Kom ut?

Du är på dag 217 av 280 (77,5%).
Du har 63 dagar kvar till beräknad förlossning.


Hör ni hur långt det låter? 63 dagar. Och imorgon är det den första Juli, vilket gör att det är exakt 2 månader.
2 månader kvar. Måste du ligga där inne så länge? Kan du inte komma ut redan? Så jag kan hålla dig i min famn?


Men tyvärr bestämmer ju inga jag sådant. Så bara att vänta på att bebisen känner sig redo, men åh vad skönt det vore om den ville komma ut redan nu!

Usch för tandläkare..

Som sagt så var jag hos tandläkaren idag, usch vad jag inte gillar det.. Så fick jag på mig ett stoooort järnförkläde för att skydda bebisen mot strålning, haha, och det var tugnt! Men vad gör man inte för bebisen? <3


Inte lika roligt är väl att en tand behöver lagas, så jag måste tillbaka i Augusti redan, usch. Hoppades på att slippa se dem på ett antal månader nu, haha. Men men.. Bara att bita ihop (eller gapa stort i detta fallet) och ta sig igenom det.


Senare idag ska jag iväg och klippa mig, är dagt nu känner jag. Blir att klippa bort de slitna topparna, jag är hopplös på att gå med jämna mellanrum så jag har ganska mycket slitet när jag väl går :) Och sen försöka få någon ordning på vad fan jag ska göra med min lugg. Jag har verkligen ingen aning, och det är samma visa varje gång. Någon gång borde jag väl lära mig vad jag ska göra med den? Haha.


Ha det bra där ute :)

Automat-växel

Idag körde jag min pappas bil för första gången. Eftersom hans bil är automat så har jag inte direkt varit intresserad i att testa, samt att det inte direkt varit hjälpsamt. Men idag fick jag testa den. Det var så annorlunda, haha. Jag ville hela tiden trycka ner kopplingen och växla. Men när man väl vant sig var det inte så annorlunda. Så vi tog en tur ut till min faster för att hämta deras takbox som vi ska ha med till Tyskland, och sen till affären för att köpa något gott till kvällen :)
Imorgon har jag en tandläkartid. Jag är rädd för tandläkare också, så jag ser inte fram emot det. Och sen kommer hon att klaga, för jag har slackat lite, dumma mig.. Men men, jag överlever nog, hoppas jag :)

Solen

Solen lyser starkt utanför mig just nu och jag har klagat tillräckligt för idag, så ska ut och placera mig i solen :) Hoppas ni andra också har fint väder!

KÖRKORT

JAG HAR KÖRKORT! Klå det ni!

Blev teori 13:00 och sen uppkörningen 16:25, båda godkända på första försöket :) Så nu får ni se upp på vägarna, eller? :)

"För fet"

Denna bilden är från 08, när jag dansade tre gånger i veckan och var som "minst". Och ändå 80kg.

Barnmorskan

Idag var jag också hos barnmorskan igen. Inte samma som förut, för hon har semester, så fick träffa en ny idag. Tyckte inte direkt om henne. Först så när hon mätte magen så kändes det inte alls lika som när den första mätte, så jag tror inte hon tryckte lika mycket för att få "bara" livmodern och inte själva .. fettet? Plus att hon började längre ner, så från att ha perfekt följt mittenkurvan så låg jag precis innanför övre strecket? Jag tror knappast min mage växt SÅ MYCKET sen sist jag var där.. Så vi får väl se nästa gång jag går dit, tror inte det är så stor skillnad på denna gång och nästa i storlek, för hon verkade mäta helt annorlunda..
Sen så vägde hon mig, och vågen visade 99 kg. Jag har alltid vägt ganska mycket, när jag var som mest aktiv och dansade 3 gånger i veckan och faktiskt inte hade så mycket fett på kroppen så vägde jag ändå nästan 80 kg. Så vikten har liksom alltid varit hög, och jag skrev in mig som 93 kg i vecka 14, så att jag gått upp 6 kg från v.14 till v.31 tycker jag faktiskt inte är så farligt? Men det enda hon kollade var mitt BMI, som låg på 31, ÅH NEJ DET ÄR FETMA så hon babblade i timmar (okej minuter, men kändes länge) om hur dåligt det var och blah blah. Min vanliga barnmorska har inte nämt det ALLS. Och jag tycker faktiskt inte att det är så farligt med 99 kg ändå? Men det var det tydligen..
Sen stack de mig i fingret för att kolla blodsockret (en av de grejer hon babblade på massor om i samband med BMI) men hon i labbet sa att det såg jättebra ut! Så HAH HAH på dig, barnmorska!

