22 Juli 2012

Dagen idag har gått åt till att ansöka om lånelöfte på nätet. Utan inkomst ser väl inte mina chanser så jättestora ut, Swedbank hade tillochmed en "få preliminärt svar inom 2 minuter" som inte beviljade mitt lån. Men jag hoppas på Handelsbanken nu. Pappa jobbar ju där och känner folket på kontoret. Han ska ringa imorgon och säga att han kan skriva upp sig som borgensman på mitt lån, så jag håller tummarna. Går inte det så hoppas jag på att vi kan ta ett lån tillsammans, jag och pappa, så jag kan köpa lägenheten ändå. Vore så himla skönt ju!

Kvällen spenderade vi hos min faster Helen. Min kusin fyllde förra helgen och min faster fyller nästa, så vi tog helgen mittemellan och firade båda två! Grillade hamburgare, fikade lite och hade det mysigt. Grattis i förskott/efterskott till er båda igen! :) Ganska nyligen fått ner Nathalie i sängen, blev lite sent idag då, men så blir det ibland, bra om de vänjer sig med det också.

Imorgon blir det upp tidigt igen och arbeta. Dag 2 av totalt 5, första heldagen och första måndagen. På Servera är det alltid mest kunder att ringa/som ringer in under måndag och torsdag. Och det är just därför jag fått denna måndag/torsdags tjänst dessa dagar, eftersom de behöver lite extrahjälp. Skönt för min plånbok, mindre skönt för mitt huvud just nu då jag inte är van vid att jobba eller ens anstränga mig så mycket, haha. Brukar ju bara springa efter Nathalie här hemma och busa med henne :)

Imorgon ringer jag mäklaren igen, spännande! Jag skriver väl mer imorgon, mest spännande i mitt liv just nu är ju som sagt lägenheten och mäklaren och allt ;) Godnatt!

21 Juli 2012

Ska ge er ett litet smakprov över varför jag är så himla exalterad över just denna lägenhet. För mig är köket en ganska stor grej. Du är mycket i köket, lagar all mat, äter. Det ska vara fräscht. Du ska känna att du trivs i köket du har liksom. Oftast ser man kök som inte är så jättefräscha. De ser lite halvt sunkiga ut, har tråkiga luckor i vitt (eller någon blå färg, urgh..) och ja, de ser helt enkelt inte bra ut.

Detta är en stor del av anledningen till att jag är så himla exalterad över lägenheten - Kolla in köket! 


21 Juli 2012

Fick tag på mäklaren. Hon sa att självklart kunde vi ordna en tidigare visning så länge som säljarna gick med på det. Dock skulle jag ringa henne på måndag istället, för hon hade inte kalendern med sig. Så nu hoppas jag på att måndag blir en bra dag ;)

21 Juli 2012

Ringde mäklarens privata nummer, inget svar. Ska försöka senare igen, annars så får jag vänta tills på måndag. Vill inte, vill ju ha visning! Åh, jag trodde mäklare alltid skulle vara tillgänliga? Haha, hade ju tydligen fel? Men försöker senare så får jag se om jag har mer tur. Vill verkligen ha denna!
Just nu sitter jag ute och Nathalie sover. Ena stunden är det varmt och soligt, nästa kallt, skuggigt och blåsigt. Jobbiga väder, bestäm dig!
Kram på er där ute, nu ska jag slappa :)

20 juli 2012

Jag har inte orkat skriva någonting på en hel vecka. Förlåt, men jag har 1) inte haft någon ork/lust att skriva något och 2) har inte haft något intressant att berätta, haha.

Idag jobbade jag min första arbetsdag sen Nathalie föddes. Blev en "halv"dag, 7:45 - 13:20 ungefär. Skönt att börja lite slappt sådär. På måndag blir det full dag, full fart. Sen tar vi "semester" och åker till Finland, sen kör jag 3 dagar till därefter (torsdag, måndag, torsdag 2/8, 6/8 och 9/8). Sen slutar jag. Hoppas på en måndag och torsdags-tjänst framöver, vore trevligt med en liten inkomst även om det bara är 2 dagar i veckan. Men det blir tidigast i oktober, om de ens behöver folk. Håller tummarna.

Idag hittade jag perfekta lägenheten på Hemnet.se. Jag är kär. Det är en 2:a (och ja, jag tycker det är okej, trots att jag sagt att jag ska ha en 3:a eller större, haha), kan bygga om lite så att en del av vardagsrummet (eller sovrummet, beror på hur det ser ut i verkligheten) blir ett "extrarum" så Nathalie får eget ändå. Det är 56 kvm så det är lagom att börja med som eget (speciellt på städningsdelen haha) och den kostar bara 220 000 att köpa. Det är lite mer än jag har, men samtidigt väldigt lite för en lägenhet ändå. Så imorgon ska vi sätta oss ner, jag, pappa och mamma, och sen ska vi kolla lite, räkna lite, osv. Förhoppningsvis slutar det med att jag ringer mäklaren imorgon och ber om privat visning (Annars är visningen 30/7 och då är jag ju i Finland), pappa tar ett lån åt mig (eftersom jag troligtvis inte får ta ett lån själv..) och så köper jag den direkt, bara sådär! Haha, ja, hoppas kan man ju i alla fall!

