Lång dag....

Jobb mellan 8.00 - 16:00.
Hem till mamma och äta mat, sen ut en stund och kolla brasan, som inte hade tänds än. Men Nathalie var så trött så vi gick hem ändå. Kom hem strax efter 20 och har pluggat tills nu. Klar med uppdraget 1 i Kemi (totalt 3 i denna kurs), så det firar jag med att kolla ett avsnitt How I Met Your Mother och dricker klart min cider som jag smuttat på medan jag pluggat. Sen blir det att sova i en sådär 6 timmar innan Nathalie vaknar... ;)

Bilder från gårdagen


Trött tjej!

Igår började kvällen med tacos, godis, chips, cider och drinkar med Joss och Gren. Strax efter 22 tog vi bussen in till stan och satte oss på Bill och Bob. Träffade några norska vänner som vi satt och pratade med. Sedan drog vi vidare till Pitchers och satt där till strax innan 3. Jag och Joss var lagom chockade över hur många personer som Gren känner sen tidigare, samt lärde känna under kvällen, haha.

Sedan blev det en trip till McDonalds för fylleJoss "måste" äta fyllemat tydligen ;) Kom hem runt 4 och somnade gjorde vi nog inte förrens närmare 5 haha. Vid 9 satt jag och Joss i soffan och åt godis och drack massa vatten. Det var alltså 4 timmars sömn minus några vakna tillfällen emellan. Så nu är man lagom trött här hemma, så blir tidig läggning. Men måste plugga lite innan jag och sängen får träffas igen ;)

Intervju?

Fick ett samtal idag, var så stressad på jobbet så jag frågade inte igen när jag missade vart hon ringde ifrån. Jag hade åtminstone lämnat en ansökan där och hon ville att jag skulle komma på intervju!

Fast... hon hur det såg ut imorgon? - Jobb. Fredag då? - Jobb, och hela nästa veckan.... Deras utbildning börjar under nästa vecka, så hon skulle återkomma till mig efter hon kollat upp det.

Surt, här är man glad för att man får jobba en hel vecka, och även veta att man är behövd nästa vecka också. Då vill såklart folk ha in en på intervju samma tid. Allting krockar i mitt liv. Möte på arbetsförmedlingen krockar med familjerätten också. Samma dag, samma tid. Hur lyckas folk?! ;)

Jobb jobb jobb

Ja, när man inte får något fast jobb någonstans så får man nöja sig med det lilla extra man får. Tur för mig är det väl att just nu förs alla Martin Olssons kunder som ligger i vårat geografiska område över till vårat säljkontor. 700 kunder är det. Alla dessa ska delas upp på våra ca 30 säljare, och säljarna ska ringa samtliga kunder och presentera sig. Ett sånt samtal tar lite längre tid eftersom det innehåller presentation, viktiga telefonnummer, bestämmelse av ringdagar, ringtider och leveransdagar och ev lite allmänt om hur de brukar beställa osv. Tänk er nu att de flesta säljarna har en relativt full ringlåda som det är. Någon liten paus här och där men inga extrema grejer. I snitt får varje säljare 23 nya kunder (vissa har inte fått någon alls, andra har fått flera). Det är en hel del kunder som man ska presentera sig för. Vad gör man då?

Jo, man ringer in Sara! Jag får stötta upp genom att ringa gamla kunder när säljarna hamnar i skiten, så de kan ringa och presentera sig. Idag och hela nästa vecka är det jobb. Skönt! Då kommer jag i alla fall få 8 hela dagars lön i maj också. Nu i April får jag 6 dagar, lite mindre, men gud så skönt ändå! Det behövs så man inte sitter helt på +-0kr, för det är inte kul att försöka få det att gå runt.

Med en litteraturräkning på 800kr är det ännu mer viktigt med extra pengar. För 2 böcker. De vet hur man tar betalt.... Dessutom kommer jag behöva köpa åtminstone en bok till. Beroende på hur bibliotekets böcker synkar med mina kurser blir det kanske ännu fler. Men minst en i alla fall. Möööh på det!

På måndag börjar kursen, först ut blir Kemi 1. Böckerna kommer nog inte förrens tisdag eller onsdag, så blir lite förskjutet. Men har till 1/5 på mig att göra första uppdraget, så det går nog bra ändå!

Nu ska jag fortsätta kolla på Life Unexpected och hämta lite kolsyrat vatten, snart kollat klart på säsong 1 redan. Jag knarkar serier när jag har tråkigt :) Kram!

Sötsug? Nej tack!

Varken igår eller idag har jag känt sötsug. Osäker på måndag för så långt tillbaka minns jag inte haha ;) Däremot har det gått åt 5 bananer på 2 dagar, haha. Men hellre sötman av bananer i mellanmål osv än att slänga ihop en sockerfylld kaka, eller hur?

