Kläder

Nu blev det många inlägg idag, haha! Klädhuset M hade rea, 29 kr styck för body's, så jag och mamma tog en sväng dit, blev 8 body's och 2 byxor/leggings för min del, och sen köpte mamma yttligare 5 body's åt mig :) Tack mamma!

Den rosa/blåa(det är blå, fast det ser lila ut på bilden)/vita bodyn och den gråa är bland annat från mamma :)Båda från mamma :)Den vita bodyn med Alfons och stjärnor är också från mamma, resten är dem jag köpte :)

Nu blir det inga fler inlägg idag, jag lovar! Däremot måste jag få berätta om värsta konstiga personerna jag såg på bussen imorse! Först var det två personer som kom på bussen, en i rullstol och en som var med honom. Han i rullstol delade platsen med först en barnvagn, och sedan en till. Han var jättesocial och pratade hela tiden, och hans kompis typ petade till honom helt random, rullstolspersonen tar upp en påse och ger till honom, han tar emot den och så öppnar han en flaska och det STINKER sprit i hela bussen, jag undrar vad den flaskan innehöll.. Och klockan var typ 7 på morgonen, random, yes?

Sen kom det på en till person senare på bussen, han gick i t-shirt och barfota (?!) fast det spöregnade ute, och han åkte bussen så, för att sedan gå av på centralen och gå in mot tågstationen iklädd detsamma. Random is random, yes.

v. 27 (26+0)

Som sagt, är i v.27 nu, shit vad veckorna går snabbt ändå!

Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

97 dagar! Det är under 100 nu! Det är som "100-dagars-festen" för studenten, bara att det här mindre drickande och mer latmask, haha.

Slänger även med v.27's "beskrivning" denna vecka :)

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Nu blir jag glad!

Åh, jag körde ju precis, och i slutet av lektioner säger han att jag har en helt okej chans att klara en uppkörnig redan nu! Åh, vad bra det känns, så när jag kommer hem ska jag faktiskt kolla vad det finns för tider och eventuellt boka också! Ifs så ska jag köra åtminstone en dubbellektion till, kanske två, men det känns skönt :)

Köra

Nu är jag påväg för att köra, intressant info, jag vet :) Sen så blir det ännu mer teori för min del, haha.

Idag är det v.27, skriver mer om det sen :)

Grattis!

Jag glömde ju nämna här att idag fyller lilla Josep (Josephine) år! Gammal blir hon också! Grattis på dig (: !
http://jossjoseph.blogg.se/ om ni vill besöka henne :)

Idag när jag kom hem så hade pappa tagit hem en jättesöt nalle ifrån jobbet, till bebisen! Är den inte söt?Sen var mamma ute och handlade mat i eftermiddags, och när hon kom hem hade hon köpt en klänning till mig och lite barnkläder. Så gulligt :)Nu ska jag sova, för jag har körlektion imorgon 7:30, peh! Men ska det bli så ska det :)

Snart klar med plugget!

Åh, vad skönt det känns. Matematiken är klar, programmeringen är klar, datorkommunikationen är klar, multimedian är klar, religion har ett "läxförhör" kvar och engelskan har lektioner men ingenting vettigt på dem. Åh, vad jag gillar det här!

Nästa veckas schema gillar jag ännu mer! På måndag ska jag till barnmorskan, sen inget mer. Tisdag har jag religion och engelska, onsdag har jag engelska, torsdag och fredag är jag ledig. Åh, känns nästan som jag har sommarlov redan nu! :) Fast det är ju inte riktigt sant, för nu ska jag sätta mig och plugga! Galen? Nja, jag bara måste se till att fixa körkortet nu, så nu blir det bilteori för min del :) Wish me luck!

Klaga...

Nu tänker jag klaga lite här, men det tycker jag att jag har förtjänat.

Jag känner mig som en bomb som snart ska explodera, hela tiden! Jag får panik över minsta lilla grej och blir typ ledsen och arg över ingenting alls. Jag kan sätta mig och börja gråta över att en grej inte fungerar eller att jag tror att jag kommer misslyckas. Det är ganska.. patetiskt egentligen, när man skriver det. Men jag är helt full av hormoner som bara exploderar lite då och då.

