Nathalie på juldagen <3

En liten bild på min sötis på juldagen <3


Julen | Sno bilder?!

Alltså, jag blir galen. Kan folk låta bli att "sno" mina bilder? Bara för att jag lägger ut det på facebook betyder inte att jag vill, eller tycker att det är okej, att folk delar det vidare på sin facebook eller att de sparar bilderna och skriver ut dem! Det är ändå mina bilder, mina personliga bilder, oftast på Nathalie, och vafan ska folk då "sno" dem för?! Åh, vad förbannad jag blir rent utsagt! Ska man behöva blockera folk ifrån sin facebook eller rent av sluta att lägga ut bilder på Nathalie bara för att folk beter sig så? Nä, fyfan helt enkelt! Jag har behövt radera två bilder av henne bara för att bli av med "... har delat din bild" redan, och ändå fortsätter personen? Ursäkta språket, men har människan något fel i skallen?



Lite roligare saker är väl ändå julen! Nathalie's första jul ju. De flesta av mina släktingar har gjort så att de har gett henne pengar istället då det inte är något hon behöver ännu, så har jag "bidrag" till större inköp senare, det blir väl säkert en lära-gå-vagn eller en gå-stol eller något annat lite dyrare senare. Men just nu är ju det mesta som går att ta tag i roligt, så leksaker behöver hon ju faktiskt inte fler utav. Utöver pengar fick hon såna där ringar som man ska stapla på en pinne (större nertill och sen mindre och mindre ringar) av mina föräldrar, två bandyklubbor av min bror (han spelar ju innebandy, så självklart ska ju hans systerdotter också spela det när hon väl kan ;) och en söt liten apa av min kusin Sophie (2½ år tror jag hon är, så apan var väl egentligen ifrån min moster, haha!). Apan försökte hon äta upp direkt, haha, allting ska in i munnen just nu enligt henne. Sötis!

Själv så fick jag en del födelsedagspengar ifrån mammas släkt (de bor ju i Nyköping så de kommer inte upp i början av december OCKSÅ, utan jag får vänta), bra köksgrejer (mixer, el-visp och brödrost, sådant man kommer behöva införskaffa när man flyttar annars ju), sängkläder, hörlurar (mina gamla började glappa), cam (har lånat Marcus cam tidigare, haha!), en ny STOR handväska (superbra eftersom jag envisas med att ha blöjor mm. i handväskan istället för att ha en skötväska OCKSÅ), ny tröja, biokort och lite annat smått och gott.

Presenterna är väl kul att få, men det bästa är faktiskt att vara tillsammans, ha det mysigt och bara få vara liksom! Nästa jul blir nog ännu bättre eftersom Nathalie faktiskt kan öppna julklapparna själv då (med lite hjälp eventuellt) så det ska bli så otroligt mysigt att fira jul nästa år! Då får nog morfar vara tomte ;)!

Nä, nu ska jag gå och lägga mig, blir en TIDIG morgon imorgon, men var tvungen att se så att timersarna till mina akvarium fungerar först, de var satta på 22.00, och det blev nyss mörkt bakom mig :) Så godnatt där ute!

God Jul!

God Jul alla där ute! Här hemma har vi redan en tomte! <3


Idag blir det enkelt med familjen och Antti och sen så kommer farmor och farfar över på middag, Kalle Anka och presentöppning. Och ja, Antti får kolla på Kalle Anka med oss även om han inte förstår något, haha!
Imorgon kommer hela (nästan) mammas släkt, då blir det lite stökigare :) Hur ska ni fira eran jul?

God Jul!

Tenta och sovrutiner!

Så, imorse gjorde jag min tenta, det gick väl bra, tror jag. Borde i alla fall få godkänt på den, satt och räknade poäng, haha. Men kunde ha fått bättre, tyvärr.

I alla fall så har vi lagt in lite nya rutiner här hemma vid sovdags. Förut så somnade ju Nathalie i min famn, och så la jag ner henne i sängen, vilket ofta slutade med att hon vaknade antingen direkt, eller någon minut senare, och så började de om. Så de senaste 3 dagarna har jag lagt henne i sängen och så sagt godnatt. Och så går jag ut ur rummet. Hon gnäller och bråkar lite, men jag kommer bara in, ger henne nappen och står bredvid/vaggar lite försiktigt med handen på henne. Säger ingenting, tänder inte. Bara tröstar, tyst. Och det har faktiskt fungerat jättebra än så länge! Visst, det tar ungefär en halvtimme tills hon slappnar av och somnar, men vi har ju som sagt bara gjort det i 3 dagar, och vem anpassar sig direkt till nya grejer liksom? Och det är ju faktiskt bara en halvtimme, för hon vaknar ju inte om gång på gång efter det, hur grejt är inte det? :)

Men nu ska jag gå upp, så ni får ha det så bra där ute :)!

