Tröööött

Varför är jag alltid så trött? Sovit 8 timmar men skulle lätt kunna somna om igen just nu... Åååh, men SKA träna! När Nathalie för en gångs skull faktiskt fortfarande sover och i sin säng. Dessutom är det bara 30 + 5 minuter, enklare att tvinga sig själv när det bara är hälften så långt som Fitnessfighten var... Jaja, upp och kämpa nu!


Godnatt!

Klockan är halv 9. Jag och Nathalie tog en lång dusch (hon badade) tidigare så jag passade på att raka benen samtidigt, så de är lena och fina. Nu är tänderna borstade och sköljda med Listerine, ansiktet är rengjort med mitt ansiktsvatten, fötterna är insmorda med fotlotion och händerna med handlotion. Matlådan står i kylen med en salladslåda och två mellislådor med kesella och hallon. Klockan är satt på ringning. Imorgon kör jag igen.

Beach13 närmar sig och jag slappar. Jag och Joss kör en Squatchallenge i 30 dagar nu. Upplägget ser ni på bilden nedan. Massa squat, men det är jättebra gör rumpan ;) Dessutom kör jag morgonpass med ntc (nike traininh club, rekommenderar deras pass starkt! Lite intervallstuk med kondition emellan och snabba rörelser osv. Super!) på 30-45 minuter samt "6-pack promise", nu ät jag ju inte ute efter ett 6-pack, och det är bara promise på personer med normal fettmängd vid magen. Men lite vill jag ju att det ska synnas, så vi kör på! Är ett 6 veckors program som tar runt 5 minuter (åtminstone första veckorna, längre än så körde jag inte förra gången).

Nä, godnatt nu! :)


Åtta!

Musse och Mimmi Pigg räknar muffins på tvn. "Men nu har vi bara en, två, tre, fyra, fem, sex, sju!" "Åtta!" ropar Nathalie direkt efter. Och tidigare när vi räknade tår och frågade "hur många tår har du?" sa hon "tio!", och när vi hade två nappar och sa "en, två, en, två" osv, så sa hon två när vi frågade hur många nappar hon hade. Slump eller väldigt duktig tjej?! <3


Vad ska jag göra nu?!

Såg precis sista avsnittet av Grey's Anatomy season 9. Buhu, det är min kärlek! Hur ska jag klara mig nu?! Men med det avslutet som det var så är jag 100% (110% tillochmed!) på att det kommer en season 10. Det går bara INTE att sluta som de gjorde! För att inte spoila för någon som kanske kollar på Grey's just nu (eller tänker göra) så nämner jag inga detaljer här. Vill ni veta hur det slutar får ni kolla, och det rekommenderar jag er att göra ändå! ;)

Lost lider emot sitt slut, 5 avsnitt kvar, och eftersom season 6 (sista säsongen) är inspelad 2010 känns det som att this is it. Vad ska man då kolla på? Har en hel lista med serier som jag kan tänka mig, och som andra rekommenderat. Men vilken väljer man först?

New Girl Season 2 har ett avsnitt kvar, som kommer någon gång under mars, datumet står inte på imdb så... Sen är Season 2 slut där med, men den kanske fortsätter? Känns så, yay ;)

Får nöja mig med att Shameless Season 3 är ungefär mitt i än så länge, så det räcker till slutet av mars, och då börjar ju faktiskt Game of Thrones Season 3 också, så då har jag att gotta mig med ändå! Dessutom pågår Spartacus Season 3 till mitten av april ungefär, och The Walking Dead Season 3 till slutet av mars också.

Ja, jag har en hel del serier jag följer, jag vet... Kan inte hjälpa det, har inget bättre för mig på kvällen när Nattis somnat, blir tv eller dator eftersom jag inte kan gå ifrån lägenheten direkt ;)


Foten

Såhär ser foten ut just nu. Svårt att få en bra bild då hon inte vill vara stilla, haha. Tagit en dags kur, ser lite värre ut än igår men tar väl en stund innan det börjar verka? Kan ju inte bli hel och fin efter första dosen liksom, haha. Stackars min fina tjej!


Sjukstuga

Stackars Nathalie, först en förkylning med troligtvis halsont också eftersom hon inte ville äta knappt något. Snoret är kvar, och hostar hör hon lite, men hon äter bra igen så halsen är väl "hel" igen. Vad händer då? Jo, för några dagar sen slog hon i tårna någonstans, så hon fick två (små) sår på två tår. Jaha, jag tänkte inte mer på det, de får ju sår här och var när de springer och far, så jag tvättade rent sen var det bra så. I förrigår såg se lite rödare ut men vi avvaktde. Igår såg vi att det såg infekterat ut, och så hade hon en röd strimma ifrån ena tån upp till mitten av foten, där hon hade en liten röd cirkel/svullnad.