Jag hade t.ex. nationella i matematik i fredags. I torsdags fick jag panik över att jag inte skulle klara det och började plugga så mycker jag kunde. Jag kom till en uppgift som läraren inte gått igenom med oss (för våran tidsplanering failade.. Våran? Lärarens, imo, men men). Jag kom iaf till den här uppgiften, insåg att jag inte alls kunde den eftersom hon inte lärt oss och började gråta över det. Som tur var hade jag Antti här som tröstade mig och fick mig att inse att en uppgift inte gör så mycket och fick mig att gå vidare till nästa tal istället.

Igår satt jag och gjorde multimedia och när jag skulle ladda upp hemsidan till FTPn fungerade inte bilderna. Jag fick direkt panik över det, och visste inte vad som var fel. Jag började gråta och ville bara ge upp och gå och lägga mig och sova. Denna gången hade jag inte Antti här, men han fanns på Skype och gjorde sitt bästa för att "trösta" mig ändå.

Är det normallt att vara så full av hormoner så att man "exploderar" på minsta lilla grej?

Nu har jag fått klaga av mig iaf, så nu ska jag gå och göra mig en macka och sen dra mig till sängen, klockan är ju ganska mycket, iaf om man är gravid :)

Godnatt!

Halka

Kom på att jag inte skrivit hur halkan gick tidigare. Det gick väl bra, haha, jag hade svårast med att bara styra tillbaka från att ha tappat fästet av "halkan" men att styra undan från hindret klarade jag utan problem, det var ju lätt *stolt*, haha!

Aja, det var bara det jag ville ha sagt, skriver väl mer senare eller så :)

Betyg på fredag.. Stress!

Ja, betygen ska ju vara klara på fredag, tydligen. Fan va stress man känner. Och jag har en del kvar att göra ju!

*Programmeringen ska vara klar under veckan.
*Datorkommunikationskompletteringen är sista lektionen på torsdag.
*Religion Buddishm arbete på något sätt.
*Engelska "prov" (och CAE efter studenten!)

Gjorde iaf klart mina två sista multimedia arbeten och mitt religionsarbete om hinduismen idag, så känner mig lite duktig. Men fan vilken stress, usch.

Vad händer annars då? En vecka tills jag ska tillbaka till barnmorskan. Jag har ju fått järntabletter för att mitt värde var lågt, betyder det att dem ännu en gång kommer ta blodprov för att kontrollera? Hoppas inte..

På onsdag är det antivåldsdag på skolan, hela dagen. Bleh för det, jag orkar inte. Och på fredag så har vi ITG-klassikern - Löpning, som jag måste vara med och hjälpa till på, eftersom jag själv inte ska springa.

Aja, nu tänker jag iaf gå och sova, så jag orkar upp imorgon.

Ha det bra!

Fira mormor och hennes sambo!

Igår åkte vi iväg till Malmköping, vi skulle nämligen bjuda min mormor och hennes sambo på restaurang eftersom de har fyllt år tidigare. Så hela familjen åkte dit och där mötte vi upp mormor, hennes sambo, två av mina mostrar samt deras män. Åkte till något lite äldre ställe som kallades Plevnagården, jättemysigt var det! Åt både förrätt och varmrätt, desert fick dem dock inte, för de hade vi som överraskning att alla familjer hade bakat eget att bjuda på ute i naturen efteråt, haha!

Det var iaf jättemysigt att få träffa alla igen, de bor ju i Nyköping så blir inte så ofta man kan träffa dem :)Dålig dag..

Usch, igår efter jag kom hem mådde jag ännu sämre.. Jag frös som fan och kändes som jag skulle spy, och varje rörelse gjorde ont i min mage.. Utöver det gjorde min rygg ont och jag visste inte hur jag skulle ligga för att slippa mest smärta. Lite bättre idag men stannade hemma ändå eftersom huvudvärken och mag-värken är kvar. Vad skulle jag göra utan Antti btw? Han tvingar i mig huvudvärkstabletter, fast jag hatar det, men behöver dem. Tack<3

Blir nog att göra våfflor senare med Antti, fast måste gå till affären först isf, så får se om magen pallar med all rörelse :)

Huvudvärk..

