Sandbilder


Sandlådan

Var ute i sandlådan nyss och lekte. Nathalie gräver och gräver och hittar en sten eller två. Nappen får tryckas in i munnen hela tiden, annars åker stenar och grus in i munnen, sötis :) Tog några bilder, lägger in dem senare. Nu ska vi äta här hemma, lite gös och potatis, mums! Jag gillade aldrig fisk förut, men har lärt mig nu, tycker det faktiskt är gott nu för tiden. Dessutom kan jag inte tvinga i Nathalie fisk om jag inte äter det själv, haha.

Kram!

Usch, fy och blä

Borde plugga. Borde. Men orkar inte. Dessutom är inte Antti till stor hjälp nu när Diablo har släppts. Och jag behöver hans hjälp. Dumma, dumma Antti som är elak! Får tvinga honom att hjälpa när jag kommer till Finland.

Lite bättre nyheter är dock att jag hittade värsta awesome grejen på Viking Line! Hytter är ju normalt sett för dyra, så måste åka morgon. Men så råkade jag snubbla in på Viking Club och läsa, och bestämde mig för att jämföra priset. Enkel resa med C-hytt (tror jag det var) kostade 480kr. Som Viking Club Member kostade det istället 140 kr för exakt samma grej. Så nu betalar jag totalt 480 kr tur och retur inklusive buss transfer, istället för 360 kr som morgonbåt (+ transfer) skulle ha kostat, plus att jag slipper gå upp och ta bussen på morgonen som skulle avgått 05:20! Visst, måste gå av båten tidigt i Finland, men den kommer in 07:35 och då är Nathalie troligtvis vaken ändå, så inte lika jobbigt.

Åh, känns så bra, åker över Finlandsgränsen någon gång under måndag-tisdag natten, är i älsklingens armar på tisdag morgon, och efter Finland åker vi nästan direkt till värmen i Tunisien och bara gottar oss! Hur mycket mer underbar kan början av sommaren bli?

Kram!

Duktiga jag

Idag har jag känt mig allmänt duktig, har fyllt två maskiner med tvätt, hängt upp den första också. Plockat ur diskmaskinen och fyllt på med all smutsdisk. Plockat bort alla Nathalies leksaker som låg slängda ÖVERALLT i mitt rum, och i hennes rum. Hennes rum fick tillochmed en liten gosedjurshörna! Har ju tagit in hennes säng i mitt rum just nu, och det såg så otroligt tomt ut i hennes rum då, så gosedjurshörna it is! Har även plockat bort all smutstvätt som låg kvar i badrummet vid hennes skötbort, rensat under skötbordet (så det är ordning där för en gångs skull!) och städat rent akvariet.

Just nu sitter Nathalie i sin spjälsäng bakom mig och leker med allt ifrån nässprayskartongen till ett halsband, haha. Ska snart gå ut med vagnen så hon förhoppningsvis kan sova lite och så ska jag passa på att plugga litegrann, snart klar med uppgifterna! :)


Kram!


Uppgifter - klart och inskickat

 • Läst klart Där vi en gång gått (Vilket innebar 130 sidor i fredags, ungefär 90 sidor igår och ungefär 80 sidor idag)
 • Skrivit en presentation av Där vi en gång gått på drygt 2 A4
 • Skrivit ½ A4 sammanfattning av typiska drag för 1960- och 1970-talets författare
 • Skrivit ½ A4 sammanfattning av typiska drag för finska modernismen och efterkrigslitteraturen
 • Skrivit ½ A4 sammanfattning av typiska drag för modernismen i början av 1900-talet
Usch, nu är jag trött på att plugga. Tur är det att det bara är tre veckor kvar av kursen. Under denna tid är det bara ett fåtal uppgifter kvar:
 • Läsa utdrag ur Kai Laitinens bok Finlands llitteratur + utdrag från Kort inblick i finsk skönlitteratur och skriva ett halvt A4 sammanfattning över typiska drag för nyromantiken och litteraturen i början av 1900-talet.
 • Läsa utdrag ur Kai Laitinens bok Finlands llitteratur + utdrag från Kort inblick i finsk skönlitteratur och skriva ett halvt A4 sammanfattning över typiska drag för realismen.
 • Läsa utdrag ur Kai Laitinens bok Finlands llitteratur + utdrag från Kort inblick i finsk skönlitteratur och skriva ett halvt A4 sammanfattning av texterna.
 • Läsa textavsnitt från F.E. Sillanpääs Siljan, söka ut 10 verb och 10 adjektiv och översätta dem + berätta på finska vad man får veta om Silja.
 • Lyssna på Lapin Kesä ( http://share.ovi.com/media/mnaskali.public/mnaskali.10017 ) och "sjunga med i texten".
 • Läsa textavsnitt från Minna Vanthis Köyhää kansaa och skriva om typiska drag för realismen som förekommer i texten på ½ A4.
 • Läsa textavsnitt från Aleksis Kivis Sju bröder och beskriva två av karaktärerna på finska.
 • Läsa dikten Suomalainen och jämföra bilden man får av finnar när man läser texten med sin egen uppfattning av finnar, ½ sida.
 • Läsa J.L Runebergs dikt Vårt land och lyssna på den på finska. Skriva högst ½ A4 vad vi tycker om dikten, vilken stämning den ger, samt vilken bild man får av Finland.
 • Läsa två textavsnitt ur Kalevala (+ Kalevala för lata) och skriva högst ½ A4 om vilken vi föredrar och varför, samt beskriva Väinämöinen och Joukahainen.
Och sist men inte minst
 • Läsa Juoksuhaudantie på FINSKA (mitt val, är jag dum i huvudet som väljer den på finska istället för svenska?), 334 sidor och sedan skriva en presentation om boken på 2-3 A4.
Bara att börja kämpa? För om en dryg vecka åker jag till Finland och då ska åtminstone uppgifterna vara klara, boken kan jag väl ta med...
Nu ska jag sova! Kram!
skönlitteratur. Vilka drag är typiska för modernismen i bö