Jag ringde Familjeläkaren och fastän de skulle stänga och låsa dörrarna om sådär en minut (jag skojar inte, det var precis innan stängning så jag hade tur att jag kom fram och inte behövde ringa 1177 istället) så fick vi komma upp, de höll dörrarna öppna för oss efter låsning. Skönt att slippa en jouravdelning eller akuten eller så, eftersom de faktiskt tyckte det lät så seriöst att de skulle kolla på det.

Distrikssköterskan kollade först och hämtade en läkare för att kolla upp det också. "Röda streck ska man ta seriöst" sa läkaren efter en titt, och så skrev han ut antibiotika/pencillin till Nathalie. Så nu ska det tas i 10 dagar, och det ska tydligen inte alls smaka gott, men Nathalie har hittills tagit sina doser utan problem, duktiga tjejen! :)

Och för att hon var så duktig (även fast hon vart ledsen för hon inte fick springa, haha) så köpte vi Max på vägen hem, Nathalie ÄLSKAR strips, så hon var lyckig. Låg några kvar på bordet sen igår kväll, så hon började dagen med några kalla, mjuka strips också, lät inte lika lockande? ;)

Och ni ser ju hur sjuk hon är? ;)


Inspiration

Helt insnöad på 3 fräcka grejer. Just nu är jag mycket för allt det där new england, lantligt, shabby chic. Inte för mycket, inte FÖR slitet, men sådär lagom lantligt och slitet och romantiskt och allt. Lagom is the shit ;)

För vem kan säga nej till den här snygga sänggaveln?! Den är gjord av drivved, men jag antar att med lite motivation och mycket tid, så kan den göras med vanliga plankor som sågas lite ojämt sådär, om man inte har tid att samla massa drivved/pengar att köpa massor. Sjukt snygg, och skulle passa perfekt in i vad som snart blir mitt nya fina sovrum ;) Har tyvärr bara en dålig mobilbild då jag hittade den i en tidning, men jag tror ni ser idéen ganska bra! 
 
 
Eller ett "nytt" soffbord? Med den där slitna touch'en? Två lastpallar som är ihoppsatta och sedan målat lite slarvigt (eller med utspädd lackfärg som min trävägg i sovrummet, så man ser trä'et igenom färgen), hur snyggt är det inte egentligen? Antingen mer vit, eller lite gråaktig! (Bilderna ifrån Google). Kanske skulle höra om lagret på jobbet kan avvara två lastpallar? ;) 
 
 
 
Och sist, hur söta är inte dessa sängar?! Vill lätt försöka snickra ihop en av dessa till Nathalie när hon är några år äldre och klarar av stegen, alt inte klämmer ihjäl sig på dörrarna ;) Ettan och tvåan passar väl bäst i hela det temat jag är kär i just nu, men när hon är så gammal har hon ju faktiskt möjlighet att välja själv. Får jag välja är jag nog mest kär i ettan, haha. Så söt! Får spara denna idén tills dess, så jag inte gör "fel" säng ;)? (Också tagna ifrån Google)
 
 
 
 
Är ni lika kära som jag är? :) 

Jag tror jag döööör

Halsont ifrån helvetet. Huvudvärk ifrån helvetet när jag rör mig. 38 grader på morgonen/dagen och svettas ihjäl, närmare 39 på kvällen och fryser. Vågar inte hosta fast jag behöver det för jag tror seriöst jag dör pga min hals om jag gör det. Pricken över i:et är nackspärr som jag inte ens kan försöka att massera bättre, pga tatueringen, är rädd att skorpan ska lossna och få vita prickar mitt i, och att det gör ont...

Mamma har haft influensa i en vecka nu, Nathalie har haft något liknande (åtminstone förkylning och hosta, verkar vara halsont också) lika länge. Min bror insjuknade i onsdags tror jag det var, och pappa i torsdags. I går började jag känna av halsen, på kvällen bröt helvetet ut... Nu är vi 100% sjuka hemma, både här och hos mamma och pappa!

Knarkat huvudvärkstablett, hostmedicin och sugtablett för halsen, så nu ska jag försöka sova och hoppas på en hel natt utan att bli väckt... Fick åtminstone sovmorgon till 7.30 igår, fast det kostade 2 vakna pass vid 12 och 4... Nåja, godnatt!


