31 oktober


Kycklinggryta


31 oktober 2012

Imorgon kör jag igång! Mitt nya liv! Och jag har redan nu börjat förbereda. Kylen är fylld med grejer jag ska ha med till jobbet imorgon. Måste ju ha både lunch, mellanmål och ytterligare ett mellanmål.

Till lunch har jag lagat en kycklinggryta som jag nämnde tidigare, provsmakade lite och den var riktigt god! 25g ris kokas enligt förpackningen. 150g kyckling steks i lite olja. När den nästan är genomstekt lägger man i 1 hackad vitlöksklyfta och 30g hackade/skivade champinjoner (färska) och låter det fräsa en stund. Därefter tar man bort stekpannan ifrån plattan och lägger i 30g skivad banan (låt er inte luras, 30g banan är en jätteliten bananbit, de väger mer än man tror!) och 50g kesella som man försiktigt rör ner för att det inte ska skära sig. Egentligen ska det vara 2 msk gul lök också men jag klarar inte av konsistensen av lökbitar så jag bytte ut den mot andra grönsaker (man får byta och mixtra som man vill med grönsakerna! :). Vill man ha i lök så lägger man i löken samtidigt som vitlöken och champinjonerna. Till kycklinggrytan serveras det en enkel sallad av 40g salladsblad, 30g gurka och 30g tomater. Tog en bild av maten som jag lägger upp i ett eget inlägg strax, ifrån mobilen.

Mellanmål 1 (förmiddagen) är minikeso smaksatt med kanel och äppelbitar. 140g minkeso blandas med 1tsk kanel och äta med 50g äpple. Jag skar ner mitt äpple i små kuber, men la de på sidan om keson. Man kan göra som man vill, om man vill blanda ner det eller om man vill äta äppelklyftor på sidan, osv.

Mellanmål 2 (eftermiddagen) fick bli en hallonsmoothie. 140g lättkesella (kvarg) blandas med 60g hallon och lite vatten. Egentligen ska det mixas men eftersom Nathalie sover så blandade jag ihop det för hand, och det fungerade fint det med! Vatten får man prova sig fram med, jag hällde i lite i taget och kollade hur fast/lös den blev.

Så nu är jag förbered för morgondagens arbetspass. Utmaningen imorgon blir att inte röra frukt/godis som är framplockat dock! Vi har ju ALLTID frukt framme och oftast godis också. Men det ska Sara låta bli, eller vad säger ni? :) Sen måste jag komma ihåg att dricka mycket vatten också, det är jag dålig på....

Men men, nu blir det lite plugg och sen hopp i säng så man orkar jobba imorgon. Kram!


31 oktober 2012

Håller på att laga min första fitnessfight måltid, matlåda till imorgon. Det är mycket mat, men uppdelningen av de olika grupperna kan se lite... Konstigt ut. I denna maträtt (kycklinggryta med curry och banan med ris och grönsaker) används 150g kyckling, 130-150g grönsaker, lite svamp, men endast 25g ris. Det är inte ens en halv deciliter, jämfört med kycklingen som fyller en hel skål!


31 oktober 2012

Pluggat, skrivit matschema, skrivit inköpslista. Jag är trött. Trött trött trött. Nu tänker jag sova. Men lite duktig är jag väl?

Bild på Zbrush uppgiften vi har just nu. Godnatt!


30 oktober 2012

Varit på julbord idag. Japp, ni läste rätt. Julbord. Det är nämligen så att vi snart kommer börja sälja julartiklar på jobbet, och då är det bra om vi fått smaka lite själva :) Så idag åkte jag ifrån jobbet redan vid 15.00 (jobbade eftersom 5-6 personer var i köket och förberedde för julbordet) och hämtade Nathalie från dagis. Hem, mysa, äta och sen tillbaka till jobbet. Gick igenom våran "Smakfullt Jul", det är så vi kallar våran tidning som kommer ut en gång i månaden med massa bra erbjudanden, och denna, som namnet avslöjar, speciellt inriktade på julartiklar! Och efter det mat mat mat! Massvis med mat! Fick bli en doggiebag för min del, då det vart lite sent och Nathalie var trött efter en (nästan) heldag på dagis. Men trevligt och gott var det!

Och nu är det bara 2 dagar kvar! Ska skriva en inköpslista/meny för en vecka framåt ikväll, så tänkte jag åka och handla imorgon så jag hinner laga åtminstone en gång imorgon redan (för matlåda till torsdag). Tänkte göra storkok nu de första gångerna så jag har lite att frysa in, skönt att bara kunna ta fram när det kör ihop sig totalt. Sen när jag har några i frysen blir det två portioner (drygt, eftersom Nathalie äter också såklart!) varje gång så jag har en portion till matlåda dagen efter. Nu får jag lära mig att planera!

