Träningsvärk, jatack

Träningsvärken är på besök, både framsida och baksida lår, rumpa och lite axlar. Kan inte böja benen knappt för det gör så ont, haha. Skönt att det gjort nytta :)!

Kram!


Nu jävlar blir det träning!

Nu är det slutlekt, nu ska jag fixa kroppen. Jag och Antti har gjort en deal. Om jag blir vältränad så ska han skaffa magrutor, haha! Och sen ska han köpa en såndär genomskinlig svart skjorta åt mig också, haha. Stackarn, han vet inte vad han ger sig in på, för nu jävlar kör jag!
Laddat ner två appar till min iPhone, som jag tänker använda mig av till träningen. Den ena heter NTC (Nike Training Club) och innehåller massor av träningsprogram för både Beginner, Intermediate och Advanced. Just nu kör jag på Beginner eftersom jag knappt tränat annars, men lär väl gå upp allt eftersom. Programmen är mellan 30 och 45 minuter (finns extramaterial på endast 15 också) och man kan välja ett program utformat efter Get Lean, Get Toned, Get Strong eller Get Focused. Jag kör Get Lean just nu, kanske blandar det lite med Get Toned, åtminstone senare. Jag har tänkt köra ett program per dag.

Den andra appen heter 6 Pack Promise och är ett program utformat av Jeff Cavaliere (Han tränar bland annat "elite kunder", tog det som kändisar?). Det är ett 8 veckors träningsprogram mot magrutor. Nu tror jag inte det kommer bli några magrutor på min mage på 8 veckor, först måste fettet bort, och dessutom vill jag inte ha jättesynliga magrutor ändå, det är inte snyggt på tjejer enligt mig. De kan få synas lite sådär smått, så man verkligen ser tränad ut och inte vara smal, men inte mer än så, tack! Detta program körs 5 gånger per vecka med paus onsdag och söndag.

Mitt pass idag för de som är nyfikna:

NTC:
2 min Light Jog
1 min Back Pedal
2 min Straight Leg Kick
1 min Modified Push Ups
30 sec Modified Plank
1 min Modified Burpee
2 min Side Lunge
30 sec 2 Feet Forward/Backward Hops In Place
1 min Plank
2 min Squats
1 min Hip Lifts
1 min Opposite Arm/Leg Extention
30 sec Cross Back Lunge
30 sec 2 Feet Lateral Hops In Place
30 sec Modified Triceps Push Ups
30 sec Alternating Step Back Lunges
1 min Sumo Squat with Lateral Raise
1 min Reverse Crunches
15 sec Squat Jumps
1 min Hip Lift
1 min Modified Push Ups
30 sec Modified Plank
1 min Modified Burpee
1 min Opposite Arm/Leg Extention
15 sec Squat Hold
1 min Shoulder Press
2 min Pretzel Stretch
1 min Lower Back Stretch
2 min Standing Hamstring Stretch

Modified i det här fallet betyder att övningarna görs på knä istället för på tå. Det är ju trots allt beginner :)

6 Pack Promise:
30 sec Hands Back Tucks
60 sec Marching Plank
30 sec Side Plank Lifts
30 sec Side Plank Lifts (Andra sidan)
30 sec Seated Ab Circles
30 sec Seated Ab Circles (Andra sidan)
30 sec 90/90 Crunch
30 sec Russian "V" Tuck Twists


Jag kan erkänna att jag gjorde inte allting tiden ut. Mina magmuskler suger rent utsagt. Men jag gjorde ganska länge på det mesta, och det är ju bättre än ingenting. Så snart kommer jag säkert klara dessa utan störe problem ju!

Idag kan jag gå och sova gott i alla fall, haha. Och eventuellt vakna upp med träningsvärk imorgon, för det var sjukt jobbigt! Men det betyder ju bara att träningen ger resultat, eller hur?

Kram!

Dop <3

Dopet ägde rum i Badelunda kyrka klockan 13.00. Vi var runt 30 personer totalt som var där.
Låtlistan:

Livet i min famn - http://www.dopguiden.se/musik/livet_i_min_famn.html
Tryggare kan ingen vara - http://www.dopguiden.se/musik/tryggare_kan_ingen_vara.html
Sov du lilla - http://www.dopguiden.se/musik/sov_du_lilla.html

Faddrar var min bror och en av mina bästa vänner, Josephine (Joss).

