Veckans video

Andra gången jag lägger Nathalie på rygg under babygymmet och hittar henne såhär senare;


Sötnos!

Därför får veckans video blir den här;


Pulverdiet - Dag 8

Jaha ja, dagarna rullar på. Inte så mycket att berätta om dieten just nu om jag ska vara ärlig!

Min lilla tjej är dock sjuk, stackarn. Genomförkyld och feber och snorig och usch, stackars liten! Men det går förhoppningsvis över snart, tills dess får hon sova inne hos mamma och mysa <3

Diet - uppdatering (dag 8)

Jag har bestämt mig för att trappa ner lite, så jag inte bara pang boom startar med vanlig mat efteråt. Så den sista veckan nu kör jag 4 x pulver och 1 x mat (middagen). Det känns bra så!

Sen måste jag erkänna att jag fuskade lite idag. Jag åt lite tryffel. Jag kände att jag behövde trösta mig själv lite över dryga saker som hänt idag, så ja. Lite choklad fick det bli. Tog 2 tryffelbitar, testade en Ahlgrens bilar (någon konstig smak av dem), samt en liten chipsbit av en ny smak mamma hade köpt. Men bättre att jag tar lite grann om jag verkligen känner att jag behöver än att jag tvingar mig själv att avstå och sen blir suget så stort att jag frossar? I alla fall enligt mig! Så jag är stolt ändå!

Inatt blir det barnfritt, mormor tar henne så jag får sova ut, min lilla älskling tyckte ju att det var morgon vid 5 imorse, så sen dess har jag varit vaken, lagom trött tjej nu alltså!

Vi hörs imorgon! :)

Bara för att min bror är bäst? <3

Uttag ifrån VLT:

VIB-tränaren hyllade nyförvärvet Marcus Pettersson.
Den unge backen som kom från Rönnby var bäst på plan.
- Han var dominant. Riktigt kul att se.

(artikel - http://vlt.se/sport/innebandy/1.1523155-vib-tillbaka-pa-segersparet)

Fattar ni? Min lilla bror, bara 16 år, spelar med de STORA grabbarna, och dominerar på planen? Jag är stolt <3



Något annat jag är stolt över är hur duktig Nathalie är! Vi var och tog pass idag, så det är klart till Turkiet. Vi satt i väntrummet i säkert en timme, hon sov i början och sedan väckte vi henne så hon skulle kunna vakna till lite innan fotograferingen. Hon är glad när hon är vaken. Ler och pratar och har det mysigt. Samtidigt så skriker en annan unge i väntrummet.

Ungen som skrek hade nummret innan oss så de går in några minuter före oss. Min mamma tar pass först, Nathalie är lugnt i min famn, ungen skriker på. Sedan ska Nathalie ta pass. Hon får sitta i en bilbarnstol och ska kolla in i kameran. Hon sitter lugnt och mamma håller i en leksak ovanför kameran. Kortet blir perfekt på första försöket. Ungen skriver fortfarande. Pappa tar sitt pass och vi är klara. Samtidigt så går den andra familjen ut, och jag hör hur pappan i den familjen säger "Vi kan försöka igen sen när vi ska hämta ut våra pass". Ungen fick alltså inget pass för de kunde inte fotografera honom när han skrek och inte ville.

Tack för att du är så underbart snäll Nathalie <3 !

Veckans video (lite sent!)

Höll på att glömma, här kommer en liten video ;)


Pulverdiet - Dag 6 och 7

Usch, nu börjar det kännas långdraget, det här. Tråkigt pulver som smakar exakt likadant. Men men, jag är ju halvvägs redan, och det motiverar mig lite faktiskt! Eller ganska mycket om jag ska vara ärlig, haha. Ska bli skönt när det är över dock, det första jag ska göra är att äta FRUKT, massor av frukt. Jag har ett sånt frukt-sug så det inte är sant! Är liksom inte sugen på söta grejer, och det är ovanligt för mig. Nej, frukt vill jag ha! Hahaha!