Usch, en lektion kvar men har huvudvärk och ont i magen just nu, bleh.. Men får väl stå ut och sen dö på sängen när jag kommer hem.

Helgen

Min finne har varit hos mig sen i fredags, myspys. Så vi har kollat på massa film och mest slappat. I Söndags gick vi upp klockan 5 (!) på morgonen. Galna? Jo, kanske lite, men vi skulle ut med pappa och fiska. Så strax efter halv 6 åkte vi iväg hemifrån. Ungefär 40 minuters bilresa och 10-15 minuters promenad senare var vi vid den lilla sjön. Helt lugnt, svalt och mysigt. Fast ganska dött på sjön, de sa att de hade släppt i ny fisk men vi såg i princip ingen fisk alls, och fick bara upp två stycken, pappa fick en och Antti fick en, jag fick ingen alls, orättvist! Hade en fisk på, men han hoppade upp över ytan och lossnade från kroken..

Stod där i några timmar och var nog hemma till runt 12. Jag fick köra oss hem, hela vägen. Det gick bra, fast vägen var ju ganska enkel då det oftast var rak-sträcka i 100 km/h, hela vägen typ. Haha.

För övrigt denna vecka så blir det riskutbildning 2 för körkortet, alltså halka, på torsdag. Hör Gren säga "det är bara en stor lek Sara, du kommer svänga runt och bara leka runt", ungefär. Jag vill faktiskt inte det. Jag ser inte hela grejen med att köra bil som en lek. Jag ska ha barn som ska åka med i bilen, i princip direkt efter att jag får körkort (Inte direkt, för jag har gjort en plan för att ha körkortet innan Juni är slut, men i September kommer det att åka någon med mig liksom..). Jag är inte intresserad av att "verkligen testa halkan" och köra runt med gasen i botten på halkbanan. Jag ser inte det roliga i det, kalla mig tråkig om ni vill.

Just nu sitter jag på matematiklektionen, har genomgång på allting för nationella i C-kursen. Hon har fyllt hela Whiteboarden nu, och vi är fortfarande bara på kapitel 1. Känns som det blir en lång lektion. Nu ska jag iaf lägga full fokus på att lyssna.

Ha det bra!

v.25 (24+0)

Går föresten in i vecka 25 idag också :)

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Sen idag kommer Antti hit, saknar honom<3

Ha det bra! :)

När man var liten...

Jag kommer ihåg när jag var liten och vi åkte upp till farmor och farfars stuga. Den sista biten är en ganska brant nerförsbacke, och efter det kommer en relativt rak och bred sträcka innan stugan. Jag minns hur vi brukade få köra den sträckan, jag och min bror. Eller inte köra egentligen, för vi satt i pappas knä och höll i ratten bara. Vi styrde bara helt enkelt, med pappas hjälp om det behövdes. Men det kändes ju som att köra! Och när vi blev för stora för att sitta i knät satt vi i sätet bredvid och styrde ändå.

Nu kör vi (eller inte min bror än, men han börjar väl snart han med) helt själva, styr alla pedaler och ratten får vi ingen hjälp med. Endast lite tips och idéer på vad vi kan förbättre eller om vi gjort något fel. Jag tänkte på det när jag susade fram på motorvägen imorse, under min körlektion. Snart sitter man där själv, utan någon lärare eller förälder som hjälper. Helt själv.

Det är ganska otroligt hur länge sen det var man var så liten. Samtidigt känns det som det inte alls var så länge sen man satt där och styrde. Och snart har jag en egen liten person som i senare ålder kommer vilja styra bilen, helt "själv". Wow. Det känns bra, faktiskt!

Åska

Inatt vaknade jag vid 5, av mig själv, bara sådär. Det händer typ hela tiden just nu, vet inte varför heller. Jag vaknar nästan varje natt mellan 4-6 någongång och bara vaknar till.. Sjukt drygt iaf. Men jag somnade om efter det, och blev väckt ungefär en halvtimme senare av att det åskade och blixtrade som fan utanför. Bebisens första åska, men den höll sig lugnt i magen, haha! Inte en enda spark fick jag till svar på allt dunder utanför, så den sov nog gott där inne, eller så är det en modig liten filur jag har :)

Nu ska jag göra mig redo för skolan, lite mer datorkommunikation och sen religion, sen får jag gå hem och slappa igen.
Ha det bra!