Efteråt åkte vi hem till mig och åt Italiensk buffé som min mamma så snällt lagat, tack så mycket! Och efter det tårta och cupcakes som jag gjort. Supergott alltihop, helt perfekt dag (förutom det lilla missödet jag nämde tidigare)!

Blir en liten bildbomb av det hela :)

Nathalie med morbror och gudfar/fadder

Nathalie, sötis <3

Kyrkan (Bilder tagna av min mosters man - Freddy!)

Nathalie tar emot korstecknen

Och leker med bibeln :)

Gudmor/fadder häller vattnet

Leker mer med bibeln, haha. Trodde hon skulle ha sönder den eller något!

Får vattnet på huvudet



Efteråt vid buffén

Fikabordet med mina fina sockerpasta grejer ;) Haha!

Och presentbordet med alla grejer hon fick! Tack så jättemycket alla!

Sparkonto pengar + dopfest - Mormor och morfar
Guldörhängen hjärtan - Gammelfarmor och gammelfarfar
Halsband och graverad ask - Gammelmormor, hennes sambo Alf, moster Inger och hennes man Freddy
Ängel-ljusstake (Skyddsängel tyckte jag någon kallade det?) - Joss
Speldosa med fotoram - Robin
Sparbössa Flodhäst - Simon
Namn-halsband - Grannarna Nettan, Thomas, Karin, Patrik + barn
Sångbok och hemstickad tröja - Grannarna Inger och Göran
Sångbok - Cristine och Hasse
Pengar - Alex och hans familj
Små böcker, sköldpaddssparbössa, smyckesskrin och halsband - Olika personer i Skåne

Kommer eventuellt lite fler bilder senare ifrån pappas kamera också, har inte fört över bilderna på datorn än. Kram!

Jag blir så j*vla sur!

Om man anordnar en fest, ett högtidsfirande, vad som helst egentligen där man bjuder hem folk. Då ska väl förfan inte en av gästerna bjuda in egna "gäster" och bara dyka upp med dem? En sak är det väl om man frågar om det är okej att dessa personer följer med, men att bara ta med folk är helt enkelt fel! Jag blir så himla sur, Alex tog med folk, han har fått sina chanser men att dra med den personen jag hatar och inte ens fråga om han kan ta med några vänner, det är fan droppen. Och inte ens ett förlåt har jag fått.

För mig så finns du inte längre, så om det var en kall miljö mellan oss innan när du träffade Nathalie så kan du ju bara gissa vad det blir nu.

Skriver om själva dopet senare när Nathalie sover, just nu sitter hon på golvet och leker och säger mam-mam-mam, låter så himla gulligt! Ibland kortar hon ner det så det verkligen låter som mamma, sötis! Men hon är sjuk så ska ta hand om henne och så ska hon få sova snart. Så skriver strax, hejsvejs!

Socker här, socker där.

Dagen har bestått av att äta, sova (Nathalie), gå ut och gå, mysa framför tvn och i varje ledig stund (när hon sover) göra mer sockerpasta figurer. Tänkte inte visa fler tjuvtittar på bilderna utan nu får ni vänta tills tårtorna är klara, haha. Kan i alla fall säga att just nu ser det ut som det kommer bli sjukt awesome!

Idag har det varit sjukt fint väder här också. Var 14 grader varmt när vi skulle ut mitt på dagen med vagnen, så blev fleecetröja och filt (för benen) för Nathalies del, och linne, tights och en "tjock"tröja (sportjacka?) över för min del. Så himla skönt! Hoppas det här håller i sig nu, så vi får vår någon gång!

Kram :)

Bläckfisk


Sockerpasta in my <3

Idag gjorde jag en sats med sockerpasta. Tänkte att det var lika bra att börja. Så ska göra en eller två satser till senare. Jag började göra lite dekorationer idag och sen kom mamma mitt i allt och sa att "Jag tror jag är jättebra på att göra palmer!" och så ville hon också vara med :) Så vi satt båda två och gjorde lite dekorationer, mycket kvar att göra men känns skönt att vara en bit påväg. Ni får en liten förhands-titt på dekorationerna redan nu, kommer lägga upp bild på tårtan när den är klar på lördag också.


Ormen är mammas och krokodilen och giraffen är mina. Krokodilen har två tänder uppe och två nere i munnen också, vilket inte syns härifrån!


Min elefant och mammas löv.

Nu ska jag skriva mitt finska referat, ska skicka in det idag så måste blir klar. Kram på er!