Idag blev det dock en sallad på dieten, för blev en timme i gymmet för mig och pappa, skönt! Måste dock säga att dagen har varit vääääldigt .. seg idag? Att dricka dryckerna har varit sådär extra drygt och gymmet kändes verkligen jobbigt idag, fast väldigt skönt efteråt som tur är.

Nu ska jag faktiskt vara lite duktig och plugga finska, känner att jag behöver det. Jag och Nathalie har varit ensamma sen ungefär halv 4 idag, min lillebror har innebandymatch någonstans och de skulle inte komma hem förrens efter 12, så får se resten av familjen först imorgon igen :)

Godnatt där ute, kram!

Puss :*

Åh, det är så mysigt, Nathalie har lärt sig att "pussas"! Så om man gör puss-ljud, eller smackar sådär sött med munnen så håller hon huvudet stilla och öppnar munnen, ibland drar hon tillochmed ens huvud mot sitt eget för att kunna pussas! Sötnos! <3 Utöver det har hon blivit mycket mer kelig, hon kramar om en mer när man har henne mot sig än tidigare, åh, så underbart!

Nu ska jag inte skriva mer just nu, Nathalie ska få lite mat och sen så tror jag hon kommer somna en stund strax. Ganska tidigt, men jag tror att hon har lite feber kvar, så är väl bra att hon får sova bort det? Så tänker i alla fall jag! Skriver mera senare idag, hejsvejs!

Pulverdiet - Dag 4 + 5

Blev inge skrivande igår, brukar skriva när Nathalie har lagt sig men igår skulle hon absolut inte sova, sötnosen. Så runt 10 så la jag mig också i sängen och så somnade vi tillsammans istället. Mysigt det också! :)



Pulverdiet - Dag 4
Igår införskaffades nya pulver, blir så trött på de kalla drinkmixerna. Så köpte Nutrilett soup i två smaker, var bara dem som fanns. Så har nu Nutrilett Soup Creamy Chicken och Nutrilett Soup Creamy Vegetables hemma. Prövade kycklingen igår och den var väl helt okej, vad ska man förvänta sig av pulver liksom? Gott med någonting varmt till skillnad från alla kalla drinkar, plus att det kändes lite mer matigt faktiskt.



Pulverdiet - Dag 5
Idag blev det att testa Creamy Vegetable istället, den var väldigt starkt "kryddad", riktigt gott i början men lite jobbigt mot slutet måste jag erkänna. Helt okej ändå för pulver, som sagt. Insåg också att jag bara hade 4 blåbärs "smoothie" kvar så de drack jag idag. Nu när jag kört 5 dagar kan jag tipsa om att ;

- Nutrilett Choklad Drinkmix smakar som tjockare O'boy i princip, helt okej!
- Naturdiet Wildberry Drinkmix har en lite jobbig smak, samma konsistens men med denna smak så känns den ganska mjöligt, inte så värst gott.
- Naturdiet Blueberry Smoothie var äcklig, rent utsagt. Den får en hemsk smak och den har bär i sig som bara blev jobbiga att dricka. Jag har klarat mig genom mina 10 smoothie genom att äta en cocktailtomat efter varje drink, för att "skölja bort" smaken av smoothien. Bläh!
- Nutrilett Soup värmer skönt och känns mer matigt, nästan så man lurar sig själv att man är mättare än efter en dryck, men tror inte jag skulle kunna rekommendera endast denna, tror det skulle bli väldigt jobbigt efter bara en dag i princip!