Nej, ni får väl hålla tummarna åt mig därute, så jag äntligen kan "bli vuxen" och skaffa eget? ;)

Kram på er!

12 juli 2012

Nu ni kära bloggläsare ska ni få ett underbart sommarecept av mig. Det är en helt underbar rulltårta med namnet Frasig jordgubbsdröm. För att skapa denna underbara rulltårta behöver du:

Botten:
75g mjukt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
2-3 msk mjölk
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 msk Cointreau eller annan citruslikör (jag själv använder Cedratine, men det går att utesluta helt om man inte vill ha likör i rulltårtan!)
ca 250g jordgubbar

Garnering:
50g mandelspån
I recepet står det även florsocker, citronmeliss och jordgubbar. Jag serverar den med några jordgubbar extra på sidan, men florsocker och citronmeliss struntar jag i!

1. Vispa äggvitorna hårt i en ren och torr bunke med rena vispar. Tillsätt hälften av sockret i början och resten i slutet. Vispa ytterligare någon minut.

2. Vispa smör och socker poröst med elvisp i en ny bunke. Tillsätt en äggula i taget.

3. Tillsätt mjölken i smeten. Blanda mjölk och bakpulver i en skål och sikta ner i blandningen. (Har du ingen sil kan du baka den ändå. Jag blandar ner det direkt i smeten och det fungerar hur bra som helst!) Rör om till en jämn smet.

4. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller i en form, cirka 25x35 cm. Bred bottensmeten på bakplåtspappret och därefter marängen ovanpå. Strö över mandelspånet.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Lyft kakan med bakplåtspappret på ett bakgallet och låt den svalna.

6. Vänd kakan upp och ner på ett nytt papper. Lossa kakan från bakpappret. Vispa grädden hårt och smaksätt med Cointreau (valfritt!). Bred grädden över kakan. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå grädden.

7. Rulla ihop kakan från långsidan, som en rulltårta, med hjälp av pappret. Lägg på ett avlångt serveringsfat (jag fick dela min rulltårta i 2 för den blir ganska lång). Sikta över florsocker. Garnera med halverade jordgubbar, citronmeliss och jordgubbsblad (valfritt).

Bakade denna goding till min brors födelsedag och i skrivande stund står en ny inne i ugnen också, mumsigt! Lovar att återkomma med bild när den är klar! :)

Kram!

8 juli 2012

Jag blir så himla sur! Försöker lägga upp en annons på Blocket.se för att sälja 2 babysitters, ett babygym och en bilbarnstol som vi inte använder längre här hemma. På blocket har du först Kategorival och sedan en underkategori. Underkategorin innehåller "Barnmöbler", "Barnvagnar & Tillbehör", "Bilbarnstolar", "Leksaker" samt "Övrigt". Blocket godkänner aldrig min annons för jag verkar ha grejer från olika underkategorier.
Söker man på blocket kan man hitta dessa annonser:

http://www.blocket.se/vasternorrland/Tiny_Love_vibrerande_Babysitter_41348498.htm?ca=9&w=3
Här har du en annons med barnvagn, bilbarnstol och barnmöbler (sitter).

http://www.blocket.se/gavleborg/Babygym__babysitter__bumbo__babynest_41397729.htm?ca=9&w=3
Möbler och leksaker

http://www.blocket.se/stockholm/Hoppgunga__Babysitter__Barsele__Gavagn__mm_41387945.htm?ca=9&w=3
Möbler, leksaker och troligtvis övrigt (barnsele).

Hur okej är det att dessa ska bli godkända med blandade artiklar medan jag måste dela upp min i olika artiklar? Nej, inte okej! Så jag skickade ett argt mejl till Blocket, så får vi se. Jag tänker fan inte betala mer när andra inte behöver det. Det vore diskriminering?

8 juli 2012

Idag har man fått användning av sin finska då! Nej, nu ska jag inte överdriva, men lite har jag fått prata, och lyssna destomer istället. Det är nämligen så att vi har något som kallas Power Meet i Västerås varje sommar, i några dagar. Det är massvis med amerikanska bilar som kommer på besök och crusar runt inne i stan. Min grannes bror har då några finska kompisar med en amerikansk bil, och de bestämde sig för att besöka detta event som de aldrig hört talas om tidigare. Sagt och gjort så tog de båten hit och har cruisat runt nu i några dagar.