Uppsamlingsdag

Idag var det en såndär roooolig uppsamlingsdag i skolan. Det betyder att alla som har IG-varning, ligger efter i något, eller bara allmänt har någon uppgift att göra ska sitta i skolan och göra den. Så mina "två lektioner, börja 10:05 och sluta 13:40" blev till "en lektion, en uppsamling, börja 10:05, sluta 16:00" :( Iförsig så smet vi iväg vid 15:40 eftersom läraren sa okej.

Så idag har jag varit duktig. Jag kunde komplettera lite uppgifter i datorkommunikationen för att nå VG istället för G. Så det gjorde jag! Var lite olika grejer, såsom ping, tracert, FTP där jag bara skulle berätta ännu en gång, lite mer detaljerat hur de fungerar och vad de används för osv. Sen har jag OSI-modellen kvar att förklara för honom, samt att jag ska uppdatera lite information på en gammal uppgift om internets historia samt "bygga upp" ett företagsnät med hjälp av lite termer som han ger mig (har inte fått dem än). Förhoppningsvis har han termerna imorgon och jag kan göra klart uppgifterna imorgon också, då har jag både kompletterat upp mig till VG, men även fått två lektioner strukna ifrån mitt schema. Me like!

För övrigt är det sjukt varmt, igen, och jag dör fast jag går i linne, haha.

Jag kom just på att barnet kommer få en rolig blandning av språk. Tänk er bebisspråk som redan kan vara lite svårt att förstå. Lägg in lite finska i det bebisspråket, och toppa med engelska. För det är vad bebisen kommer få höra, hela tiden! Jag kommer såklart prata svenska, Antti säger att han ska prata finska med den, och jag och Antti kör ju engelska med varandra. Spännande, haha.

Aja, nu ska jag äta lite, och sen ska jag försöka beta av något annat på min "plugg-lista" innan det blir WoW ikväll. Ha det bra!

Studenten

Jag insåg precis att det är den 10e i dag. 10e. Och nästa månad är det 10e juni. 10E JUNI. STUDENTEN. FRIHET!

Haha, jag var bara tvungen! Men fattar ni, dessa 12 år är snart över, om bara en månad! Sen blir det ju högskola senare och sånt, men just nu så är det över. Det känns faktiskt skönt!

Tvivla

Usch, jag tycker inte om att tvivla. När man får en sån där känsla och sen så kan man inte få bort den. Ångest? Jag vet inte vad jag ska kalla den, den gör mig mest orolig. Men som tur är finns det någon som alltid kan få bort den känslan och sätta ett leende på mina läppar. Jag älskar dig!<3

Jag kände för att skriva av mig också. En wall of text helt enkelt. Sedan insåg jag att världen (eller iaf en del på bloggen) inte är redo för denna text, så den hamnade i notepad och kommer nog bli borttagen därifrån också. Så länge jag vet vad som står och vad det betyder så är det väl lugnt?

För varmt - galen?

Idag när jag gick till bussen trodde jag att jag skulle dö, helt ärligt. Det var så sjukt varmt att jag inte visste vad, kändes som jag skulle smälta bort helt enkelt! Längtar tills sommarlovet börjar så jag kan gå runt halvnaken och bara ligga i poolen och slappa, haha. Kollade på termometern nyligen, då låg den på 21 och då är det ändå svalare nu än förut.

Är jag galen som klagar på värmen?

v.24 (23+0)

Går in i vecka 24 idag då :)

Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

118 dagar. Sjukt! Och 35 dagar till studenten (inräknat helgdagar och röda dagar). Shit vad tiden går snabbt alltså!