Trollunge


"Sommarjobb" - check

Ja, då har man fixat så kallat "sommarjobb", haha. Blir ju inte direkt ett sommarjobb utan jag har fått ett hoppa-in avtal med Servera. Jag sommarjobbade ju där sommaren 2010 och sen dess har chefen lagt in mig på ett så kallat hoppa-in avtal istället för att radera mig ur systemet, ifall jag skulle jobba mer senare. Så under mammas och pappas semesterveckor ligger jag som en hoppa-in anställd och hon kommer ringa mig om jag behövs. Så förhoppningsvis så får man väl kanske jobba några dagar i sommar och tjäna in lite extra slantar? :)

Har inte så mycket mer att säga, Nathalie sover och har gjort det en bra stund nu. Snart ska hon få lite lunch för sen ska vi ner till Spicy Hot och träffa Robin och äta lunch där (så får väl Nathalie lite frukt då istället) och efter det ska vi ner till öppna förskolan och busa litegranna. Mysigt!

Igår var vi också på Spicy Hot, fast med Joss, och sen shoppade vi lite. Gick in på New Yorker och kollade, fick presentkort där när jag fyllde i december så nu använde jag upp det på lite kläder. Två toppar blev det. Kan lägga in bilder på dem sen men de ser mycket bättre ut på än när de bara ligger/hänger, haha. Ska nog ha den ena på dopet, vill inte ha klänning direkt tror jag, så då passar den här långa tröjan/tunikan, och sen ha tights under, och eventuellt en kofta i kyrkan också.

Nej, nu ska jag inte skriva mer just nu, skriver imorgon igen. Kram!

Storhandling

Idag har vi varit och storhandlat, jag, 'mormor' och Nathalie. Köpt massor inför hennes dop. Vit choklad i mängder, florsocker likaså. Mousse, färskost, fläskytterfilé och en massa massa mer. Det sötaste var dock när vi skulle välja servetter. Mormor höll fram ett paket till Nathalie (var Hello Kitty servetter), dessa tog hon direkt. Sedan höll jag fram ett annat paket, som matchade temat mer, men de ville hon inte ha. Hon kollade på dem och fortsatte att tugga på de första paketet. Sen höll mormor fram ett annat paket, men det dissade hon också, haha. Hon hade bestämt sig för Hello Kitty helt enkelt? :)

Dock bytte vi ut dessa mot mycket billgare rosa servetter när hon inte visste ;) Tror inte hon bryr sig så mycket, haha. Men det var sött i alla fall!

Nu blir det sängen snart, kunde inte somna igår. La mig klockan 22 och somnade 3:30 ungefär. Usch, hemskt att behöva vakna 7 på morgonen efter det. Så tidig sömn idag!

Kram

Krypställning utan hjälp :)


6 månader <3

Tänker inte skriva ett långt inlägg idag, ska upp och spela kort (troligtvis) med familjen och mysa.

Tänkte i alla fall tala om att min stora tjej redan är 6 månader idag. Vad tiden går snabbt! Halvvägs till ett år! Och hon är mycket bättre idag, skönt. Ingen feber och inte så gnällig, lite mer än vanligt men mycket mindre än igår. Mormor tar henne inatt, Nathalie och mormor mys <3

Själv så har jag blekt håret ännu en gång. Så nu är det ännu blondare. Jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha för hårfärg, jag vet.. Men men, förnyelse är roligt?

Nä, nu ska jag gå upp som sagt, skriver kanske mer imorgon! Kram!

Hatar vaccin

Jag hatar de där jävla vaccinsprutorna, Nathalie blir så dålig. Feber, gnällig och dryg. Inte hennes fel. men oerhört irriterande. Just nu så är hon så himla trött, men vägrade att sova. Tillsist orkade hon inte och somnade sittandes i min famn. Jag försökte lägga ner henne och hon vaknade direkt och skrek. Hon som aldrig skriker i princip. Så nu vägrar hon igen. Kul dag.