Tentamen

Nu gäller det snart! Pluggar in i det sista tills Nathalie vaknar, sen blir det frukost och lite mer plugg och sen sticker jag, 08:40 börjar tentan. Usch. Wish me luck!

Jultema <3

Tja, det blev lite juligt tillslut iaf, både med fallande snö och en snöfylld banner :) Måste säga att jag blev lite "inspirerad" när jag vaknade upp och såg ett snöfyllt landskap utanför, åh, vad jag gillar snö!

Nä, nu blir  det plugg igen, Nathalie somnade nyss så för väl passa på. Eller så klär jag på henne och går ut med vagnen, måste ändå till affären. Hmm, ja, vi får se helt enkelt, båda måste göras ändå!

Kram!

Blått

Fick bli lite blått just nu, lite mer juligt än rosa, haha! Gör ny banner imorgon och lägger in ny bakgrund etc, blir nog bra, hoppas jag. Nu ska jag sova! Godnatt :)

Plugg, plugg, plugg

Ååååh, bara massa plugg just nu! Har muntlig redovisning på torsdag i finska (om verbtyper och diskussion om två texter) samt att jag har tentamen på lördag i finska, massa grammatik! Och inte nog med det så har jag en ny muntlig nästa vecka också, samt inlämningsuppgifter (2 stycken på 200 ord var) till nästa söndag! Bara massa plugg, plugg, plugg just nu känns det som. Sen måste jag köra massor av 3D modellering nästa vecka också, allt för att undvika att behöva göra massor medan Antti är här, för det vill jag verkligen inte, vill inte slösa den tid vi får tillsammans på att sitta vid datorn och modellera, ju.

Jag har så mycket att göra att jag nästan har glömt bort att jag fyller på torsdag också, haha! Det är inte lika viktigt just nu, känns det som. Snäll jag är emot mig själv då ;)!

Och jag tänkte göra om bloggen lite mer julig, men jag har inte direkt någon tid att sitta och leka i photoshop för en banner eller leka i koden för att fixa om sidan. Så vi får väl se om jag orkar med det någon dag här i veckan, när jag behöver paus ifrån pluggandet :)

Kram där ute!

Greppa och snö!

Först vill jag bara säga att jag ser SNÖÖÖÖ! Äntligen! Vi får väl se om snön ligger kvar, sist det snöade så var det så varmt på marken att den smälte så fort den kom ner, men nu ligger den faktiskt kvar och gatan är helt vit :) Hoppas den stannar!

Och så tillbaka till mammalivet och Nathalie ;) Det är ju hon som ska vara i fokus här, haha! Blir en hel del uppdateringar om vad hon kan just nu:

Hon har börjat försöka och greppa lite smått sen några dagar tillbaka, i babygymmet. Sen i lördags så satt jag vid skrivbordet med henne i knät, och nappen låg precis framför henne. Så hon försökte ju att ta den, men händerna ville inte samma sak, sötnosen! Så kollade jag bort i två sekunder (hade tänk att filma hennes försök för hon ser så söt ut, men så slutade hon försöka, så jag kollade på mobilen för att stänga av kameran) och när jag kollar på henne igen så sitter hon såhär:


Och håller i nappen! Åh, sötnos, börjar bli så duktig :)!

Och stark börjar hon bli också, hon sitter själv i stolen vid matbordet, inte speciellt stadigt men med lite hjälp så fungerar det super! Så hon sitter där medan vi äter och pratar och tittar och så klart så har hon sin lilla leksak framför sig, ett färgglatt tåg. Fast den bästa "leksaken" vid bordet är morbror, hon är så kär i min bror, haha. Hon sitter och tittar på honom i princip hela tiden medan vi äter och hon ler och pratar för fullt med honom, hur sött som helst! Och alltid samma sak vid matbordet :)

Sen har hon ganska länge kunnat dra sig upp från liggandes till sittandes, men nu på senaste tiden så har hon tagit det steget längre och drar sig vidare ifrån sittandes till stående. Gullunge! Inte allt för stadigt med att resa sig, men hon gör det ju självmant, så då tycker jag det är okej att hon gör det. Inte som att jag tvingar upp henne direkt :)

Sen har hon börjat "pussas" också, haha. Vet inte om man ska kalla det puss riktigt, om man pussar henne på kinden vänder hon huvudet emot den som pussar så att hon kommer mun mot mun. Sen så ÖPPNAR hon munnen, så det blir en ganska slemmig puss, haha! Sjukt kul att se när hon gör det, och ganska så sött ändå, men jag tror egentligen det mer är en "ÅH, mat!"-reflex, för det ser ut som att hon försöker hitta vart hon ska suga ;)

Nä, nu får det räcka för idag! Laddar kanske upp en video imorgon eller så där hon ställer sig upp ifrån liggandes, så ni får se! Den finns på facebook också, annars :)

Ha en bra och, förhoppningsvis, snö-ig natt där ute!

RSS 2.0