Pott-dags

Först kissade hon på golvet. Hon blev helt stel och bara kollade på pölen på golvet. "Oj då, nästa gång vi blir kissnödiga så går vi på pottan istället :)" säger jag och får ett "Okej" tillbaka. Om hon menade det eller inte var jag inte säker på, haha.

Då och då går vi och "testar att kissa" och Nathalies favorit har blivit Imse Vimse Spindel på min mobil. Den sitter hon och trycker på medan hon sitter på pottan. Efter ett tag säger jag att vi går ut och leker igen, efter det inte kommer något. När hon reser sig så är där kiss i pottan! "Titta Nathalie, vad duktig du är!" säger jag glatt och stolt. Sen får hon se hur det åker ner i toaletten och sedan får hon spola. "Hejdå kisset!" säger jag, "heeejdåååå" säger Nathalie :)


Trosdag

Idag springer vi runt i trosor. Tja, inte jag alltså, utan Nathalie. Tänkte se hur hon reagerar när det blir blött, se om det har någon effekt. Pottan springer vi till stup i kvarten för att se OM det kommer lite kiss, men än så lämge har hon undvikt att kissa just på pottan, buse! Bajsa har vi däremot gjort! :)

Nä, idag blir det att hålla koll 24/7 på eventuella olyckor här hemma.


7 gånger...

Så många gånger kom hon ut ifrån sovrummet, med täcke och kudde (och ibland täcke och gosedjur) släpandes efter henne. Jag ledde tillbaka henne så fort hon öppnade dörren och hon klättrade självmant upp i sängen igen. Så bäddade jag ner henne och gick ut igen. 7 gånger gjorde vi alltså om det här (efter den riktiga nattningen), därefter låg hon stilla i ca 10 minuter, grät lite smått men kom inte upp. Så jag gick in till henne och tröstade, och gick ut. 5 minuter senare var det lite gnäll igen, men det slutade nästan direkt av sig själv och sen somnade hon. Utan napp dessutom! Behövde ju ha nya rutiner men då jag inte vetat hur länge hon skulle ha kvar spjälsängen så orkade jag inte ändra på de tidigare. Så passar på nu när det ändå är ny säng och allt. Sova själv (fick hon ju göra i spjälsängen också) och utan napp (för den har ju tyvärr fått komma tillbaka vart eftersom hon varit jobbig att söva...) 
 
Här testar vi sängen när morfar precis har skruvat ihop den. Hoppa försökte vi också göra, men tråkiga mamma sa ifrån ;) 
 
 
Och titta, det gick ju faktiskt att sova i den också! ;) 
 
 
Förutom att leda tillbaka ett barn halva kvällen (skämt åsido, det gick mycket smidigare och snabbare än jag trodde det skulle gå!) så har jag gjort det sista i 3d. Såg precis att han hade satt deadlinen på måndagen v3, me jag har ju inte loggat in på hemsidan sedan jag fick höra att det var uppsamlingsVECKA v3, så jag antog att det var hela. Får se vad han säger då...
 
Här är i alla fall sista projektet, någon som vet vad det är för bild NU då? ;) 
 
 
Nu förtjänar jag att slappa! Så nu blir det rostad macka med getost och honung, ett glas apelsinjuice och lite Lost <3 Godnatt alla! 
 
 

Nagel...


Modellerar...

Sitter och försöker skapa en hand, som ska finnas i scenen med huset. De ska komma en arm ur varsitt fönster på sidan om huset. Men kände att jag behövde en paus, så nu blir det ett avsnitt Lost innan jag sätter mig och modellerar igen.

Imorgon blir det bio, jag och Joss ska se The Hobbit. Har hört att den "är inte dålig, men ändå inte awesome", så vi får väl se. Själv tycker jag den verkar mycket bra på trailern! Det stod mellan den och Les Miserables, en film som också verkar väldigt bra. Men man kan inte få allt här världen, så nu blev det Hobbit!

