inte vet om man ska ha extra tröja eller inte...


Trött tjej med huvudvärk <3

Jag förstår inte! Gick och la mig strax efter 21 igår. Somnade inte direkt, men ändå. Sov till 6. Det är alltså 9 timmar. Jag håller på att somna här vid datorn just nu, såååå trött! Hur går det ihop?! Dessutom har jag huvudvärk, men orkar inte gå till badrummet och köket för att hämta tablett och vatten. Som pricken över i:et så hade jag en envis tjej som kom upp och knackade på dörren hela tiden. Tror hon somnar nu, äntligen.... Och sen grädden på moset, jag MÅSTE plugga. Har bara 1½ vecka totalt på detta uppdrag (ons nästa vecka är deadline), och jag har 3 kapitell att läsa, en laboration att göra samt ett uppdrag att klara. Åh vad jag inte är pepp idag, men jag kämpar på.

Idag har vi för övrigt varit hemma, Nathalie åkte på ögoninflammation så vi tog en dag hemma för att kurera. Har bara varit pyttelite imorse dock, så hon hade nog kunnat gå, men hon fick som sagt en extra dag att bara vara hemma och mysa på. Men imorgon blir det dagis för hennes del och jobb för mig.

Tillbaka till pluggandet, ska ta en powerbar och en huvudvärkstablett - om jag orkar gå alla stegen som det är mellan datorn och köket ;) Kram!

Powerbar

Som de flesta vet är jag svag för sötsaker. Tar man en är man körd sen, åtminstone jag. Så det måste jag verkligen jobba med ;)

Men det här receptet måste jag bara dela med mig av! Ni vet powerbars som man köper i affären? Söta, goda, och fyllda med dåliga ingredienser... Just det, men gör man dem hemma vet man ju exakt vad som är i dem! Dessa är 6 msk havregryn (jag använder fiber/fullkorn), 1 dl russin (jag blandade russin och dadlar istället. Både torkade och färska och tog lite drygt en dl), samt 1dl jordnötter. För att få det att binda lite bättre tog jag i lite lite lite vatten. Dadlar är ju väldigt sött (speciellt torkade) så de är verkligen söta bars, men samtidigt fyllda med nyttigheter! Dock kan jag tänka mig att de är väldigt kalorifulla, så man kan inte vräka i sig av dessa ändå :) Glömde väga ingredienserna, men får göra det nästa gång. För det kommer garanterat bli en nästa gång! Perfekt snacks om man har bråttom och behöver ett litet mellis ;)

Det blir totalt 4 små bars av ingredienserna, eller 2 normalstora om man föredrar det. Jag gör hellre mindre, för då känns det som att man kan äta mer ;) Sedan är det bara att plasta in den och lägga i kylen, alternativt frysa den.


Otålig

Jag är en väldigt otålig person. Jag vill att allt ska ske nu nu nu. Vill inte vänta. Så bra att jag odlar då, eller hur? Det är ju BARA vänta vänta vänta i början. Och sen är det vänta, vattna, göda och vänta igen.

Jag erkänner att jag kollar mina frön direkt när jag vaknar. Men såklart händer det ju inget såhär snabbt. Eller? Förstå chocken när min dadelkärna (som dessutom var ifrån en TORKAD dadel, fick höra att färska hade mycket störrw chans att gro) redan börjar spricka igenom det hårda skalet?!

Okej, det är inte mycket. Knappt så det märks egentligen, men otålig som jag är så är jag överlycklig! Nu kan man följa deras utveckling! (Har 3 dadelfrön, alla har börjar spricka upp lite)

Ni ser det lilla ljusa som sticker upp i hörnet högst upp på kärnan? Det är min liiiilla planta! <3

Dessutom köpte jag ananas, mango och avokado igår. Ska plantera alla dem också, spännande va? ;) Mango och ananas behöver jag köpa mer jord för att plantera, men avokadon behöver bara vatten (och tandpetare) för att gro ibörjan. Hur kul är det inte med massa annorlunda växter?! ;) Kommer uppdatera om dessa när jag väl planterat dem :)

Nu ska jag gå och äta frukost och sen fixa kyckling- och pastasallad till våran lilla utflykt idag. Åker om 2 timmar och hämtar Joss. Kram!


Fredagsmys var det, ja?

Dagens har varit jobb 8-16, handla, hem och mysa med Nathalie samt äta pizza med resten av familjen, hem och söva Nathalie, skriva labbrapport samt skruva åt muttrar på blomlådorna (Nu sitter de äntligen helt uppe, utan att jag är rädd att muttrarna ska ramla av!). Så nu, nästan 22, får jag äntligen MITT fredagsmys. Köpte en sockerfri choklad idag i affären. Den är säkert jätteäcklig, men det är bättre än den sockerfyllda, eller hur? Så nu har jag tagit några rutor av den (inte vågat smaka än haha!) och satt på det bästa programmet, min drog, Grey's Anatomy <3 ÄNTLIGEN ett nytt avsnitt! Så nu ska jag glo på det i 40 minuter (Varför är de inte längre?!) och sen sova, för imorgon åker vi till Parken Zoo och tittar på alla djur! :)   
 

Lugnt...

Jahaja, efter Nathalie lagt sig sprang jag ut på balkongen. Svinkallt, men värt det. Har nämligen börjat fixa med odling där nu! Köpte plantor igår, två cocktailtomater (en röd och en gul) samt en röd chili. Dessutom köpte jag frön; plocksallad, mangold, smultron och vintersallad (tills sensommar/höst plantering när plockisen tagit slut nästan ;)

Dock räcker inte jorden, och mina hinkar måste få hål i botten så plantorna inte drunknar... Så plantorna står kvar i köket, men fröna har fått åka ner i jorden åtminstone! Sallad och mangold ute (de ska ju direktsås), medan smultronen gottar sig i värmen inomhus. Dessutom tryckte jag ner några apelsin och melonkärnor, får se om det blir något där, det gjorde man ju alltid när man var liten :) De står också här inne i värmen!

Dessutom får jag en änglatrumpet av mamma senare, när den växt till sig lite. Väldigt sugen på vindruvor också, så det blir det nog kanske en planta av, haha ;) Och såklart jordgubbsplantor när de börjar sälja sånt! Dessutom ville jag ha kryddor, men de på plantagen var så hängiga och fula så jag hoppade det. Förhoppningsvis kommer nya snart...


RSS 2.0