Bildbomb

Som utlovat kommer nu bilder, haha!

Student
(Och jag ser hemsk ut, så tänk inte på det :))

Utspringet, ja, vi var taggade! Eller? xD
Kramkalas!
Student full med grejer + stor mage i vägen + mamma som ger klubba ;D
Ni ser likheten va? Jag var snygg när jag var liten..
Full med grejer x)
Jag och ubåtskaptenen (mamma och pappa kallade Robin det för han såg ut som en! :D)
Lugn "efterfest" hemma med släkt och lite grannar :)
Som utlovat kommer också tårtan.. Lite dålig bild (dåligt ljus) med ni ser ungefär hur den såg ut? Den var som sagt helvit och sen hade den 4 (?) stycken sånna blommor som på bilden, plus blad och gröna "kvistar" som slingrade sig runt lite. Innuti fanns vit chokladmousse samt hallonmousse, och sen spacklad med lite grädde runt omkring, för att få fast sockerpastan :) Den gick ner och alla godkände den iaf, så antar att den var helt okej :)
Midsommar

Tänkte även visa er hur våran midsommar såg ut :) Mammas släkt kom över, som alltid, för att fira midsommar här. De bor i Nyköping, så träffar de inte allt för ofta annars.
Jag undangömd inne på toan :) Så här såg jag ut iaf, med min mage, haha!
Tjejsidan (minus mig, jag "sitter" längst bort :D)
Och killsidan! Blev så automatiskt när vi satte oss, haha..
Hungrig dansk!
"Ta kort på mig!"
"Sur" fotograf med stor mage? ^^ Pappa ropade på mig precis när jag skulle ta kort :(
Och vääääärldens längst krocketmatchER (de tröttnade aldrig..). Min bror var klar ungefär en halvtimme innan de andra, åtminstone.
Söta syskon!
Åskådare!
Jordgubbsplock :)
Sen ville de köra kubb..
Tjockis med kamera! Om ni undrar varför jag har kamera på typ alla bilder är de för att båda min mosters man och min pappa utsåg mig till "fotograf" under midsommar, så jag sprang runt och bytte kamera och fotograferade med båda två :)
Igår så firade vi att min bror fyllt år (21:a Juni) och jag passade på att ännu en gång baka lite :)
Kanin-cupcake :) Dock var denna bara för skojs skull, det som serverades såg ut såhär:
Cupcakes med paket på :) Sedan gjorde jag kristyren till mazarinerna också, tyckte de var så tråkiga vita så de fick konturerna av blommor på sig :)
Och misslyckades oreo pops. De är oreo/philadelphia blandning doppat i vit choklad. Jag gillade dem INTE, men mina kusiner tyckte de var sjukt goda. Kanske något för de lite mindre att äta då?

Hem

Just nu sitter jag på båten, påväg hem.. Bara 10 timmars resa där största delen är saknad :( Men men, man kommer ju ses igen<3

Finland

Jag är i Finland just nu, tills på torsdag, därför jag är inaktiv :) Jag lovar att ge er studentbilder samt mer uppdateringar då!
Ha det bra :)

Högt blodtryck?