Tatuering!

Först satt jag upp, men det gick inte bra. Kändes som jag skulle spy varje gång han tatuerade, mådde så illa! Så jag bad om lite vatten och så tog vi en kort paus. Han sa att det var helt normalt att man kunde känna en del första tatueringen, och sa att jag fick ta så lång tid jag behövde, det kändes bra! :) Han frågade om jag ville ligga ner istället och jag testade det. Så mycket bättre! Känslan försvann direkt och vi körde resten av tatueringen i ett stycke. Tror det tog ungefär 35 min totalt, inklusive paus, inte så farligt? ;)

Efter första strecket frågade han hur det kändes, "Inte så farligt som jag trodde" svarade jag. Tjih, fick jag! Vissa ställen kändes det hela vägen ner i ryggen, och tillochmed ner i benen på ett fåtal ställen, usch vilken hemsk smärta det var. Annars var det faktiskt inte alls farligt, de mesta var "inte så farlig"-smärta! Och när det gjorde riktigt ont så grep jag tag HÅRT i madrassen jag låg på, det kändes bättre då ;)

Här kommer den!


Krämig räksoppa

Jag kan jag! ;) Första gången jag gör soppa, sjukt gott faktiskt! Nu laddar jag inför eftermiddagen, verkar som det blir tatuering :)


Glad alla <3;ans dag, bloggläsare!

Bloggen ska få en ny header, när jag orkar göra en ny scrapbooking-header ;) Tills dess får bloggen skära sig med blått och grönt på samma gång. Sen beroende på vilken färg headern får, kanske jag byter bakgrundsfärg också, haha. Vi får se!

Nathalie är fortfarande sjuk, pappa vabbade med henne igen. Har tur som har så snälla föräldrar som ställer upp för mig, denna vecka har pappa vabbat 2 dagar, resterade har jag ju inte jobbat, så. Blev ingen städning i förrigår, och ingen tvättning... Orkade inte göra det med en grinig tjej, men börjar bli lite panik med kläder nu ;) Får väl dra oss ner imorgon kanske!

Får se hur det blir med tatuering också, mamma är också sjuk där hemma och om hon mår lika dåligt imorgon så orkar hon inte ha Nathalie :( Kanske får skjuta upp tatueringstiden då, om jag inte kan muta min bror till att se efter henne (åtminstone hjälpa mamma). Spicy Hot brukar vara en ganska bra muta ;)?

Nåja, skriver imorgon igen, antingen med en bild på tatueringen, eller också med en ledsen stämma över att jag inte fick göra den. Godnatt! <3

Slappdag

Har en sjukling hemma, som vaknade vid 5.45, lagom kul... Är klockan över 6 så känns det åtminstone bättre!

Så idag blir det att vara hemma, ska väl försöka få en tvättid, skulle behöva tvätta. Sen blir det nog att städa också, blie ju SÅÅÅ rörigt när man renoverar! Halva sovrummet är i vardagsrummet och ja, RÖRIGT! Sen ska jag göra en veckomatlista (eller kanske en "tills jag får lön"-matlista ;) Så man vet vad man ska äta, är så dålig på att planera mat!

Så idag är man snygg, när man bara ska vara hemma... ;) Nä, nu ska jag gå och snyta tjejen, hennes näsa är som en fontän! Rinner och rinner och rinner. Sen får man göra lite nyttigt som sagt, kram!


Lyx för mamma!

Först blev det ett gympass på eftermiddagen, sen när Nathalie hade somnat blev det en lång, varm dusch. Rakade benen och testade nya duschtvålen med peeling-kulor som avlägsnar död hud och masserar huden. Resultatet? Len, fräsch hy! Fortsatte kvällen med ett fotbad med en brustablett, lite fotfilning, en peeling-fotkräm och sist en fotlotion för mjuka fötter. Märker i efterhand att jag kunnat fila lite mer, men äsch, det gör inget! Därefter blev det en peeling-ansiktskräm, en rengöringskräm för oren hud (för att avlägsna blackheads och finnar) och sist en rengöring/ansiktsvatten. Ansiktet känns jätterent efter första användningen och hela jag känns fräsch och len! :)

Ibland får man lyxa till det lite! Fotbad med brustablett, filning, fotpeeling och ansiktspeeling görs 1-2 gånger i veckan, medans fotkräm, rengöring och rengöring/ansiktsvatten görs dagligen (rengöringen morgon och kväll).

Nu blir det sängen, imorgon fortsätter vi i lägenheten! Godnatt och kram alla :)


Hearing your voice....