Hemma

Nu är vi hemma igen, eller har varit ett tag. Nathalie somnade påvägen hem så hon ligger i vagnen och sover, jag passade på att äta lunch då, så jag kan fokusera mig på henne när hon vaknar sen. Stackarn grät högt när hon fick sprutorna, men lugnade ner sig ganska snabbt, och somnade ganska snabbt i vagnen också. Men tycker så synd om henne, jag hatar ju sprutor själv så det är ju hemskt att se henne få sprutorna. Men hon är så duktig, min lilla tjej <3
Men nu är det över tills nästa gång hon ska till BVC, i slutet av maj. Och då är det bara ett BOEL-test (Blicken orienterar efter ljud).
Gick bra hos prästen också, gick supersnabbt att gå igenom allting, så nu hoppas jag på det bästa angående musiken. Vill ha en sång som är jättevacker, prästen skulle höra med musikern, så jag hoppas. Tänkte inte länka den ännu för vill inte förstöra genom att berätta vilken, men kan länka den efter dopet som de som vill höra den.
Nu ska jag slappa lite tills Nathalie vaknar, kommer säkert vara lite grinig och småtjurig igen som sist, eventuellt feber. Så jag behöver min energi, haha. Kram!

Kyrkan

Sitter utanför kyrkan nu, tänkte att det är bättre att vara tidig och låta Nathalie sova så hon orkar allt. Så vi sitter i solen och bara slappar i en halvtimme framöver nu då, lagom najs eller? :) Jag gillar't!


Dopmöte + bvc idag

Sitter och försöker hålla Nathalie, normalt sett sover hon vid den här tiden men idag ska vi till prästen 10 och bvc 10.5, så vill att hon sover i vagnen påvägen dit. Annars kommer hon hinna bli tjurig tills bvc och hon ska ju ta vaccin så vore bra om hon inte är tjurig redan innan. Så nu äter vi soyghurt för att fördriva tiden. Skriver mer när jag kommer hem.

Kram!


Nathalie leker-video


Föräldrafritt! Nästan :)

Ja, idag är min pappa iväg på kurs och sover över, och min mamma kommer hem sent för hon är borta på "studiebesök" hos en kund eller något sånt. Så jag och Marcus får föräldrafritt här hemma. Nathalie får inte så mycket föräldrafritt, dock :)

Har inga direkta planer idag annars. Vi ska bara vara hemma, slappa. Äta lite och gå på en promenad senare. Sen så tänkte jag att jag passar på att plugga lite medan Nathalie (förhoppningsvis) fortfarande sover i vagnen. Har haft en uppgift varje vecka nu. Först en översättning av "Ihana Mies" (En underbar man), följt av den finska filmen och ett referatet om den, denna vecka ett nytt referat på en text, nästa vecka ännu en text fast med ett kort inlägg istället för referat och veckan därefter ska vi översätta ett valfritt finskt recept och (om vi vill) laga maten också. Inte så stora och jobbiga uppgifter, men måste ju planera min tid lite, haha.

Sen ikväll måste jag leka husmor här hemma och laga mat till mig och min broder. Han brukar vara elak och klaga på min mat, så vi får se om han får någon mat idag ;) Man får vad man förtjänar, haha!

Videospam:




Dagens planer

Idag så har jag massor planerat! Förutsatt att min pastafärg kommer idag, haha.
  • Äter lunch vid 12, eventuellt med Joss
  • Går på en promenad med barnvagn och Joss, eventuellt hämta pastafärg (om den inte kommit med vanliga posten)
  • Testa att baka macarons
  • Troligtvis misslyckas med macarons (haha)
  • Laga middag (Köttfärssås och spagetti/makaroner
  • Dansa afro med Joss
Dessutom har jag (försökt) skrivit ett referat på finska ifrån filmen. Dock är det säkert många fel fortfarande och behöver några ord till. Så nu väntar jag på min lilla finska pojke så han kan hjälpa mig. Men det blir troligtvis ikväll för nu har Nathalie sovit ganska länge, så hon vaknar nog snart skulle jag tro. Har i alal fall 98 ord (ska ha 100-150) och tror ändå det är relativt rätt, hoppas jag, haha. Nä, men det känns bra faktiskt, så jag håller tummarna för det bästa, eller hur? :) Det är väl ändå duktigt att jag skriver på finska, när man faktiskt fick skriva på svenska om man ville? Beröm till migsjälv. Nåja, nu ska jag försöka komma på några ord till. Kram!

Upptagen tjej - yes

Åh, har varit så mycket känns det som. Tänkt att uppdatera flera gånger men har inte haft tid i princip. Först var Nathalie sådär grining och irriterad och ville ha uppmärksamhet HELA tiden. Sen har jag en inlämningsuppgift i Finska, där jag måste kolla på en finsk film med svensk text, men jag tog det ett steg längre och tog finsk text OCKSÅ. Så jag ska se en 1½ timmes lång film, men med mina pauser för att översätta ord, så kommer den ta åtminstone dubbelt så lång tid. Plus att jag ska skriva om den, också. Så det ska jag fortsätta med efter jag skrivit här.