Ikväll var vi lite sociala med dem också och vi, grannarna och finnarna åt pizza på våran altan och drack lite öl/sprit/läsk (fanns ju barn med också ;). Duktig som jag var hittade jag en app på min iPhone, Baby Monitor som kollar ljudnivån där iPhonen är, och sedan ringer den upp valt nummer om ljudnivån är för hög. Med andra ord kunde jag också sitta uppe och vara social medan Nathalie sov i källaren. Awesome, och denna app kommer jag definitivt använda igen! :)

Men nu blir det sängen, kan skriva mer om Power Meet när jag vaknar. Jag var ju ute i fredags och kollade, så får väl bli en liten update om det. Ifall någon tycker det verkar intressant, haha ;) Godnatt på er!

7 Juli 2012

Glömde säga att jag hämtar dem på måndag, så då kan ni få se mina "fynd"! Var lite svårt att få in allting i bilen (trots att det är en stor combi-bil) med mamma, mig och Nathalie i den, haha. Så på måndag tar vi släpkärran med oss och så åker vi och hämtar allting. Och tillsvidare får de ta plats i garaget, som för övrigt måste rensas ur imorgon då det är lite väl fullt just nu.

Kram!

7 Juli 2012

Idag har jag slösat pengar. 1290 kronor för att vara exakt. På vad? Jo, möbler. Åkte med mamma till Stadsmissionen tidigare idag, införskaffade mig själv en svart 3-sits skinnsoffa (500 kr), ett soffbord (150 kr), ett köksbord med extra bordsskiva så det kan bli större, bra om man går gäster :) (300 kr), och 4 köksstolar (60 kr styck). Efteråt åkte vi till Brödet och Fiskarna och där hittade vi även en tv-bänk i trä (ek, tror jag?) samt glashylla i den, jävligt snygg om jag får säga det själv (100 kr).

Statsmissionen och Brödet och Fiskarna är två second-hand butiker vi har här i Västerås. De har allt ifrån böcket, kläder, porslin till möbler. Allt helt enkelt! Och vem bryr sig om ifall det är second-hand? Borden ska målas i vitt då soffbordet var väldigt tråkigt i trä men kommer se mycket mycket bättre ut i vitt och köksbordet var lite slitet på ovansidan och hade en gräsligt ful grön färg på benen, men det ordnar sig med lite färg här hemma som sagt! Stolarna är i superbra skick och behöver inte göras något åt, eventuellt blir de vita också för att matcha, beroende på framtida lägenhet. Skinnsoffan är i superskick också och tv-bänken lika så. Awesome!

5 Juli 2012

Om jag klagade på träningsvärk igår så vill inte inte veta hur jag känner idag. Helt ärligt kan jag inte ens gå normalt utan att det gör ont, haha. Mest benen jag känner av idag dock, men drygt att inte kunna gå utan smärta. Dessutom kan jag inte sära på benen alls, nu kanske man inte särar så ofta på benen men när man väl gör det så tar det stopp liksom, haha. Så sjukt ont där! Men samtidigt är det så himla skönt med smärtan, då vet man att man verkligen gjort något.

Idag ska jag ut till gymmet igen, mamma tar Nathalie strax när hon kommer hem. Blir att fokusera på annat än ben idag då, konstigt nog ;) Men tror nog jag kan klara av någon ben-övning också! :)

Kram!

4 Juli 2012

Nu är det mycket som jag lovat att uppdatera, så om någon känner att jag glömmer något så får ni väl hojta till, haha.

Tunisien:

Tunisien generellt sett var underbart. Stor härlig pool (eller inte så överdrivet stor, men lite folk får den att verka större), värme, värme och lite värme till. Vi åker alltid all-inclusive nu för tiden, dels för att det blir billigare och dels för att vi helt ärligt inte orkar göra annat än ligga och gotta oss vid poolen, haha. Om man kollar lite mer på detaljerna så blir det lite sämre dock. Sist vi åkte var det ett 5-stjärnigt hotell. Detta rekommenderar jag. Denna gång åkte vi 3-stjärnigt eftersom det blev en lite mer budgetresa eftersom det faktiskt var andra resan på väldigt kort tid. Kort sagt så var maten sådär. Jämfört med Turkiet så sög den rent utsagt. Turkiet har kommit så mycket längre i utvecklingen, både på service och på vad man faktiskt ska servera på hotell, osv. I Tunisien är det mycket grytor. Och grönsaksblandningar. I våran familj är mamma den enda som är en riktigt "grönsaksmänniska", hon gillar det. Vi andra.. not so much. Så mamma tyckte det var helt okej, vi andra pinade i oss någon köttbit här och någon tråkig pasta där. Varje dag. Baren innehöll Cedratine, en lite söt likör, samt Boukha, rysk whisky. Boukha är helt ärligt inte ens drickbar och jag slutade beställa in drinkar redan dag 1 då det inte gick att dricka. Första drinken var god, tror den innehöll Cedratine, men resterande smakade motorolja eller något annat odrickbart och då höll jag mig till juice istället. Jämfört med Turkiet så fanns där faktiskt en hel bar, med både det ena och det andra. Och beställde man en rom och cola fick man åtminstone riktig rom och inte rysk whisky ;)! Dessutom var vi i Tunisien tvungna att klaga på det vi blivit lovad jämfört med vad vi fått. T.ex. står det TV på rummet. Men icke. Detta fick vi dock dag 3 efter att ha klagat till oss en. Dessutom stod det gym. Visst fanns det ett gym. Men t.o.m. receptionspersonalen sa att gymmet var obrukbart då det mesta var sönder. Dessutom fanns inga vikter och allting var inställt i ett pyttelitet rum så man ändå inte hade fått plats. Nä, tacka vet jag 5 stjärniga hotell!