Aja, Lost nu så jag hinner modellera lite mer därefter innan det blir sängen! :)


Nagelvård

Idag har jag haft en timmes nagelvård innan jag hämtade Nattis. Redan efter en användning är naglarna starkare och nagelstärkaren ger en fin glans på nageln!


Det går framåt...

Sakta, men framåt... Känns så ovärt att plugga när man inte vill fortsätta med det här, haha. Dessutom så har jag jobbat extra idag och kommer jobba extra imorgon också, så har inte så mycket dagtid eller energi på kvällen, men får ju pengar ;)


Dricka, dricka

Idag har vi övat på att dricka - ur en mugg. I normala fall dricker ju Nathalie ur en pipmugg men idag har vi kört plastglas/mugg hela dagen. Och hon är så duktig! Dessutom ser man att hon är riktigt stolt, för hon ler stort varje klunk hon tar! Mammas stora tjej <3


Lyxlunch

Chilihamburgare med BBQ-klyftpotatis, tzatziki och sallad <3 Inte så många tomater för de snor Nathalie ifrån mig när hon ätit upp sina egna... ;) Knäppunge som hellre äter grönsaker än protein och kolhydrater!


Nu då? ;)


Gårdagens och dagens...

Gårdagens klara uppgift: ett musikinstrument. Fast det kanske syns... ;) 
 
 
Dagens pågående uppgift: Projekt. Vi får välja själva, ett område eller bild eller något annat som 'ligger oss nära till hjärtat' typ. Någon som kan gissa vad jag gör? :) 
 
 
För övrigt känns detta lite meningslöst när jag inte vill fortsätta med 3D, men vill ju inte misslyckas med kursen som nästan är klar... Så jobba jobba... :( 

Motivation

Kände att det behövdes. Dessa bilder är ifrån Oktober 2010. Med andra ord bara knappt 2 månader innan jag blev gravid. Att jag vågade visa mig i bikini sådär är ofattbart. Får mig åtminstone att inse att jag har gjort stora framsteg dessa dryga 2 åren. Eller egentligen det här dryga året, för under graviditeten kunde man ju inte direkt träna bort allt fett ;) Nu känns det bättre, nu har jag fått dagens motivationsdos! 

En sak är i alla fall säker, dit vill jag inte igen! Läste en smart persons blogg på facebook, han har varit alkoholist och är nu nykter och skriver varje dag ett litet inlägg. Väldigt bra inlägg, faktiskt. I ett av det stod det "Jag har insett att jag är allergisk mot alkohol. Och en smart nöt allergiker sa en gång att 'jag stoppar inte i mig nötter när det gör mig sjuk', varför ska jag då stoppa i mig alkohol? Det kanske fungerar med 1 eller 2 öl någon gång, men tillsist vet jag att jag inte kommer stanna på 1 eller 2. Därför tar jag ingen alls" Detsamma kanske gäller för mig, med socker. Jag kanske är "socker-allergiker", för 1 eller 2 godisbitar fungerar aldrig, haha ;)


Döööör!


10 januari 2013


Pizza FF-style!

Äntligen fick jag min pizza. Inte nog med det, den är nyttig också! Inget dåligt samvete efter ;) Skriver receptet till denna nyttiga pizza senare!


Nöjd

De dagar som magen ser ut såhär känner jag mig nöjd med det val jag gjort, med Fitnessfighten. Det visar att det är på rätt väg emot mitt mål. Andra dagar vill jag stoppa i mig massa godis och annat gott... ;)


Träningsvärken

Vaderna är hårda som jag vet inte vad. Kan inte ens gå. Så sköt upp träningen med 30 minuter och så skiter jag i konditionen, för jag vet inte hur fan jag ska klara av den utan vader, haha. Har aldrig haft sån här träningsvärk förut, fyfan säger jag bara! :)


Kalla mig Galen ;)

4.30 var det ja... Så nu säger jag godnatt!


Osminkad...