Det är för övrigt underbart väder här! Tror det är 5 plus men solen skiner så det känns som mycket mycket mer! Otroligt skönt, så jag och Nathalie tog en promenad med vagnen (hon har bara sovit en halvtimme på förmiddagen, så hon behövde sova ändå) och nu så sover hon så gott ute på altanen medan jag sitter i vardagsrummet med öppen altandörr och njuter av värmen och fågelkvittret. Nu väntar jag bara på knoppar på träden och blommor som börjar slå ut, haha! Och att man kan sitta ute på en filt och bara njuta.

Och om exakt 7 veckor så är vi (nästan?) framme i Turkiet! Tror vi skulle komma fram klockan 14 eller så om jag minns helt fel. Underbart att tänka att det bara är 7 veckor tills jag kan ligga i solen och känna ännu mer värme och svalka mig i en pool och äta och dricka hur mycket jag vill (All Inclusive<3). Och ännu underbarare är det att min älskade Antti ska med, också! Kan det bli så mycket bättre? I LAVA YOU så otroligt mycket! (What does one volcano say to the other? - I lava you!)

Men nu ska jag fortsätta kolla på min finska film, kollar på Bolt, haha. Eller Salama, som han heter på Finska. Han är så otroligt söt ju, underbar hund! Älskar den här scenen förresten! "Is it long?" haha, så elaka katter! Enjoy!


Grinig tjej

Usch, tror Nathalie håller på att bli sjuk eller något. Igår var hon jättegrining under dagen, ville inte sova och bara gnällde. Igår när jag lagt henne och hon sovit en timme vaknade hon till. Vi hade redan konstaterat att hon nog inte mådde så bra innan. Så när hon vaknade och grät lite tog jag upp henne och la henne i min säng. Så började hon gråta helt hysteriskt, gick inte att få henne att sluta. Så jag gick upp med henne ett tag och så satt vi i vardagsrummet med mormor och morfar. Mormor hämtade lite soyghurt och det var gott tyckte Nathalie, för vällingen tidigare hade knappt gått ner (och det gjorde den inte efter, heller). Sedan gick vi ner och så la vi oss båda och sov strax efter 21. Nathalie började gråta direkt i sängen igen, men somnade ganska snart, så det var skönt.
Idag vaknade hon och sken som en sol. Skönt, tänkte jag, då var det väl inget jättefarligt igår. Men strax därefter började hon bli grinig igen, och hon gråter för ingenting. Så hon är inte så rolig idag, heller.

Igår eftermiddag blev hon jätteröd om rumpan också (kom helt plötsligt, var inge röd alls på morgonen), och hon är fortfarande ganska röd nu, så hon sitter just nu och leker med leksaker med bar rumpa, haha. Tröja, dregel-haklapp och bar rumpa, sötisen! Hon sov också i min famn för en stund sen med bar rumpa och handduk runt sig. Får hoppas att det röda försvinner nu då, stackarn. Verkar göra ont också, för vid varje blöjbyte blir hon jätteledsen igen. Var bara så konsigt att det kom helt plöstligt sådär, att det inte blev lite rött först?

Och igår beställde jag pastafärg också. 8 färger för 217 kr. Låter kanske dyrt, men det är ju faktiskt bara drygt 27 kr styck. Och sen ska de vara jättedryga också, räcker tydligen att doppa en tandpetare för att färga stora mängder pasta. Plus att det håller i drygt 5 år också, så det var det värt tycker jag. Ska ju baka både tårta och cupcakes till dopet, och jag och Joss ska testa att baka macarons som ska vara med på dopet också om de blir bra. Spännade! Fick nyss ett mail om att de skickat ordern också, stod att de skulle skickas inom 2-5 arbetsdagar och de är skickat redan, så det var snabbt tycker jag. Så i helgen blir det kanske macaraons bak då, haha :)


Nu ska jag gå och göra lite mellanmål åt Nathalie, tror hon kan behöva det. Och sätta på henne en blöja nu kanske, haha. Kram!