På tala om kaka. Kvällsmålet idag blev enligt bilden. Ser det illa ut med en stor kakbit? Don't worry! Det är en "kaka" gjord av havregryn, äggvita, kesella, bakpulver, mjölk och banan. Mixa allt till en slät smet, ner i en oljad skål/stor mugg och in i micron 2 minuter. Klart! Bredvid är det hallon med lite kesella i. Nyttigt, proteinrikt, gott och lite småsött tack vare bananen, super!


Rolig dag!

Jahaja

9.00 lämna Nathalie
9.10 prata med matematikansvarige angående mina studier
10.30 gå ner i tvättstugan
11.00 duscha
11.40 skjutsa bror till skolan
12.05 tvättstugan
13.00 tvättstugan
13.45 tvättstugan
14.00 hämta Nathalie
14.20 åka ner till stan för däckbyte
15.15/15.45 hämta Marcus från skolan
Handla före eller efter att jag hämtat Marcus beroende på när han slutar.

Jahaja, lite smått stressigt sådär bara. Som sagt, nu blir det att springa ner igen! 

Arbetslöshet suger..

Åh, vad jag hatar att vara arbetslös. Igår var jag och Alexandra ute på Erikslund med våra småttingar. Gick runt och strosade. Och hittade så mycket fint som jag önskar att jag kunde köpa åt Nathalie. Men nej, jag har inga pengar... Får ju så mycket kläder så behövs ju inget egentligen, men det gör ju också att jag nästan aldrig får handla kläder själv åt henne! Finns ju hur mycket fint som helst, kolla!
 
 
De mesta är ifrån H&M och 3 av dessa (vita med färggranna prickar, gula med katten och leopard/geopardmönstrade) kostar endast 49:50 kr. Jag skojar inte! Hur fina vore de inte på Nathalie i sommar?! Finns i massa olika färger och mönster, går att kombinera hur mycket som helst! Vita kläningen med färgglada ränder kostar 79:50 kr. Och den rosa klänningen med fjärilar, den randiga klänningen med röd rosett och den kortärmade sweatshirt-klänningen kostar 99 kr styck. Skorna lika så. Jumpsuiten och den gråa klänningen med prickar och rosett 129 kr. Kjolen är dyrare, 149 kr och den blåa klänningen med prickar 249 kr. De två sista är ifrån Lindex. Bara det bevisar ju hur bra priser H&M har också! 
 
Men nej, här får man gå och fortsätta drömma.... Förhoppningsvis får väl jag något snart också.... 

Äntligen vår!

Här spenderade jag en timme i morse. Medan mobilen sa -2 grader så sa termometern 20! Den ligger nämligen i solen. Och nog var det varmt, satt i linne utan att frysa <3


Ytterligare klagomål:

Hermods (där jag ska läsa mina kurser) erbjuder repetitionskurs för matematik. Man börjar med ett prov för att se vart man ligger. Sen väljer man om man vill läsa hela, eller delar av, repetitionskursen. Jag kom inte ihåg ett skvatt, så jag skickade mail och sa att jag ville läsa hela. Fick svar idag;

Hej Sara!
Just nu så har vi ingen färdig repetitionskurs inför Matematik 4. Börja med att göra testet. Ta därefter kontakt med Stefan Durborg som är ämnesansvarig för matematikkurserna. Då kan han ge dig några tips anpassade till hur det gick för dig i testet.

Varför blev jag erbjuden en repetitionskurs om den inte finns? Vad är det för stil?! Awesome, jag kommer inte ihåg ett skvatt ifrån matematik 3, och då ska jag, utan repetition men med några "tips", klara matematik 4 som bygger på matematik 3? Great!

Matematik

Vill bara klaga lite smått:

- Hur ska man klara matematik 4 när man inte läst matematik 3 (eller matematik C som det hette då) på 2 år?! Måste läsa hela repetitonskursen för att ens komma ihåg det gamla, så jag kan fortsätta med 4:an... Ååååh, varför måste jag läsa matematik 4?! :(

Tårta till pappi!

För det första så är jag emot att göra tårtan i förväg, eller snarare dekorera och täcka i förväg. Det vill jag göra samma dag! Tårtan och fyllningen gör jag gärna innan, det blir bättre så enligt mig. Men eftersom vi firar pappa imorgon och jag har högskoleprov hela dagen så hade jag inget val...

Tog massvis av bilder under tiden, mest för att skicka till Joss, men också för att det var mitt första försök till en figurtårta (en tårta med formen av någonting, istället för bara rund/fyrkantig tårta med dekoration på). Hoppas bilderna kommer i rätt ordning nu, mobilen har en förmåga att flytta om dem när den publicerar, plus att alla hamnar sist i inlägget. Men ni överlever nog!