... och vet ni vad? Vissa dagar känns det helt okej ;)


Rea-shopping

Var ju nere på mellandagsrean med Joss förra veckan, men glömde ju visa vad jag köpte ;) Blev nya underkläder (älskar Gina Tricots trosor!) och ett par byxor. Dessa fanns på andra affärer också (i princip likadana) för samma pris, men just dessa är ifrån Cubus.


Mått/vikt

Nu får ni ge mig skit om ni vill, också. December är en dålig månad, det vet jag redan, så att jag skulle få upp något under denna månad var ganska givet. Vem går inte upp ett kilo eller två efter all den goda julmaten och drycken?! ;) 

Efter FF i November vägde jag 83,3 kg och hade ett midjemått på 86 cm.

Nu vägde jag in mig på 86,1 (- jeans vikten som jag inte vägde mig med under november, haha...)
och ett midjemått på 89 cm. Så visst, det är inte så dåligt ändå, vikten har nästan gått tillbaka men mina centimeter har stannat längre! Hur det går ihop vet jag inte, men denna gång har jag inget december efter mig, denna gång kör vi resten av livet! ;)

Lite andra mått denna månad:
Midja (mäts över naveln) 89 cm
Höft (vid höftbenet) 99cm
Rumpa (tjockaste stället) 108 cm
Under bröstet 92cm
Armar (tjockaste stället) 31 cm
Lår (tjockaste stället) 62 (vänster) 64 (höger)

Tjocka mupp-ben som har olika storlekar..

Nej, nu kör vi!

Ont, ont, ont

Kroppen gör ont! Träningsvärk överallt, speciellt när jag lyfter armarna rakt upp. Och bara dag 2 ju... Hur ska det här sluta... ;) Men mindre gnäll och mer träning, det går nog över om någon dag.

På lördag blir det troligtvis gym, där blir det mer effektiv träning eftersom det finns löpband, jag kan INTE komma upp i samma puls på cykeln hemma, det går inte! Men när det blir varmare tänkte jag skaffa mig ett hopprep, så kan jag ställa mig på altan och hoppa hopprep. Inne kommer det ju störa eftersom repet slår emot golvet och Nattis sover. Så våren får ta och komma, tror det blir mer intensivt med hopprep i 10 min än cykeln. Kan ju alltid varva eller ta ett pass med cykel och ett med rep, eftersom det är 2 x konditionspass ;)

Imorgon blir det att besöka faster med familj, så hennes man fyllt år. Ska hålla mig så mycket borta ifrån kakor och läsk och möjligt, men kommer inte helt ta bort det. Jag kommer ta något, för jag måste ju som sagt kunna leva också :) Och så blir det troligtvis gym på lördag som sagt, så får väl springa av mig sockret då!

Nä, slutklagat, nu blir det träning! :)

Design

Och bloggen får se ut såhär tills jag orkar fixa ny design. Så ni vet ;) 

Slösa lite pengar på MIG?

Jag har aldrig varit en såndär tjej som shoppar upp alla pengar eller spenderar tusenlappar på skönhetsprodukter. Det har aldrig varit 'jag'. Men nu känner jag att jag borde väl också få lägga lite pengar på migsjälv? Har redan lagt ut över en tusenlapp på Fitnessfighten (2 månader), för att börja forma kroppen till något jag kan vara nöjd med. Efter denna månad kör jag stenhårt själv istället. Men resten då? Finns det något som ser så bra ut som långa, fina naglar med ett härligt, matchande lack ovanpå?  Mina naglar har alltid varit jättemjuka, så pass mjuka att de går att BÖJA. På grund av detta har det alltid slutat med att jag blivit sur och bitit av dem, och sedan fastnat i nagelbitande i några månader, innan jag sparar ut igen, för att få samma mjuka resultat. Så nu funderar jag på att inhandla lite produkter som ska hjälpa, och enligt 'betyg och omdömme' vara väldigt bra produkter, allihop! 
Nagellacksremover är som det låter, en remover för nagellack. Fri från Aceton, olja, färg och parfym. 
Nagelstärkaren innehåller kalcium och vitamin B5 och skyddar och bygger upp nageln. Den skyddar även från att vatten ska tränga sig in i nageln, vilket gör nageln mjuk. 
Sen ett 'Mirakel kit', innehållande handcreme, nagelbandscreme, nagel- och nagelbandsrengöring, myrraolja, fil, manikyrpinne samt nagelborste. Tänkte köpa de fyra första grejerna separat men insåg att kitet blev faktiskt billigare, så bättre att testa det. Dessutom får jag fil, manikyrpinne samt nagelborste på köpet också då! ;) 
 
