Uppdatering

Erkänn, lite duktig är jag? Insåg att jag måste låna Från fjärran land till staden Tainaron från biblioteket. Joooobigt! Ska ju till Gryta biblioteket för att låna Där vi en gång gått, då Skiljebo inte har den och stadsbiblioteket har lånat ut alla. Den måste jag till Skiljebo för att lämna tillbaka Utrensning och sen till stadsbiblioteket för att låna Från fjärran land till staden Tainaron. Inte nog med det, senare ska vi läsa Finlands Litteratur av Kai Laitinen, och den finns endast på stadsbiblioteket och INTE för utlåning. Måste alltså sitta DÄR och läsa. Jobbigt, indeed..
  • Läs textstycke ifrån Från fjärran land till staden Tainaron (Maijaliisa Jokinen) och textstycke från Kort inblick i finsk skönlitteratur (Tuula Vosthenkos) och besvara frågor.
  • Läsa ytterligare några stycken från samma texter som ovan och besvara ytterligare frågor.
  • Läs textstycke från Århundradets kärlekssaga (Märta Tikkanen) och textstycke från Sanovat sitä rakkaudeksi (Arno Kotro) och skriva om vilka känslor de väcker och vilken jag gillar mest.
  • Läsa dikten Tyttö, kaunis kuin voikukka (Pentti Saarikoski) (+ samma på svenska Flickan, vacker som en maskros) och analysera dikten.
  • Läsa dikter från P. Mustapää och Paavo Haavikko. Välja 4 verb + 4 substantiv från dessa, översätta till svenska och skriva en egen dikt med några av dessa ord - på finska.
  • Läsa dikten Herra Pii Poo (Kirsi Kunna), söka alla verb och översätta till svenska. Skriva 3 finska meningar med några av dessa verb.
  • Läsa textstycke från Okänd soldat (Väinö Linna) och skriva en halv sida om vilken bild berättaren ger läsaren om finska soldater.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0