Nathalie går:

Det rullar på här hemma. Än så länge kryper hon och hon tar inte ofta steg, men det kommer ibland. På videon är hon dessutom ute och hon hatar gräs (sötnosen), så det går lite sämre där. Lättare inomhus på plan mark!



Finska:

Har även fått reda på mitt betyg. Av någon anledning ger dessa kurser jag läst inte möjlighet till att få MVG (Mycket väl godkänt), så max är VG. Dock klarade jag av att toppa betyget till VG, så jag är nöjd! Sen vet jag inte om jag håller med, känns inte som jag kan så mycket finska, men betyget säger ju annat, och har klarat alla tentorna med VG som betyg, men men. Kul är det i alla fall :)

Träning:

Jag tycker det är jättesvårt att träna när jag har Nathalie. Jag måste be mamma att vara barnvakt varje gång. Dessutom sover hon max 50 minuter i sträck på dagen just nu, så jag hinner knappt träna dagtid heller. Dock har jag kommit på att så fort hon kommer in på dagis (borde vara i Oktober) så ska jag träna varje vardag om jag inte har hittat något jobb. Lämna henne på dagis, cykla till gymmet (tar 20-30 min beroende på hur snabbt du cyklar), gymma och sen cykla hem. Det betyder alltså 5 gånger gym/vecka + 40-60 minuters cykel per dag. Det borde väl ge resultat? Var på gymmet igår förresten. Försökte ta så högt jag kunde. Känns lite roligt att mina ben har massa muskler, kunde ta 103kg på vissa maskiner, medan mina axlar/armar/rygg är jättesvaga och max där är 25kg. Haha. Idag lider jag av träningsvärk.

Criss Got Fit:

Dessutom råkade jag hamna på en bild på facebook över en tjej som gått ner i vikt. 



Kan inte mer än att vara avundsjuk, hennes kropp nu är ju underbar. Klickade mig in på hennes blogg och läste, hon är en riktig insperationskälla! Hon snackar massor om att man ska se skönheten på insidan och att skönhet inte är en storlek eller en siffra på vågen. Om någon vill läsa så hittar ni hennes blogg här: http://www.redhairandgirlyflair.com/

Dessutom klickade jag mig in på hennes viktlyftar-guide (http://crissgetsfit.wordpress.com/2012/01/09/ladies-lifting-weights-get-strong-not-toned/). Där skriver hon bland annat "The whole premise behind weightlifting is to make your muscles stronger. For that to happen, you have to push your muscles, and when you push your muscles, you are basically breaking down the muscles to rebuild stronger. The cells build up faster than they break down, though, so you have to increase the pressure on the muscles or the process will balance out and the muscles will stay at the same level. Which means, ladies, that everything you have probably been told about weightlifting is wrong. Low intensity workouts that don’t challenge your muscles, or doing repeated reps at lower weights, do nothing for your muscles. All you’re doing is burning calories, and not even efficiently." och "You will not look bulky if you pick up weights! The “big” women who weightlift didn’t get there by accident, but by working as hard and intelligently as they could to get there,  some even using steroids.". Tack vare henne vågade jag lägga på vikter och köra hårt. Och det gav ju tydligen resultat, eftersom hela jag värker nu, haha.

Kryssning:

Vi har bokat kryssning här hemma! Mamma ville ha ytterligare en liten mini-semester. Det betyder med andra ord Finlandskryssning. Åker på en lite längre kryssning, till Helsingfors. 2 nätter på båten och 1 dag i land. Dock blir det en natt mindre för mig, för jag stannar kvar i Finland ett tag, hihi. Så får träffa Antti igen snabbare än jag trodde, inte mig emot! :) Åker 24/7 och när jag kommer hem återstår att se!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer, mina fingrar värker snart också ;) Kram där ute!

RSS 2.0