Jag har alltid, på alla mina blodtryck, haft ett högt värde. Familjeläkarna sa att det bara är för jag är så rädd för läkare och stressar upp mig, och gav mig vita-rocken-syndromet. Jag accepterade det eftersom jag faktiskt är rädd för läkare!

Idag var jag hos barnmorskan, och som vanligt tog vi blodtryck. Denna gång bad hon mig ta ett urinprov efter det, för de var lite högt. Det har de varit de andra gångerna med, men denna gång var det högre tydligen. Så kollade hon med en sticka och insåg att det inte fanns protein (eller äggvita) i blodet, vilket var bra tydligen. Däremot bad hon mig ta med morgonurin till nästa gång, och helst ville hon ta det redan imorgon, men jag har alla prover och hinner inte, så det fick bli 27e.

Det här skrämmer mig?

Inte längre en studerande

Ja, då var man "arbetslös" eller vad folk nu kallar det, haha. Själv ser jag fortfarande sommaren som ett sommarlov och inte bara sommar, och sen blir jag ju mammaledig, så vet inte om jag skulle se mig själv som arbetslös, än iaf :)

Dagen var helt okay även om jag var lite emot den. Först fick vi våra betyg och lite stipendium och sånt, sedan så blev det foto klassvis följt av snittar och (alkoholfri!) cider till alla studenten, haha. Så sprang vi ut, mamma, pappa, farmor och farfar stod och väntade på mig, och de hade ett jättefint plank.. Haha, ni får väl se en bild senare när jag lagt in på datorn, så kan ni få skratta också :)

Därefter fick vi vänta en timme (!) extra innan vårat flak kom, cp snubbe som körde ju, men men. Sen körde vi runt nästan till 2 och sen så stack alla mot sitt håll. Jag mötte mamma, pappa och Marcus (min bror) på Mongolian Restaurant och så åt vi lunch där, sen stack vi hem och fixade för middagen och när gästerna skulle komma igen :) Så jag gjorde fler cupcakes, dock inte lika fina för den frostingen var svår att få jämn, men de gick åt ändå, så de var väl goda. Sedan gjorde jag en tårta också, med hallonmousse och vitchokladmousse fyllning (därav vitchokladfrosting och hallonfrosting på mina cupcakes, dem matchade!), toppat med lite grädde runt omkring för att kunna fästa den hemmagjorda sockerpastan som skulle vara runt omkring :) Glömde dock ta ett kort innan, men har ett kort när det är en liten bit kvar, så ni kan få se ungefär hur den såg ut uppepå, samt inuti. Den gick också åt, och de sa att den var god, så kanske ska baka fler gånger? :)

Iaf så kom min farmor och farfar tillbaka runt 6, strax efteråt kom min faster, hennes man och mina två kusiner. Sedan kom ett av grannparen över som min mamma hade bjudit in och som jag inte först visste ens skulle komma över. Och sist kom ett till grannpar som mamma bjöd över eftersom de hade gett mig en studentpresent tidigare så hon tyckte de kunde få vara med också :) Så vi var ett gäng där iaf och åt italiensk-inspererad mat och hade det mysigt!

Nu ska jag gå och slänga mig i poolen med mamma tror jag, om hon fortfarande ligger där, sen blir det bil-teori så det skriker om det, måste klara av den! :)

Studenten imorgon

Ja, imorgon är det då studenten. Äntligen, eller? Fortfarande trött på det, men lite mysigt med släkt som kommer förbi iaf :) Ska vara där klockan 9 för betygsutdelning samt studentcermoni, sedan blir det fotografering klockan 10 med klassen (och jag som älskar att bli fotograferad, eller?). 10.30 blir det mingel med snittar och cider. Ska bli intressant och se om det är alkohol-cider med tanke på att ingen alkohol får tas in av alla oss studenter, så ska skolan bjuda på alkoholfritt då? Och ifall de har alkohol-cider, har de alkoholfritt alternativ då, till bland annat mig? Aja, vi får se, haha. 10.45 "springer" vi iaf ut, jag lär väl inte direkt springa, men ja, ni förstår, haha. Sen blir det åka runt på flaket och se lite retarded ut (speciellt eftersom jag är enda tjejen på flaket, haha.. Och sen blir det troligtvis lunch på stan med familjen + farmor och farfar, för att sedan dra hem till oss och invänta min faster, hennes man och mina kusiner som ska äta hos oss och sen blir det fika :)