NTC Ab Burner + 6 pack promise = Förmiddagspass

Toe Touches - 1 minut
Russian Twist - 1 minut
Plank - 30 sekunder
Modified Side Plank - 1 minut
Crazy Ivans - 1 minut
Recover - 30 sekunder
Sets: 3
Träningstid: 15 minuterISO reverse Crunches - 30 sekunder
Mountain Climbers - 1 minut
Bent Knee Windshield Wipers - 1 minut
Rest - 45 sekunder
Side Crunches - 30 sekunder
Side Crunches (andra sidan) - 30 sekunder
Jackknifes - 30 sekunder
Standing Ab Twist - 30 sekunder
Sets: 1
Träningstid: 5 minuter 15 sekunderBra början på min "nyttiga" period. Ska ju inte vara en period dock, utan en ny livsstil, men måste börja någonstans. Nu ska jag vänta på att Nathalie vaknar så vi kan äta mellanmål, leka lite, äta lunch och sedan sova middag/träna utomhus :)

Kram!

Pepp?

Tog lite mått tidigare idag, mest för att jag ska peppa och inspirera mig själv genom att publicera detta. Kommer även ta en väldigt "fin" bild av min kropp så jag kan se den och peppa mig själv att fortsätta. Skäms ju över hur stor jag är så då är väl det bästa sättet att publicera dessa så alla vet hur stor jag är och jag känner mig tvungen att fortsätta träna? Äh, jag vet inte, jag är en komplicerad människa när det gäller sånt här, haha, men här kommer måtten iaf.

Vikt: 92 kg
Midja: 98 cm
Under byst: 93 cm
Höft: 102 cm 
Rumpa: 110 cm
Lår: 67 cm
Överarm: 32 cm

Som sagt, liiite för stora mått där.. Så nu blir det träning träning träning. Tar nog måtten igen innan jag åker till Finland, tror inte så mycket hänt på 15 dagar dock, men känns som en bra början att ta dem innan jag åker, sen tar jag nog måtten om en månad också eller något sånt. Bara för att se. Vi får se, haha.

Tar bild senare idag, för just nu sover Nathalie och vill inte gå upp och ta bild och lämna henne själv i sängen. Kör ett magpass så länge och senare idag blir det 30 minuters NTC träningsprogram medan hon sover ute. Och förhoppningsvis lite solning medan hon fortfarande sover. Kram!

Kort uppdatering

Lägger in bilder etc imorgon, har inte orkat idag. Redan bäddat ner mig bredvid Nathalie, checkade it 01.10 igår natt och bussen åkte 01.40. Var på flygplatsen ~2 timmar senare och planet gick 05.00, framme i Sverige 3,5 timmar därefter. Knappt fått sovit igår natt alltså, förutom 2,5 timme på hotellet och en kortis på bussen. Trött tjej.

Idag åkte dessutom Antti hem, ledsen tjej. Men tanken på att det endast är 16 dagar kvar håller humöret uppe. Det klarar vi lätt?

Dessutom har jag lovat (i utbyte mot pussbilder som jag inte får publicera (han tycker de är cheezy)) att träna varje dag tills Finlandsresan och äta bättre, inget godis etc. Så stack och köpte shorts idag, ska ju träna ute medan Nathalie sover så tänkte köra i shorts och träningsbh, så jag (förhoppningsvis) kan få lite sol på kroppen i år. Hoppas dessutom på att de jag bränt i Turkiet ska gå till brunt istället för att bara försvinna. Har ju kört hamam så borde åtminstone inte flagna, plus att jag smörjer med Aloe Vera som sägs vara bra.

Tjah, finns väl inte så mycket mer att säga. Imorgon blir det fokus på jeansshorts, genomskinlig/svart skjorta och magrutor. De är nämligen vad Antti lovat mig mot att jag blir mer fit. Magrutor på Antti då, ska påpekas, inte mig. Blir några jobbiga dagar i början med sockersug.. Men jag ska!

Sommaren 2012 kallar, det är i princip nästan försent för den nu, men det betyder inte att jag inte kan förbättra lite innan den är över?

Nä, nu faller ögonlocken, så blir att vila ögonen nu. Godnatt och kram där ute! :)


Turkiet

Vi lever och har det bra här nere. Sista dagen imorgon men vi klagar inte. Vi har alla bränt oss så blir ganska skönt att komma hem ändå, haha. Jag och Antti ligger och bränner inne på hotellrummet och min pappa har fått solfrossa, han sitter med tjocktröja på sig, haha. Blir en större uppdatering efter vi kommit hem, men fler bilder etc.

Kram!


RSS 2.0