- Nagelborsten används för att ta bort hudrester ifrån nagel och nagelband.
- Myrraolja innehåller mandelolja och E-vitamin som ger näring och återuppbygger naglarna. Denna är speciellt för att stärka mjuka naglar.
- Nagel- och nagelbandsrengöring är en 'specialrengöring' som effektivt tar bort döda hudceller. Detta ökar syretillförseln som därmed påskyndar nageltillväxten och förbättrar dess kvalité.
- Nagelbandscremen  mjukar upp och ger näring och fuktighet åt nagelbanden och påskyndar uppbyggnaden. 
- Handcreme mjukgör och återfuktar. För vad är snygga naglar om händerna ser torra och äckliga ut? ;) 
 
Alla dessa 3 (kit, stärkare och remover) kan jag köpa för 230kr. Det är ju inte hela världen?! 
 
Dessutom har jag införskaffat något för att hjälpa ett annat av nyårslöftena; 
Får se hur lång tid det tar för dem att bli vita med denna, ska ju bli en 'shade' vitare varje vecka. 
 
Nåja, slutpratar om naglar och skönhetsprodukter osv. Försöker söva Nattis just nu, som blivit riktigt jobbig att få och sova, hon kämpar verkligen emot. Efter hon somnat blir det första Fitnessfighten-passet på en hel månad, wiho! Kämpa kämpa, nyårslöfte och beach 2013 här kommer jag. Därefter tänkte jag ta en skön, varm dusch och sen fortsätta "skönhets"-snacket genom att passa på att plocka brynen lite snyggare. Jag måste erkänna att jag känner mig mer och mer fast i hela den här skönhetsgrejen, men jag tar en grej i taget och börjar lite smått. Först  tänderna för några dagar sen, nu träningen, brynen har jag plockat lite smått då och då i någon månad och snart börjar jag väl kanske med naglarna då. Det som återstår är håret, men det vet jag inte hur jag ska göra med. Behålla långt och bara tunna ut det, med andra ord samma som nu, klippa typ en "page" och tunna ut det då också, eller behålla långt och inte tunna ut men istället köpa en locktång och göra snygga lockar varje dag (för hur snyggt är det inte?!) Lite mer än på bilden kanske, men ni förstår hur jag menar i alla fall, antar jag. Beslutsångest. Det får komma när det kommer... ;) 
 
 

Nu kör vi! Igen...

Kör en omgång fitnessfighten till. Lägger in vikt/mått när jag tagit det, senare idag.

Så här sitter jag med min kesella och hallon, igen. Fast denna gång tänker jag steka på kyckling och ha som mellanmål också, på knäcke, till en liten mellis-sallad, osv. Kesella är så dyrt och tråkigt ;)

Mitt nyårs"löfte" för i år (halvår? ;) blir att ha en kropp jag trivs bättre med till i sommar. Dessutom brukar jag vara slarvig så det ska jag bättra på. Både med att städa/plocka efter oss mer, men speciellt slarvig är jag, hemskt nog, med tandborstning. Blir ofta snabba slarviga. Så i sommar ska jag ha ett rent och fint hem (alltid), en kropp jag trivs att gå runt i bikini med, samt ett fint vit leende på läpparna ;)

Vad är era nyårslöften?


RSS 2.0