Har jag ju bakat hela dagen idag i värmen, usch vad varmt det var att ha ugnen på mitt på dagen, haha! Men det gick, och jag fick till mina cupcakes :) Så imorgon ska jag fixa ännu en cupcakes sort, och sen fixa ihop tårtan, hoppas det blir lika smaskigt som cupcakesen! Lägger in en bild ifall någon vill se dem. Det är iaf första gången jag testar mig på cupcakes med frosting på toppen, så det var lite spännande :)



Ha en bra kväll / student imorgon!

Banner

Satt och lekte lite i Photoshop igår, hade tråkigt, så fick bli en lite snabb banner, haha :)

Iaf, planerna för idag är väl att ta sig ner på stan relativt snabbt, måste bara sminka mig och sen drar jag. Egentligen ville jag kolla på min bror när han och några i hans klass har "Superstar", en tävling mellan olika 9or från olika skolor tävlar. Minns det från när jag gick på Skiljebo och vore kul att se, men vet inte om jag hinner faktiskt, för måste ner till skolan och hämta ut ett gammalt prov av  engelskaläraren så jag kan plugga till nästa vecka. Så får se om jag hinner kolla på Superstar :)

Sen ska jag försöka springa runt på stan lite, ska köpa sugarpaste och sugarpaste färg iaf, till tårtan jag ska baka :) Ska ha den på fredag så blir väl att baka idag eller imorgon, vi får se :) Imorgon troligtvis. Sen så ska jag fösöka hitta en present åt min bror som snart fyller, men det enda han önskar sig är "ett löpband" annars blir han besviken säger han, haha. Min ekonomi täcker ju tyvärr inte ett löpband, så den planen sprack ju lite :) Men får se vad jag kan hitta kanske. Sen ska jag passa på att handla något åt Antti som fyller på lördag<3 Dock får han vänta på sin present tills åtminstone 16e eftersom jag inte kommer ner innan dess, haha, stackarn :)

Om jag får tid över kollar jag nog på en ny bikini också, gillar inte den jag har just nu. Men men, vi får se :)

Aja, nu blir det smink sen drar jag, så ha det bra i värmen idag! :)

Teoriplugg

Läraren ställde in lektionen som skulle varit idag, han tyckte tydligen synd om oss eftersom de var våran enda lektion :) Så tänkte köra igenom någon bilteori, men funderar på om man ska dra ut i solen i bikini och göra det? Får nog bli så faktiskt :) Men i vilket fall som helst så blir det en dusch först, även om jag ska ut och svettas i solen. Min logik är bra, haha!

Dopp i poolen

Det är sådär ruskigt varmt ute just nu, och allt känns ju ännu varmare än förut med en stor mage och hormoner som spelar spratt, haha. Så vi började med att köra lite krocket på baksidan hela familjen och sedan gick jag, min bror och mamma ner i poolen medan pappa fick fixa grillen och maten, stackarn :) Så svalt och skönt det var!