Nej, lite plugg på denna dagen nu då, så blir det däcka i sängen efter det. Eventuellt ett avsnitt av New Girl, nya serien jag har börjat kolla på nu när Ugly Betty är slut. Riktigt rolig faktiskt!

28 oktober 2012

Min nya kärlek här i livet! <3 Inköpt idag, 40" LED Smart-TV med FullHD och 3D-klar, jag gillar't! :)






28 oktober 2012

Förresten! Anmäld och pepp på att köra!


28 oktober 2012

Ett litet snabbt inlägg med recepten

Skagentoast:

500 g räkor med skal (jag blandade räkor och kräftstjärtar)
0,5 dl finklippt dill
1 krm vitpeppar
1-2 tsk pressad citron
4 formbrödsskivor
2 msk smör eller margarin
1 dl majonäs
rom
(jag använde även salladsblad och citronskivor)

Skala räkorna. Hacka dem grovt. Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft. Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas. Stek rödrundlarna frasiga i matfett. Lägg brödrundlarna på assietter. (Här la jag först ett salladsblad) Fördela med en löjromsklick och en dillvippa (Jag la även på en citronskiva). Servera genast.


Vit choklad- och citronkaka:

100 g vit choklad (jag hade i 150 g)
100 g smör
2 dl socker
150 g kesella
2 1/2 dl vetemjöl
saften och skalet från en halv citron (Rekommenderar er att smaka av, en halv vart lite för mycket för min kaka)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner i smeten. (Obs! Smaka gärna här på smeten, helt gudomligt god!) Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader. Servera med grädde/glass.

27 oktober 2012

Idag hade jag familjen över på middag, trerätters, som tack för hjälpen med flytt och allt annat - lite sent men den kom ju i alla fall ;). Bjöd på en skagentoast som förrätt, fläskfilé provencale som varmrätt (med vitlökssås som min bror klagade över, då han skulle träffa sin flickvän senare ;) samt en vit choklad- och citronkaka med grädde till efterrätt. Glömde ta kort på allting, tyvärr (hade ju tänkt göra det...) men kan ge er recepten i alla fall! Jättegott var det, känner mig duktig nu :)!
 
Ni får recepten lite senare för nu ska jag leka med Nattis och sen ska vi iväg och fira min kusin som fyllt år. Kram!

24 oktober 2012

Just nu tar den här upp halva mitt vardagsrum känns det som. Men det är så jävla okej! För om bara 8 dagar så börjar mitt nya liv! Och den här, den kommer bli min bästa vän.


21 oktober 2012

Jag har glömt att skriva en massa grejer, men tänkte skriva lite snabbt nu om en del grejer.

Nathalies födelsedag - Vi firade Nathalie i nya lägenheten. Min familj, min faster + familj, min farmor och farfar, Joss, Simon, Robin och Alexandra var här. Vi åt tårta och kakor, och Nathalie fick massa fina grejer! Böcker, leksaker, gosedjur och kläder. Det var urmysigt, fast Nathalie var bra trött efteråt, haha! :)

Oxelösund och sjukhuset - Två dagar efter vi firat Nathalie åkte vi ner till Oxelösund och mammas släkt. Nathalie hade dagen innan fått utslag på kroppen som liknande nässelutslag, och under dagarna så försvann de och kom tillbaka på olika ställen av kroppen. Ringde in till sjukvårdsupplysningen och fick reda på att det är en allergisk reaktion som måste stoppas. Åkte in till jouravdelningen och satt där i 3 timmar ungefär istället för att mysa med släkten och äta gott. Nathalie fick medicin och utslagen försvann på bara några minuter, skönt! Det enda nya hon ätit var färgämnen (pastafärger till tårtan), men de gör inget test eller så så det var nog inte så farligt ändå. Undviker numera pastafärg i det hon ska äta ;)

Dagis - Nathalie går numera på dagis. De flesta dagarna går det bra att lämna och hon blir inte ens ledsen. Någon gång blir hon ledsen men då går det över innan jag ens lämnat lokalen. Skönt att veta att hon har det bra. Hon gillar dagis :). Hon går full dag måndag och torsdag, och 9-14 tisdag och fredag. Onsdagar är hon ledig.

Jobbet - Har fått en måndag/torsdags-tjänst med hoppinavtal. Med andra ord jobbar jag alltid måndag och torsdag och resterande dagar blir jag inringd om det behövs. Har tillochmed fått några egna kunder som är MINA att ringa! Känner mig viktig ;)

En liten uppdatering av vad som har hänt denna månad som jag slarvat med uppdateringen på. Men nu vet ni i alla fall, är det något speciellt ni undrar får ni väl skriva en kommentar så svarar jag! Nu ska jag kolla klart på ett avsnitt av Ugly Betty innan det är dags att sova, jobb imorgon. Godnatt, kram! :)

21 oktober 2012

Shopping!