Sova på vårat eget sätt

Jag håller på att göra mig iordning för att sova. Kollar till Nathalie och ser hur hon sover. Kan inte hålla mig för skratt, ser så otroligt gulligt ut, men på samma gång otroligt jobbigt och konstigt, också. Ena foten på nallen, andra på trä-"gallret". Ansiktet lite smått tryckt emot ena sidan. Men alla ska väl få sova så som det passar dem själva bäst? :)

Bifogar en bild så ni får se själva!


Finska - översättningsuppgift

Åh, blir så glad av min finska lärare. För det första är hon så otroligt snabbt! Helt makalöst! Tror aldrig en lärare har varit såhär snabbt med rättning av uppgifter. Skickade in min översättning igår, ganska sent. Säkert runt 21 eller så. Imorse klockan 9 hade jag fått tillbaka min uppgift, rättad! Lite skillnad emot 3D-modelleringen som tog nästan 2 månader att få slutprojektet rättat...

Och sen blir man så glad när hon skriver i mailet "Hei Sara! Kiitos käännöksestä. Olet kääntänyt tekstin tosi hyvin! TOPPEN!". Sen öppnar man den rättade bilagan och inser att de enda felen, eller rättare sagt "felen" var att jag kunde skrivit meningen på ett annat sätt eller använt ett liknande ord. Som stor om magen istället för mitt mullig, eller drömman istället för mitt drömmarnas man. Så det kändes hur bra som helst!

Stor tjej och 'duktig'-dag

Idag har jag känt mig lite sådär allmänt duktig. Jag har letat efter kurser jag kan läsa till hösten (måste ju göra någonting!) och hittade en del kurser jag ska söka till. Hade tänkt söka också men tydligen har de inte öppnat anmälningarna ännu, måste vänta tills nästa vecka.

Sedan besökte jag och pappa rekryteringsmässan som var idag. Nathalie fick självklart också följa med! Massor av rekryterande företag, men det kändes som en väldigt dålig mässa, enligt mig. Fullproppat med folk och vad jag har hört så sa de flesta företagen bara att man skulle gå in på deras hemsida. Vad är då meningen med att stå på en mässa? Vi kollade bara företagen, vad som fanns, pratade inte med någon. Hade kollat på internet innan och redan då verkade det inte finnas så mycket intressanta företag. Men men.

Sen var det dags för lunch, pappa föreslog att vi skulle svänga in på max och handla hamburgare endast, men nyttig som jag sagt att jag ska vara så tyckte jag istället vi skulle åka till Willys och handla mat (efter att ha kollat innehåller på en Max sallad - nästan 500 kcal + 90 kcal till för brödkrutongerna...) så vi handlade sallad, gurka, tomat, melon, brödkrutonger och bacon och så gjorde vi en egen baconsallad. Mycket bättre och mycket godare också faktiskt! Och bacon var riktigt gott i salladen, gjorde den salt och mumsig, medan melonen gjorde den lite söt. MUMS!

Och efter lunchen ställde jag mig och strök alla Nathalies tvättade kläder, var en rejäl hög. Själv hade jag endast 5 tröjor att stryka som var tvättade. Snacka om att hon använder för mycket kläder? Haha!

Och Nathalie visade idag tendens till att försöka sätta sig upp själv. Hon satt på golvet och sen kollade hon bakåt (TVn var bakom och lät intressant) så hon ramlade baklänges på kudden som låg som "säkerhetsåtgärd" bakom (och vid sidorna) henne. Sen så låg hon där ett tag tills hon tröttnade och lyckades putta över sig själv så hon höll sig uppe på en arm och halvsatt upp. Sedan fick hon övertyngd och ramlade frammåt, sötisen! Men eftersom hon försöker sätta sig så flyttade vi ner sängen till det lägsta nu, så hon inte ska kunna dra sig upp med hjälp av kanten och sen ramla ner för hon lyckas ta sig över sängkanten... Säkertheten först!

Och eftersom hon är en så stor tjej fick hon idag bada för första gången "själv"! Och med själv menar jag inte att jag satte henne i badkaret och gick, utan att hon fick bada i badkaret med mig utanför som håller koll (och håller i nästan hela tiden), istället för att bada i badbalja eller i badkaret med mig. Stora tjejen, tror hon tyckte det var ganska kul faktiskt att få vara själv i det stora badet. Och skvätte och lekte som vanligt, hon tycker så mycket om vatten!

Så eftersom jag varit så duktig nu så tänkte jag faktiskt slappa framför datorn och inte göra någonting viktigt eller så, haha. Kram där ute!

