v.33 (32+0)

Du är på dag 225 av 280 (80,4%)
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.



Annars då? Ja, jag skulle ju vara i Tyskland till 10:e sa jag. Fel fel fel. Vi kom dit, och det REGNADE. Det var ju första dagen och klockan var runt 8, så det gjorde väl inte så mycket, men dagen därpå var det mulet och runt 15-16 grader varmt. Detsamma nästa dag. Och dagen därefter var det regn igen. Vi åkte hem, helt enkelt. Kanonfint ställe, verkligen, OM det varit fint väder eller man gjort sig illa.. Det fanns två reha-kliniker och ett "terapi- och vitalcenter", så kändes lite som en kur-ort från time to time liksom. Annars var det sjukt fin strand (Fast fullt av maneter i havet, så jag hade ändå inte badat där, haha!), jättemysig strandpromenad och helt okej restauranger som fyllde strandpromenaden. Men som sagt, OM det bara varit bra väder. Så vi tog våran packning och stack hem våra 90 mil på en dag, och nu ligger vi i solen och slappar istället. Tänk att man ska behöva åka ifrån sin semester för att få sol? :)

Idag ska vi ner och kolla lite på Power Meet tror jag. Mamma har kommit på den bra idéen att det spelar ju ingen roll om vi ska iväg och de har druckit, för de har alltid en nykter chafför nu, haha.. Jag visste att körkort var en dålig idé! :) Så de skulle väl eventuellt ta någon öl där nere också och sen använda sin privata chafför för att komma hem, haha :)

Imorgon åker vi ner till stugan och hälsar på min farmor och farfar. Det blir ett (väldigt) sen morsdags-firande för hennes del, samt att vi var lite sugna på att fiska och sånt. Så jag, Marcus, pappa och farfar tar väl ut båten ett tag, troligtvis, medan mamma och farmor stannar på torra land :) Sen ska vi grilla lite där uppe och ha det lite mysigt sådär. Det var ju en fördel med att vi åkte hem tidigare, eftersom vi nu hinner upp till stugan en gång under sommaren i alla fall, för sen sticker ju jag till Finland på onsdag och blir kvar där hela Juli ut.

Nä, nu ska jag gå och ta mig lite frukost känner jag, får skriva mer sen och lägga in några av de Tyskland-bilder vi hann ta i alla fall :) Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0