16 oktober 2012 - Kolmården

Den 23/9 åkte vi ju till Kolmården som jag nämnde. Här kommer en liten (stor?) bildbomb :) 
 

16 oktober 2012

Nu har jag bestämt mig. Byebye fettet, det var inte trevligt att träffas - men tur nog för mig så ses vi aldrig mer! I november så kör jag. November ska bli MIN månad. November ska bli den månaden jag minns som då jag tog kontroll. Kontroll över mitt liv, över hur jag mår, över min vikt.

Den 1:a varje månad startar World of Shape något som kallas Fitnessfighten. Fitnessfighten är ett viktminskningsprogram - eller egentligen kan man inte kalla det viktminskningsprogram, jag skulle snarare säga "få ett hälsosammare liv"-program. Under en månads tid får man ett kostschema samt ett träningsschema. Det är tufft. Inte pga att du som i vanliga dieter och viktminskningskurer kommer vara hungrig hela tiden, tvärtom! De flesta jag läst har sagt att det varit mätta. KONSTANT! Du ska nämligen äta minst var 3:e timme under din vakna tid. Dock ligger du som kvinna på ett kalorieintag på ungefär 1500, trots att du ska äta så ofta.

Dessutom ska man under dessa 30 dagar träna en timme VARJE DAG, både kondition och styrketräning. Hur ska jag lyckas med det? var min första tanke. Jo, man kan köra det VART MAN VILL. Det enda man behöver är en vattenflaska och ett kvastskaft, haha. Dock har jag beslutat att införskaffa en motionscykel då det gör konditionsdelen så mycket enklare i min lilla lägenhet. De dagar jag kan (dagis utan jobb/barnvakt) tänker jag ta mig till gymmet, annars kör jag medan Nathalie sover.

Och resultaten då!
Genom den här länken kommer ni direkt till ett fotoalbum från Fitnessfighten på facebook där ni kan se massor av före/efter bilder. 30 DAGAR!
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.169954323058415.45961.159138267473354&type=3
Eller http://worldofshape.com/ för att gå in och läsa själva!

Det känns bra - än så länge, haha. Jag ska ta kontroll över mitt liv, jag ska få en kropp jag kan trivas och må bra i. Det här vill jag! Och det här SKA jag göra! Hoppas ni stöttar mig här om det blir tufft någon gång under denna perioden. Fast är ju drygt 2 veckor kvar tills det kör igång. PEPP!

Kram!


(Fitnessfighten on tehokas tapa sinulle päästä nopeasti alkuun ja saada tuloksia. Treenaat yhden tunnin päivässä (voima- ja kuntoharjoittelua), joka päivä 30 päivän ajan, jolloin seuraat sinulle sovellettua tarkkaa ruoka- ja treeniohjelmaa. Kaikki harjoitukset voit tehdä kotonasi tai kuntosalillasi.

Treenijaksosi aikana saat myös käytännöllisiä ruoka- ja treenivinkkejä, joita pidät mukanasi tulevaisuudessakin kun tavoitteesi on pitkällä aikavälillä ylläpitää terveellisempää elämäntyyliä. Näitä voit seurata blogissamme, facebookissa ja sähköpostitse. Jos seuraat ainutlaatuista 30-päivän ruoka- ja treeniohjelmaamme, tulet saamaan muun muassa seuraavia tuloksia:

Tulet saavuttamaan seuraavat asiat:

- Rasvaprosenttisi ja painosi tulevat laskemaan
- Vartalosi tulee muuttumaan
- Stressisi vähenee
- Kehosi rasvanpoltto paranee)

3 oktober 2012

Idag blir det jobb igen, medan min tjej med förhöjt och ont i benen får vara på dagis några timmar igen. Hon tog ju vaccin igår, så det är ju normalt med lite förhöjt. Vi får se om hon klarar hela dagen, börjar ju lite senare idag och hår bara till 14, så inte så lång dag :) Igår hade hon somnat utan ett ljud och skött sig jättebra på dagis, mamma blir så stolt! :)

Nu ska jag och lilltjejen gosa innan vi ska skjutsa morbror till skolan och sen åka till dagis. Kram!


1 oktober 2012

Sitter på Nathalies dagis, hon sover. Vecka 2 påbörjad, sista inskolningsveckan. Det går superbra men samtidigt känns det lite skumt att lämna henne själv här, hon är ju min lilla tjej! Men det känns iaf bättre att veta att det går bra för henne själv, än så länge har hon inte blivit ledsen av att jag går ens :)

Imorgon står BvC på schemat, vaccination. Sen ska jag troligtvis jobba någon timme också, lämna Nathalie på dagis själv över sovstunden också isf. Det är nervöst, men skönt att komma ifrån lite också.

Nä, skriver mer sen, lovar!


RSS 2.0