För övrigt;

Nathalie vände sig från rygg till mage idag! Jag satt och kollade på henne under gymmet när hon NÄSTAN vände sig, gång på gång. Sedan la jag henne på rygg under gymmet och gick iväg och hämtade strumpor åt henne och mig. Tror ni inte jag hittar henne på mage när jag kommer tillbaka, bara för att liksom? Busunge! Så nu har hon rullat åt båda hållen, mammas stora tjej! :) Dröjer väl inte länge förens hon kryper nu? ;)

Pulverdiet - Dag 3

Hungern har fortfarande inte tagit tag i mig! Idag höll jag tillochmed på att glömma bort lunchen?! Jag har i alla fall insett att det kommer blir låååånga 11 dagar till, haha. Speciellt på kvällen när resten av familjen är hemma och äter, på dagen fungerar det väl. Men men, bara 11 dagar till som sagt :)!

Nu kommer ni tro att jag är galen också, men jag sitter just nu och kollar recept på olika pralinera och bakelser. Nej, inte för att jag är sugen på att ÄTA dem, utan för att jag är sugen på att BAKA dem. Och så planerar jag massor just nu, men inför vad tänker jag inte avslöja riktigt ännu!

Veckans video får komma upp imorgon, Nathalie sover just nu i min säng då hon fortfarande har lite feber, stackarn! Och då sover hon bättre hos mig, så så får det bli! God natt där ute! :)

Pulverdiet - Dag 2

Allting känns fortfarande bra, inte direkt hungrig ännu, vilket jag trodde jag skulle vara idag. Blev gymmet imorse igen så blev ju en extrasallad som lunch idag också. Annars då? Godiset stod kvar idag också, men klarade mig fortfarande från att äta det, stolt! Fick beröm av mamma för att jag lyckats hålla mig ifrån det, lite surt att inte äta för det ser så jävla gott ut, men stolt är jag som in i!

Nu blir det snart sängen här hemma så ha det bra där ute :)!

Feber

Usch, min lilla älskling har feber och är gnällig och trött och ingenting är bra just nu. Tur att det inte är något värre, men ändå jobbigt att se henne så irriterad på allt och trött. Men inget ont som inte bringar gott? Eftersom hon har feber tyckte vi det var viktigt med vätska, så vi köpa fruktdryck och morotsdryck. Fruktdrycken fick hon testa tidigare och mums va gott det var! Det gillade hon verkligen, haha.

Nä, nu ska jag lägga ner min älskling så hon får sova lite så ska jag försöka att städa lite i mitt och hennes rum. Kram!

Pulverdiet - Dag 1

Första dagen avklarad. Känns inte så farligt ändå, måste jag säga. Hungern har inte riktigt tagit i än (det kommer säkert imorgon eller så), men känner den men inte så att det är jobbigt i alla fall. Skönt. Lite drygt med föräldrar och en bror som har köpt MASSOR av godis, känns så surt när man kommer in i vardagsrummet och ser två stora skålar och man vet att man borde inte äta, men det ser såååå gott ut. Men jag håller ut! JAG SKA KLARA DET HÄR! Det är bara 13 dagar kvar nu ju, haha! ;)

Beröm tycker jag om också, haha. Antti berömmer mig mycket, flera gånger om dagen att jag gör bra ifrån mig, att jag är duktigt. Det behövs faktiskt, känns så mycket bättre och enklare att motstå när jag vet att han peppar mig också. Han tillät mig tillochmed att äta lite godis om jag ville, jag behövde inte skippa det helt, men eftersom jag har hans stöd lyckades jag säga nej åt det också ;) Nolltolerans som gäller här. För även om jag gör det här för att gå ner i vikt så har jag även andra tankar bakom det hela:

- Jag vill ta bort småätandet. Jag springer ofta in till köket, utan att vara hungrig egentligen, och försöker hitta något att stoppa i munnen.
- Jag vill få bort sötsuget som jag har. Det påverkar ju också småätandet. Jag vill inte känna att jag hela tiden måste ha något sött, utan att jag klarar mig utan det. Och skulle jag verkligen behöva något sött ska t.ex. en melon kunna klara det, eller eventuellt någon enstaka godisbit, inte massor av godis.
- Jag vill minska mina portioner. På sista tiden har jag ätit ganska stora portioner. Har det varit gott så har jag tagit lite extra. Fast jag inte är hungrig. Och det är väldigt dumt! Så jag vill se till att jag kan äta små portioner och vara mätt och nöjd på det.