Bokat!

Då var det bokat, den 15/2 åker jag ner på stan efter att ha lämnat Nathalie hos mormor, och så skadar jag nacken lite! Med andra ord, tatuerar mig! Äntligen har jag tagit mod till mig att boka en tid, och nu blir det snart gjort!

2000 kr får jag betala för den, men hälften hade jag på presentkort som jag fick i julklapp, så är inte så farligt med 1000 kr ur egen ficka ändå. LÄNGTAR! <3

-


Duktiga Nathalie!

Ibland blir jag förvånad över hur mycket lillfisen förstår! Nathalie gick till sin matstol och säger "Mamma! Ritta! (Rita)", hon brukar nämligen sitta där när hon ritar också. "Nej, inte nu Nathalie, vi ska snart sova! Du får rita imorgon.", då springer hon iväg och in till sovrummet. "Men Nathalie, du ska inte sova riktigt än, du kan kolla lite mer på tv!". Då springer hon till tvn och ställer sig där. "Sätt dig i stolen istället Nathalie", och då gör hon det också! Så sjukt duktig hon är! Ännu mer roligt är det ju när dagis flera gånger sagt till mig att hon är minst, men ändå förstår hon mest av alla barnen på avdelningen (barnen är 1½-2½ år ca). Min duktiga tjej! <3

Lyx till mamma när monstret sover <3

Har beställt lite skönhetsprodukter ifrån Yves Rocher. Vattenfast kajal och ett set med parfym är mammas. Anti-rynkkrämen (premie) får mamma också. Väskan (utan extra kostnad) var ful, så även den får mamma, haha. Resten är mitt! Mjuka fötter och ett rent och fint ansikte - här kommer jag! ;)


Dressin' up

Fastnat för denna låt. Skulle kunna skriva en text och förklara, men jag väljer att rädda er från att veta varför ;) Det får räcka med att den är bra som förklaring, haha.  
 

Läggdags?

Förstår inte riktigt hur Nathalie tänker. Innan läggdags så äter vi välling, borstar tänderna, sätter på oss pyjamas och byter blöja. Sen läser vi en saga i hennes säng, äntligen tycker hon det är mysigt att ligga stilla och läsa! Visst blir det lite "upp och hoppa annars somnar jag" emellan åt, men hon ligger i alla fall någorlunda stilla i sin säng. Sen säger vi hejdå till boken (som idag när vi läste Mamma Mu bygger koja så säger vi "Hejdå Mamma Mu!" och Nathalie säger "Heeeejdåååå!" också, så säger jag att "Nu ska mamma Mu sova, och det ska Nathalie också!" och sen så blir det kram, puss och ytterliggare en kram (och oftast en puss till, haha!) och sen bäddar jag ner Nathalie, säger att jag älskar henne, släcker lampan och går ut. Dörren lämnas på minsta glänt, så det är mörkt i rummet men hon kommer ut själv (mina handtag är så högt upp att hon inte kan öppna stängda dörrar i lägenheten än). 
 
Självklart blir det lite spring först. Hon kommer upp, jag leder tillbaka henne till sängen så fort hon öppnar dörren, lägger henne ner, på med täcket och går ut. Allt under tystnad. Upprepas så många gånger det behövs. Tillsist så somnar hon, alternativt så gnäller hon en gång i sängen så man får komma in och "trösta" och sen somnar hon. 

Till nu, för nu har hon kommit på något bättre. Man kan gå upp, gå över til mammas sida av rummet, och lägga sig i mammas tomma säng! Förstår inte varför det är bättre?! Dit kan hon gå frivilligt, lägga sig, och somna, utan att springa upp! Hittade ju henne häromdan i min säng när jag skulle lägga mig, och nätterna därefter har hon försökt springa över dit men jag har flyttat tillbaka henne, haha. Varför är mammas tomma säng mysigare än hennes egen säng? 
 

Näh, det är väl något jag aldrig kommer få ett svar på, haha ;) Dock är det ganska mysigt att, istället för att bli väckt av en tjej som oftast skriker för hon vaknat, så blir jag numera väckt av en tjej som klättrar upp i min säng och lägger sig i min famn på morgonen. Så ligger vi där i en kvart-halvtimme eller så. Sötmonster! <3 
 
Nu har hon nog somnat låter det som, så nu ska jag kolla mer Lost och dricka cider som min snälla bror lämnade, han orkade inte bära hem sin cider så nu har jag två <3 Kram på er! 

RSS 2.0