22 september 2012

Sitter och nattar Nathalie just nu, sen blir det att packa när hon somnat och sen bara ta kväll här hemma och mysa med tv-serie (Ugly Betty börjar närma sig slutet, 1,5 säsonger kvar...), cider och choklad, mums <3

Imorgon åker jag, Nathalie och Joss till Kolmården! Ska bli så mysigt och kul, åker helt själva! Får hoppas att jag hittar ;) Tar ju faktiskt drygt 2 timmar att köra om jag inte förstått det helt fel. Så ska vi gå och mysa där mellan 10 och 17, kolla alla djur, kolla delfinshowen (hoppas att Nathalie sitter still ;) och åka linbanan över djuren! Linbanan låter värre än det är, det är en stor vagn där nederdelen är hel (med genomskinliga väggar på två sidor eller så) med sittplatser och sen tätt galler upptill. Med andra ord - helt säker för Nathalie att åka med i :) Karuseller osv skippar vi, Nathalie är för liten och även om hon kunde åka vill jag inte skrämma henne, hon ska kunna välja själv om hon vill testa karuseller eller inte.

Till lunch har vi med oss pizzabullar som jag bakat, Joss har med risifrutti, banan och festis till mellis och sen äter vi middag på kolmården innan vi åker hem :) Ska bli hur kul som helst, men ska hämta upp Joss vid 8 så måste eventuellt sätta larmet på klockan, annars vaknar Nathalie säkert 7.30 bara för att vi måste upp, haha.

Nä, packning på g nu, skriver eventuellt mer om hennes födelsedag och läkarbesök osv på datorn ikväll, nu sitter jag med mobilen i Nathalies rum. Kram!


19 september 2012

Jag vet att jag har lovat att skriva. Men jag hittar ingen tid till det liksom. Efter Nathalie lagt sig har jag pluggpluggplugg på schemat. Läser två kurser, 3d modeling and Zbrush på helfart (vilket är en beräknad arbetstid på 40 timmar i veckan) samt Grundkurs i 3d grafik med 3ds max på halvfart (20 timmar i veckan), plus att jag ligger efter 2 veckor på sista kursen eftersom jag kom in som reserv. Så ja, 60 timmar i veckan borde gå till plugg, för mig är det mellan 2 och 4 timmar per kväll, med andra ord 14-28 timmar per vecka istället. Ja, jag känner stressen. 
 
Om två veckor blir det bättre, då är Nathalie troligtvis inskolad och jag kan studera dagtid också. Samt kväll om det behövs. Får lite mer tid då. Men just nu... Stressen är stor, och näsan är täppt just nu, så det gör det ju inte bättre! Behöver en paus snart, det får jag på söndag. Då blir det Kolmården med Nattis och Joss. Underbart! 

17 september 2012

Har ingen energi till att skriva. Orkar inte. Min energinivå går upp och ner som en berg-och-dal bana hela tiden. Ibland är jag glad, orkar massor. Sen helt plötsligt bara dör jag inombords och vill allra helst bara lägga mig på sängen och göra ingenting. Halvdö liksom. Jag tror inte det kommer bli som förut. Ändå hoppas jag. För allt jag har så hoppas jag. För det jag hoppas för, är hela mitt liv...


17 september 2012

Ett år är min lilla tjej idag! Grattis, grattis, grattis mammas älskling!

Skriver mer ikväll, har ganska mycket att berätta, för mycket för att orka skriva på mobilen. Kram!


10 september 2012

Måste bara tala om hur stolt jag är över min tjej! Idag är det ju tredje natten utan napp och andra som hon ska sova hela natten i sin säng. (Kan påpeka att jag inte slutat HELT med napp, på dagen får hon ha den, fast jag har alltid varit noga med att hon inte behöver den om hon är glad.) Så när jag skulle natta henne så la jag ner henne i sängen, la en hand på hennes mage (kolla Tassmetoden för mer info) i några sekunder, sen tog jag bort den. La handen 6-7 gånger totalt, för att "hindra" henne att rulla till mage, för då sätter hon sig bara upp och börjar hoppa etc. Inom 5 minuter så sov hon! Utan napp dessutom! Så otroligt duktig tjej jag har! <3

Mamma är så stolt över dig! <3 Planerar också att smått börja potträna snart, fast det väntar jag med tills nattningen och nappen har fungerat ett tag, så det inte blir för mycket på en gång :)

Nu ska jag sova, godnatt där ute!


10 september 2012


Lägenhetsbilderna är äntligen här!? ;) 



Hallen, har en liten entre till vänster om bilden där det finns hängare för jackorna, men inget att se direkt... 
 
Köket, så otroligt fint enligt mig, men lite dåligt med utrymme (Eller är det bara för att jag är van vid villa och inte en 2:a?)
 
Våran matplats när det bara är vi hemma, lite stökig just nu då jag måste hitta något bra sorteringssystem för mina sopor. Hemma var det bara en papperskorg för allt, och maten åkte ner i kvarnen. Men här ska man visst sortera kompost, mjukplast, hårdplats, metall, glas, kartong, tidningspapper, etc etc.. Tar ju aldrig slut, och vet inte vart jag ska lägga de olika delarna i lägenheten! 
 
Vardagsrummet med soffhörna, datorhörna och mathörna. 
 

Soffdelen :) 
 
Matbordet och datorn. 
 
Min del av sovrummet...
 
... och Nathalies del! Har garderober som skiljevägg just nu så Nathalie får ett eget kryp-in. I framtiden ska det slås upp en vägg emellan. 
 