Och ja, nu är det bara 4 dagar tills studenten, det är så snart. Jag vet inte riktigt, har redan tröttnat på den innan den ens börjat. Anledningen är att jag ser det ÖVERALLT, alla skriver och pratar om studenten. Hur de knappt kan vänta. Jag känner inte riktigt samma sug efter det, för jag ser inte anledningen. Alla ska supa och skrika och bara vara allmänt glada, men för mig är det samma sak som att gå ut 9an eller högskolan? Jag ser inte det speciella med gymnasiet och att ta studenten. Men men, jag ska iaf vara med på utspringet och flaket och allt såntdär ändå, sen kommer min farmor och farfar samt min faster och hennes familj hit och firar lite också. Blir ju en ganska så lugn student för mig ;)

Det jag däremot känner en enorm längtan efter just nu är 15e. Eller ja, 16e egentligen. Åker över till Finland 15e på kvällen, och på morgongen den 16e kan jag vara i min älsklings armar igen, det har jag saknat något otroligt. Så jag är inte taggad på 10e,  jag satsar på 16e ;)

Veckan är lugnt igen, har en lektion imorgon där vi ska kolla film, men är det bara att slappa till fredag igen. Ska baka en tårta här någon dag också, som ska vara med på studenten. Har haft ett sånt enormt sug efter att baka också! Inte bara baka, utan själva dekorerandet! Så ska ha sockerpasta på tårtan och dekorera den med blommor tror jag, lite rött och lite grönt på den vita tårtan :) Vad tror ni om det?

v.28 (27+1) och tjejbesök!

Glömde ju skriva igår, det var så att jag vaknade relativt sent, sen krånglade datorn, och efter det träffade jag Joss, sjukt länge sen vi sågs, så det var mys :) Vi åt på Spicy, som fick bli hennes lite sena födelsedagspresent eftersom hon inte önskade sig något speciellt, sen gick vi på bio och såg Baksmällan 2. Vi såg ju Baksmällan 1 när vi tog våra navelpiercingar, så vi beslutade att se tvåan med nu. Väldigt rolig film faktiskt, haha.

Sen igår gick jag ju in i v.28 också, inte långt kvar nu känner jag :)

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 sep 2011
Du har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Dator

Åh, jag får en sån där panik snart. Min dator dör av sig själv bara sådär som om någon dragit strömmen ifrån den, och sen försöker den starta om sig själv men misslyckas innan den ens kommer till BIOS. Radeon GPUn lyser rött på två ställen, varav den ena lampan är överhettning, fastän Control Center säger att den ligger på 40 grader.. Åh, panik panik, jag har inte råd med ny dator och jag orkar inte om den ska vara trasig!

Sommarlov snart (:

Nu har jag inte skrivit så mycket känner jag. Inte direkt känt att jag haft något att skriva egentligen, haha :)

I måndags var jag hos barnmorskan igen, hon kollade hjärtljuden ännu en gång och de såg bra ut och sen så mätte hon livmodern för att se om barnet växer rätt, och vi låg exakt på mittlinjen av vad som är normalt, så det är väl också bra :)

Sen igår var jag i skolan, hade två jättevärda lektioner, haha. Började med engelska, där vi skulle se en rolig komedishow från England. Men läraren, som är en vikarie vi haft, är inte så datorteknisk av sig, så han kunde inte fixa den, och när vi elever hjälpte till saknade han högtalare xD Så fick han springa och leta efter dem! Så blev bara 30 minuters film av hela lektionen, haha. Men men, kan inte alltid vara bra, eller? Så lämnade jag in min kära laptop igår, för teknikerna måste omghosta den eller blåsa hela hårddisken innan vi får tillbaka den :( Så jag ska dra ner lite senare idag och hämta ut den igen, eftersom de inte var färdiga igår som de sa att de skulle hinna bli...

Så ja, idag blir det bara att dra ner och hämta ut laptopen, sen sätta mig och installera om operativsystem på den medan jag kör lite bilteori på stationära tror jag :) Det är sjukt lugnt nu faktiskt, jag har ingenting mer den här veckan, nästa vecka har jag EN lektion, och sen studenten nästa fredag. Sjukt skönt att inte behöva göra någonting! Så om laptopen blir klar snabbt så blir det kanske att dra ut med den i solen och lägga mig och sola lite och köra bilteori på den kanske ;)

Aja, nu ska jag göra mig iordning så jag kan dra ner och hämta ut datorn :) Baibai!

RSS 2.0