Järnkapslar

I måndags var jag ju hos min barnmorska och tog blogprov igen, och i tisdags så fick jag ett brev hem att jag behövde ta mer järn.. Så blev att åka till apoteket och köpa Niferex. Fick lite småpanik (Eller ganska mycket faktiskt!) när jag såg kapslarna jag skulle svälja, jag som har problem att svälja piller som de är, tillochmed de i mini-storlek som mina gamla p-piller var i! Men sen läste jag att man kunde öppna dem och bara svälja innehållet, så då gick det bättre (efter massa klag och stön såklart, eftersom de är så synd om mig, haha!)

Såhär såg de ut före och efter öppning:Och bara för att jag är så snäll så får ni en magbild också :)


Friluftsdag. Eller?

Idag är det friluftsdag på skolan. Gå 1.2 mil och sen laga mat. Eller? Jag slipper ju såklart, haha, så jag sitter på skolan och jobbar med multimedia just nu. Usch, vad det är tråkigt egentligen, inte själva ämnet utan läraren och hans uppgifter, blä. Men men, ska fixa det här! Ska göra ett interaktivt bildspel, alltså så ska det vara en meny i början och sen väljer man vilka bilder man vill se och i vilken intervall av tid bilden ska visas innan den byter bild. Så håller på att sparar den första av dem, men tar lite tid, så skriver här :).

Om jag hinner ska jag egentligen fortsätta med mer multimedia, alltså en hemsida som ska ha ett interaktivt bildspel, fast ännu mer interaktivt med "pause, play, val av bild" etc :/ Det tycker vi inte om, eller hur? Men tror jag jobbar med något annat ämne om jag hinner, istället.

En ganska häftig grej (för mig alltså, ni tycker säkert det är jättelöjligt xD) var imorse när jag låg i sängen och bara kände på rörelserna, som vanligt, så kunde jag SE magen flytta sig när den rörde sig en gång. Fast bara en gång, sen fick bebisen scenskräck, haha.

För några dagar sen också så sparkade den så hårt att min hand rörde sig! Jag halvlåg i sängen och spelade på mobilen och hade magen som stöd för armen, och armen liksom "flög iväg" när den sparkade, haha! Jag tycker det är fett häftigt nu när man verkligen märker av den hela tiden, åh, så mysigt <3

Aja, nu ska jag fortsätta jobba, för den har typ sparat klart film 1 snart :)

Ha det bra!

MVC

Kommit hem från MVC nu då, eller ja, för ett tag sen. Pratade lite med henne, sådär vanligt om hur allting är, massa papper osv. Sen tog de mer blod ifrån mig, 2 rör (ett normalt och ett lite mindre rör), tror det var sista gången de ska ta, så det är skönt iaf, men min arm gör ajaj, haha :)

Fick höra hjärtljuden också, åååh<3 Allt lät bra och hon kollade på föregående blodvärden och de var också bra. Allt är bra liksom! Åååh!

Nu ska jag till skolan, så skriver mer sen, hejdå :)

Vecka 23 (22+2)

Nu är jag ensam här igen då, Antti åkte hem igår. Fast jag failade totalt, hade inte kollat tågen i förväg, eftersom Sthlm-Vås tågen brukar gå varje timme. Men 16:53 fanns det inget tåg. Så vi fick ta 17:53, vilket gör att vi är framme i Sthlm 18:53 och han ska checka in 19.00... Aja, det gick bra iaf, tåget var lite tidigt och jag tror han checkade in en sådär 5 min sent eller något, och de brydde sig inte direkt.

Sen hem skulle jag ta 20.07. Fanns inget tåg. Inte heller 21.07.. Så satt i Sthlm till 22.07 och väntade tåg, yay! Så jag däckade på sängen direkt när jag kom hem, haha!

Aja, under den här tiden jag inte skrivit har jag iaf gått in i vecka 23 nu då, det går framåt :)

Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 2 fulla dagar (v22+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Du har 123 dagar kvar till beräknad förlossning.

Dagarna blir färre och färre iaf, snart nere på under 100 <3

Nu ska jag nörda lite WoW, haha, har ju inte spelat något sen jag åkte till Finland i princip. Blir lite ZA och ZG nu då, för de få personer som läser och fattar vad det är :)

Ha det bra, hejsvejs!

RSS 2.0