Tja, inte så mycket mer att se. Har en toalett och lite garderober, men de behöver vi väl inte kolla in i? :) 
 
Kram! 

10 september 2012

Fick springa 3 eller 4 gånger inatt, inte så farligt som jag trodde. Hon gnällde lite och somnade om ganska snabbt. Mammas duktiga tjej!

Imorse läste hon böcker när jag gjorde frukost och efter frukosten gömde hon sig i städskrubben ;) Precis lagom stor för henne + städartiklarna! Buse...

På torsdag firar vi trollet, så måste städa iordning och få bort det sista av kartongerna/påsarna nu. Mest kläder som jag inte packat upp. Någon hammare och skruv osv kvar från pappa också ;)

Kram!


9 september 2012

Jag har lite idetorka på vad jag ska skriva. Eller egentligen inte. Jo, både och? Det finns en grej jag skulle vilja skrika ut, prata om i evigheter, aldrig släppa ur min tanke. Men jag vet inte hur mycket jag bör nämna om det. Det enda jag tänker säga just nu är att höstlovet förhoppningsvis blir det bästa hittills.

Annars då? Bott i lägenheten en vecka, känns bra. Börjar avvänja Nathalie med sovnapp då den stjälper mer än den hjälper. Dessutom ska jag sluta ta över henne på natten till min säng, är så rädd att hon ska rulla ner för just nu rör hon sig extremt mycket när hon sover.. Så inatt får jag kanske springa ett antal gånger för att få henne att somna om. Men det är värt det i slutändan? Kram! :)


8 september 2012

Menade ju såklart 8e september i förra inlägget, inte 7e....


7 september 2012

<3 säger jag bara! Dagen (eller natten?) börjar bra, får hoppas det håller i sig nu. Jag vill verkligen det här! <3

Dessutom har Joss spenderat gårdagen/natten här. Vi tjockade oss med fläskfile och provencalepotatis, bakade kakor till Nathalies födelsedag och avslutade kvällen med Ben and Jerrys, helt okej alltså! Idag ska vi baka tårtbotten sen får vi se vad dagen bjuder på :)


7 september 2012

Vad ska man göra när allt man vill är att prata med personen? Tala om att man saknar och älskar den...


6 september 2012

Jag trodde allting gick bra nu. Ny lägenhet, nytt jobb, dagisplatsen fixad, Nathalie fyller ett. Men så kommer något skit och förstör allting. Varför? 
 
Orkar inte blogga just nu, har ingen lust. Jag håller tummarna på att allt löser sig, det är allt jag tänker göra. Det och laga mat åt Nathalie. Och leka med henne. Allt hon behöver. Resten skiter jag i just nu.

2 september 2012

Det mesta är flyttat. Grejer står kvar, ouppackade i hallen, men det mesta är på plats.
Vardagsrummet saknar gardiner och dator. Datorn är hemma och gardinerna ska bara strykas först (men jag har inte införskaffat strykbräda ännu).

Sovrummet ska få garderobens baksida målad ytterligare en gång innan Nathalie flyttar över till den sidan och får ett eget krypin. Dessutom är sidan av sängen proppad med gosedjur och påsar som jag inte kan flytta än. Men det gör inget, tror det är bra för Nathalie att sova nära mig nu när det hela är så nytt ännu.

Badrummet ska ha ett duschdraperi uppsatt istället för väggen som satt där förut, det vart mycket luftigare utan den. Sen ska den gamla väggen bäras ner, just nu är den lutad emot vanliga väggen bara.

Köket är det enda som iprincip är klart. Stökigt, men klart. Och kylen är fylld med några dagars måltider. Korv, köttbullar, färs, enkla grejer till att börja med.

Hallen är en röra, allting har samlats där. Blir så när man bär in allt. Men det ska bli ordning på det också, mycket av det är sovrumsgrejer och de kan jag ändå inte fixa innan jag kan flytta Nattis säng och fixa iordning.

Inatt sover vi över för första gången. I MIN lägenhet! Min egen! Det känns så himla bra! Bilder får ni klara er utan, blogg.se vill inte ladda upp bilder ifrån mobilen just nu :( Kram!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2454160/images/2012/pic_50439592e087c34859004120.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2454160/images/2012/pic_504395a0e087c34857003eb8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2454160/images/2012/pic_504395a19606ee47aa004164.jpg" class="image">


1 september 2012

Sitter och nattar Nattis just nu, har börjat med att jag sitter i fotöljen bredvid och bara sitter, blir hon jätteledsen så lägger jag henne igen med napp och nalle, sen sätter jag mig ner igen och ger henne ingen uppmärksamhet för de lek och bus hon har för sig. Bara väntar. Igår la hon sig ner själv och somnade, UTAN napp! Har bara hänt i bilen i princip! Får se när hon somnar idag, igår tog det väl 20-30 min. Nu har vi suttit i en 15 min eller så.

Idag har vi slipat och lackat golvet en gång till och kommit fram till att det inte behövs en omgång till. Det betyder alltså att möblerna får komma in imorgon. Så halv 11 har jag hämtat hem bärhjälp av ett par starka grabbar, så flyttar vi min säng, soffa, Nattis säng, köksbord, stolar och allt annat som behöver tas dit. Sen ska gardinstänger upp och tavlor. Och lampor. Usch va mycket!

Köket är åtminstone klart, en barstol står vid bänken och alla köksartiklar och skafferivaror är inställda. Hallen är någorlunda fixad. Sovrummet och vardagsrummet är en mess.

Självklart ska lådorna bort ifrån hallen och köksappararerna ska få ett nytt ställe att bo på efter jag har köpt en till hylla (samma som i hallen).


RSS 2.0