Challenge One

Första utmaningen; mamma bad mig hämta in bullar så vi kunde fika. Åh, vad gott det lät. Är ju mammas hemmabakade bullar, så de är hur goda som helst. Men jag tackade nej! Kämpa kämpa..


Ensam igen

Usch, jag tycker verkligen inte om när han sticker hem igen. Jag trivs bäst när han är i närheten, oavsett om det är hemma hos mig eller honom. Så länge han är där så känns allt super. Sen åker han hem och jag saknar honom som tusan! Tycker han alltid ska finnas vid min sida? <3 Men om 55 dagar är det Turkiet, och då (eller någon/några dagar innan?) kommer han i alla fall hit igen! Man får se det positivt, eller hur?

Och samtidigt som jag säger hejdå till Antti, säger jag också hejdå till allting "gott". Och med gott menar jag söta saker, onyttiga saker. Kakor, godis, läsk, bullar, glass, allting som är helt onödiga kalorier. Ni får sticka ifrån mitt liv nu. Jag ska inte äta något sådant innan Turkiet, med undantag från "fest". Jag har ju dopet för Nathalie 24e mars med tårta och cupcakes. Farfar fyller 31a mars, mormor 5e april och pappa 7e april. Men även här ska det ske i en okej mängd, alltså bara smaka lite grann. Jag ska kämpa nu dessa 55 dagar. Nolltolerans, säger jag bara! Jag ska klara det, och jag ska bevisa för Antti att det går. Den lilla elakingen tror inte på mig, så nu ska han få se på fan! :)

Nu ska jag översätta en finsk text som vi har i uppgift, sen ska jag slappa lite och spela lite på datorn, bara ta det lugnt. Kram!

Nu är det dags för fredagsmys <3

Åh, det var mysigt att gå ut och vara barnfri i fredags. Vi fick skjuts av en snäll Simon ner på stan först, sen satt vi och åt och pratade i ungefär 2 timmar. Vi åt ju buffé så vi tog det sakta, pratade emellan varje hämtning och bara njöt. Sen blev det lite stressigt för vi hade lite drygt en kvart på oss därefter att handla godis och gå till bion, tog lite för lång tid att äta, haha! Men vi hann i alla fall. Vi kollade på This means war, var lite rädd att den skulle vara lite för tjejig, är ju en "action, komedi, romantik"-film men handlar ju som sagt om kärlek och två killar som "slåss" om samma tjej. Men Antti tyckte i alla fall att den var bra efteråt, så då var den nog inte för tjejig trots allt, phew :) Sen tog vi bussen hem och kollade film hemma också, låg i sängen och mös och kollade.

Med andra ord, en helmysig kväll! Och sen har jag ju en gentleman till pojkvän också, som erbjöd mig sin jacka när jag frös, älskling<3

Nu ska jag bara vara lat och slappa vid datorn ett tag, har precis lagt Nathalie igen för att sova "middag" och min lilla pojke ligger fortfarande i sängen. Han har migrän, stackarn, så han sover bort den. Hoppas jag.

Här är trailern på This means war för er som är nyfikna (och för lata för att hitta den själva, haha!)



Kryp-förberedelse

Nathalie har börjat inse att hon kan stå på knä och armar och hålla dig uppe så. Igår gungade hon fram och tillbaka medan hon stod så, så som bebisar brukar göra innan de kryper. Hon förstår inte helt hur man kommer ner dock, antingen så drar hon bak benen så hon ligger, eller så kastar hon sig frammåt med huvudet först, haha. Tur att både soffan och sängen är mjuka :)!

Nyss låg vi och kollade på tv och hon stog på knä då, haha, sötnos. Tror hon tycker det är roligt att kunna röra sig lite mer fritt, inte vara så dependant av mamma, haha :) Snart är det väl full fart här hemma, mamma får ingen ro då ;).

Nu vart det Chuggington på tv, ett av Nathalies favoritprogram, så hon kollar förfullt och ibland blir hon ivrig/glad och slår och sparkar med både armar och ben, haha. Underbara unge!

Om en halvtimme ungefär så sticker vi ut och går emot mammas jobb, ska äta där allihopa. Och ikväll äter jag och Antti på Mongolian och går på bio efter. Fira våran ettårs dag, lite i efterskott<3 Så mamma blir barnvakt ikväll och Nathalie får sova med henne, lite mormor mys för henne :)

Nu ska jag förbereda lite tills vi ska gå, kram!


RSS 2.0