Ikväll/natt blir jag barnfri också. Mamma har erbjudit sig att ha Nathalie uppe, att hon ska få sova hos mormor, så jag ska lämna av henne på övervåningen snart ;) Hon sover redan i min famn, så förhoppningsvis fortsätter hon sova när jag lägger ner henne. Och imorgon blir det gym igen, min bror ville åka också (han sov när vi åkte imorse, jag och pappa) så vi tar en sväng ännu en gång.

Nä, nu ska jag gå upp som sagt, skriver imorgon om dieten igen! Godnatt!

3-veckors diet

Jag har bestämt mig för att köra en 2 veckors diet nu, för att "quickstarta" min viktnedgång. I 2 veckor så äter (eller egentligen dricker) jag pulverdrycker, 5 om dagen. Fast jag kommer att lägga till en sallad på dagen om jag tränar, annars blir det nästan för lite energi.

Så dagen hittills har varit en choklad-shake till frukost (smakade typ tjockare oboy haha), en wildberry-shake som mellanmål, gym i drygt en timme och sedan en blåbärs-smoothie. :) Känner mig så duktig, haha.

Beach och Turkiet 2012, here I come!

Lunchen sen blir som sagt sallad på grön sallad, tomat, gurka, morot och tonfisk :)


4-månaders kontroll

Ja, redan onsdag, dagarna går snabbt här hemma. Inget speciellt planerat idag, ungefär som vanligt alltså. Vi började dagen med frukost och ligga lite på filten på golvet, Nathalie drog upp fötterna så långt att hon nästan rullade över från rygg till mage också, men kon inte riktigt hela vägen runt, haha :)

I måndags var vi på BVC för 4-mån kontroll. Hon vägde 7490 gram och var 65 cm lång, stora tjejen! Hon har nästan dubblat sin vikt sen hon föddes, hon vägde 3915 gram då och har under 4 månader gått upp 3575 gram. Och 12 cm! Åh, hon känns så stor redan, haha.

Veckans video

Dags för denna veckas video! En video som beskriver exakt hur Nathalie är just nu. AKTIV. Hon ska INTE sitta stilla, eller ligga ner för den delen heller, man ska stå upp. Sötnosen <3



Idag lekte jag vidare lite med 3D, är ju klar med uppgiften så fick välja helt själv denna gången. Fick bli lite vatten, och medan jag testade vatten så testade jag även att lägga ner ett berg i vattnet. Resultaten:



Exterior klar!

Såhär fick det bli:


Nu ska jag bada Nathalie :) Kram på er!

3D-modellering - uppdatering

Min 'exterior' miljö har fått en liten förnyelse. Nu har fler fönster kommit dit, "lister" till taket, ett träd, gardiner och lite lampor. Denna rendering har inte lamporna eller gardinerna på plats, men jag kommer med en uppdatering senare ikväll när den är färdig :)!


3D-modellering

Ja, just nu blir det en hel del 3D-modellering. Jag ska göra en interior och en extrior del av en byggnad, jag har då valt mitt hus, då det verkade enklast med mått etc.

Interior är klar, saknas egentligen massor av grejer, men har helt enkelt inte tid:


Extrior är jag inte klar med, men just nu ser den ut som följande:


Vad tycker ni? :)

Veckans video?

Ja, jag är hemma ifrån Finland nu, och innan jag stack tyckte Antti's föräldrar att jag skulle köra med en video varje vecka så de kunde se lilla Nathalie, eftersom det kommer dröja ett tag tills nästa gång. Så det kan jag väl göra? Eller i alla fall försöka med, haha. Så tänkte att jag varje vecka postar en video som "representerar" föregående vecka, hur låter det?

Den första 'veckans video' blir lätt denna kortis för att representera föregående vecka:


RSS 2.0