Jag började med en rund tårta. Tanken var att fisken skulle vara ganska rak (men jag har ingen rak bakform), men hade inga tillräckligt stora fat för det/långa fat. Så blev en rundad fisk.

Skar ut formen av fiskens huvud/kropp. Delen jag skar bort flyttades till fiskens stjärtdel.

Fyllde tårtan med hallonmousse, spacklade dit de små bitarna med mousse också och täckte den sedan med vit chokladmousse. Sedan blev det marsipandags. Jag brukar använda sockerpasta, dels för att man modellerar så bra med det, men också för det är ett bra material. Men nu var det tidsbrist så blev köpemarsipan.

Insåg mitt första misstag. Hur får jag marsipanen in i mitten?! Blev ett snitt och en ny marsipan omlott... Ledsen Sarakan jag ju tala om ;)

Stjärtdelen blev jätteslät och fin, kändes bra efter fjaskot med mitten! Gick vidare emot huvudet som blev... Inte lika slätt. Sprack och hade sig... Kavlade nog för tunt :( Här ville jag ge upp och dö ungefär, haha!

Omlott fick rädda mig igen, och jag käne hur fullt det var. Men med färg på plats så blev det inte lika synligt med alla omlott-delar som tur är :)

Första figurtårtan, men säkert inte sista ;)
Planer för dagen

Min lilla lista för dagen:
- Diska
- Plocka i lägenheten (Nathalies saker är ööööveraaaallt!)
- Dammsuga och skura (och damma om jag hinner, haha)
- Baka tårtbotten
- Göra tårtfyllning
- Dekorera tårtan
- Skulle behöva tvätta, men det är väl bara att drömma om att jag ska hinna det också med Nathalie hemma
- Packa
- Sticka till mormor och morfar och sova där ikväll. Har nämligen högskoleprov imorgon (vart tog tiden vägen? Hade ju över en månad på mig att träna till det, och nu är det redan prov?!) och det börjar redan 8.15, och då måste jag ha hämtat Joss, parkerat och hittat salen. Jaduuuu...


Ja, lika bra att sätta igång kanske? Sen ska vi väl förhoppningsvis hinna ut i fina vädret och leka lite också? Har solen på mig nu och det värmer på bra! Kom nu våren, komsi komsi. Ska bli skönt att slippa vinterskor på Nathalie, och stora overaller!


Dagens...

Idag efter jag hämtat Nattis så gick vi vidare till Carolin för att umgås. Hon har två barn, en dotter på snart 4 år som heter Freja och en son på drygt 10 månader som heter Loke. Dessutom har de en valp på 9 månader (tror jag det var). Så det var livat därhemma vill jag lova! De sprang runt, hämtade leksaker här och där, Nathalie busade med valpen (Vera) och med barnen. De kastade bollar och ballonger och hade det allmänt kul sådär. Nathalie är så rolig, hon har börjat säga "kom" för ett tag sen. Så när Vera sprang under bordet så sprang Nathalie fram till bordet, skrek "kom!" åt Vera och sprang iväg. När hon märkte att Vera inte sprang efter så sprang hon tillbaka till bordet, "kom!" och sprang iväg. Fortsatte så länge. Dessutom sprang hon ofta fram till Vera och skulle klappa eller krama, och då får man MÅÅÅÅNGA pussar av Vera. Och hon står där och skrattar och försöker smått att täcka ansiktet, sötmonster! Hon slocknade direkt när jag la henne i sängen, jobbigt att vara iväg på lekdate ;)

Vi fikade och sen satt vi och pratade lite skvaller sådär, medan ungarna for runt hela lägenheten, haha. Trevligt att få komma iväg och hitta på lite saker ibland, blir så tråkigt att bara sitta här hemma hela dagarna!

Nu blir det mer serier, sen sova så godnatt :)

Vet inte vad jag ska skriva...

Väntar på att få en tid till intervjun som jag fått av arbetsförmedlingen, ska ha telefonintervju imorgon igen, ett nytt företag men samma slags jobb så tror inte det är något för mig fortfarande, tyvärr. Inte hänt så mycket annat, har inte varit så många bra jobb ute som passar mig....

Påsk firades i Nyköping. Min mormor fyller år 5/4 och hennes sambo fyllde 31/3 så vi firade dem lite smått och åt gott och hade trevligt. Annars har det inte hänt så mycket under helgen heller. Som sagt, inte så mycket att skriva...

Nu ska jag fortsätta kolla på serier, kram :)

RSS 2.0